Šta je novo?

kako da sto bezbolnije...

• Začetnik teme Začetnik teme ctebah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ctebah

Čuven
Učlanjen(a)
14.05.2002
Poena
619
dobio sam kompjuter iz nemacke sa instaliranim win98 ali na nemackom, kako da prebacim na engleski a da ne instaliram sve ponovo!

ako ne moze, sta bi se desilo kada bi iz njega pokrenuo instalaciju winMe?

poz!

dobio sam kompjuter iz nemacke sa instaliranim win98 ali na nemackom, kako da prebacim na engleski a da ne instaliram sve ponovo!

ako ne moze, sta bi se desilo kada bi iz njega pokrenuo instalaciju winMe?

poz!

Ako pokusas da pregazis instalaciju 98 sa Me mislim da ce to moci (verujem da nema veze to za jezicku podrsku jednostavno ces update-ovati 98 na Me) ali verovatno kao sto znas to nikako nije preporucljivo jer je Windoza strasno brljiva pa ni sa samim sobom neki put ne moze da se snadje.ja bih ti savetovao format c: pa instalacija 98 (ako bas volis instaliraj Me ali ja ti ne bih preporucio)

Nemacki ME sam jednom prilikom "pregazio" US ME-om (samo pocnes instalaciju i pakticno uradis update) i rezultati su bili prilicno cudni:
dodati su svi meniji na engleskom, ali je veci deo onih na nemackom OSTAO. Tako da je prilicno smesno izgledalo kada kliknes desnim tasterom na desktop (ovde je sve bilo samo na engleskom), pa izaberes NEW. Recimo da je ekran bio 1024x768, a tu je bilo opcija za ceo ekran!!!
Sistem je relativno brzo (posle nekoliko desetina radnih sati) postao prilicno nestabilan, pa je pao format...

W98 preko W98 jos i mozda, ali u varijanti ME preko W98 ne ocekuj previse 🙁

Iamo sam takav slucaj na jednom laptop-u, i na kraju krajeva je moralo da se formatira i instalira novi.
Na laptop-u to uopste nije lako, zbog raznih specificnosti hardware-a Windows-i koje instaliraju u Compaq-u, Sony-u, Toshibi itd su manje vise izmenjeni/doradjeni...a da ne govorimo o tome da je cak i ulazak u BIOS npr. radi podesavanja boot redosleda na laptopu relativno tesko...ma sve u svemu uz mnogo truda je uspelo.

Posto nisi naveo da se radi o laptopu, ne znam sto se uopste dvoumis i sto bi se zezao sa nekim neizvesnim polu-resenjima. Fdisk u ruke i ocisti sve zivo, pa lepo sve novo i cisto ! 🙂

Ne znam zasto bezis od instalacije s nule, jer ces pre ili kasnije ipak to morati da uradis zato sto se na kraju pokaze da je to ipak najbezbolnija varijanta. Mozes da probas sa reinstalacijom preko postojeceg, ali ces morati da platis i cenu za to: ostace ti gomila repova na nemackom + nestabilnost (iovako je nestabilan - ne moras to da povecavas) + ko zna kakvi jos problemi mogu da iskrsnu....

Nazad
Vrh Dno