Šta je novo?

Kako da resize-ujem vise slika odjednom?

Feanor777

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2006
Poena
304
Kako da resize-ujem vise slika odjednom?Koji program je za to?Dali u Photoshopu to mogu i kako?

Ja za to koristim ACDSee ... jeste da je to skupo rešenje ... al' nekako sam se svikao na njega.

VSO Image Resizer, malecak a radi kao sat, desni klik na sliku i ..... ili oznaciti sve u folderu pa desni klik .... odredis dimenzije i OK!

Probaj i Lite Photos ... on pride moze da radi i kompresiju, sto je narocito pogodno za slike sa fotoaparata

Naravno da mozes i u Photoshop-u . Ja koristim 7.0 verziju, valjda je slicno
i za cs varijante . Ucitas jednu sliku koju zelis da resize-ujes, izabres window iz
gornjeg toolbara, kliknes na actions i izaberes malu ikonicu "create new action",
nazoves akciju recimo "smanjivanje" i kliknes record . Zatim odradis zeljeni resize i recimo
snimis sliku kao .JPG ili sta ti vec odgovara . Onda kliknes na "stop" za kraj akcije .
Trebalo bi da ti ispise u actions tabu jedan ispod drugog "smanjivanje", "image size" i "save" .
Da bi ovo primenio na sve slike koje su recimo u jednom folderu izaberes file>automate>batch
Tu izaberes akciju koju si snimio ( "smanjivanje" ) izaberes source folder ( na koji zelis da primenis resize ) i zatim izaberes destination folder ( gde ces snimiti obradjene slike ) .

Probaj i Lite Photos ... on pride moze da radi i kompresiju, sto je narocito pogodno za slike sa fotoaparata
Da li mogu sa nekim od ovih programa da zamutim neki odredjeni deo slike?
Koristim Picasu,ali on radi obrnuto,ono što bi da mi bude mutno to se vidi čisto,a okolo je mutno.

Znate li koji ja najbolji resizer? Ovaj:

http://www.naturpic.com/resizer/index.html

Nažalost, program je adware. Nemate pojma šta sam ja sve probao u svim zamislivim programima, eda bih dobio makar približno tako dobar rezultat (mislim na smanjivanje slika), ali bezuspešno. Oni su primenili neki neverovatno dobar algoritam.

JPEGCrops - resize-uje, a i crop-uje vise slika odjednom :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

FastStone Image Viewer, pa ides na Tools pa Batch convert/Rename i radis sa slikama sta hoces.
Mozes i da load/save podesavanja, tj. presete za sve funkcije pojedinacno...

ImageResizerPowertoy

PIXResizer

ovaj powertoy je najzgodniji definitivno.. a meni je najmocniji irfanview...

Vrh Dno