Šta je novo?

Kako da pustim DVD film

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
825
Nakon 2 meseca posedovanja dvd rezaca napokon sam kupio jedan film (Amalija Pulen, u izdanju Merofilma) i verovali ili ne, ne umem da ga pustim. Kako i kojim programom da ga pustim? Trebam ili da instaliram neke kodeke? Kako da pokrenem meni? Imam Win XP SP1. Medija player izbaci gresku, mv2 kaze da ne moze da dekodira mpeg2, bs ni da cuje.

BSPlejer, MV2 itd nisu DVD plejeri, vec samo "nabudzeni" Media Plejeri. Potreban ti je neki DVD plejer, kao sto je PowerDVD ili WinDVD, jer se uz Windows ne dobija softverski dekoder za MPEG2.
Ili idi na http://sourceforge.net/projects/gplmpgdec/ i pokupi besplatni dekoder (.msi fajl). Kada ga instaliras, BS, MV2 i ostali bi trebalo da pustaju i MPEG2 materijal, ali ne verujem da ces imati titlove itd.

moze li neki link za download, jos bi bolje bilo ako ima neki besplatan. Bitno mi je samo da mogu da dobijem meni i da mogu da podesavan fontove i sekvence kad sam vec kupio originam disk.

Power DVD, Win DVD izašla verzija 6, Blaze DVD, DVD X player.
Win DVD se dobija uz NV grafičke karte originalna verzija, uz ATI se dobija ja mislim Power DVD
Nađi nekog ko je kupio grafičku u kompletnom pakovanju pa uzmi od njega neki od ovih DVD player - a

Poslednja izmena:
ma ja sam ga dobio uz mog atija i dao sam disk drugu kad je on uzeo rezac, jer ja tada nisam imao. Evo sada skidam Power DVD

just for info, i MPC (Media Player Classic) moze da pusta dvd-ove...

Instalirao sam kodek, i Power DVd, malo mi je trail, ali nema veze resicu to, nego ja u njemu ne nadjoh opciju za povecanje titlova. Moze li se to uopste uraditi????

Ne koliko ja znam.

Nije bas tako, videces da slika ne moze da se meri sa divx, a da je zvuk apsolutno neuporediv.

Da ali ja se ovde jos od kad majem da bi ga pustio. Naime legalizovani Power DVD mi je u potpunosti izgubio ton, mv2 i bs ne ucitavaju pravilno titlove... sada skidam ove druge koje mi preporuciste...

mpedia player classic pusta filmove i BEZ instaliranog dodatnog codeca...
skini 1mb i uzivaj...

jaksa je napisao(la):
Nije bas tako, videces da slika ne moze da se meri sa divx, a da je zvuk apsolutno neuporediv.

Zvuk? Novi filmovi na 2 CD-a uglavnom imaju AC3 identičan onome na DVD-u.

Koliko price oko 3 sekunde posal sa instalacijom nekog ljudskog programa :smash: - WinDVD ili PowerDVD

Heinz je napisao(la):
Zvuk? Novi filmovi na 2 CD-a uglavnom imaju AC3 identičan onome na DVD-u.

Jesi li siguran? Da je identican, sa istim bitrateom? Da to radi kako treba kada se pusti iz divx playera? Jesi li poredio isti film sa [email protected] i divx? Sta je sa DTSom? O kvalitetu slike da ne pricamo.

DVD ROX 😉 😉 😉

Jos samo da imam 5.1 sistem i bilo bi fantasticno.

prvo, ako je film kraci, tj do 2 sata, moze da se sacuva pun kvalitet zvuka, tj bez transkodovanja na 2 cd-a... sto se slike tice, ako je dobro odradjena kompresija kvalitet slike na oko 572xXXX se jako malo razlikuje na oko od originalnog dvd-a... neka vas rezolucija ne zavara...
drugo, koriscenjem novog ac3filtera, cak i obican stereo mp3 na 128kbps jako dobro zvuci na 5.1 sistemu |), pogotovo ako je konverzija 5.1->2 odradjena kako treba... filter bez problema vrati sve kanale otprilike gde im je mesto...
trece, mpc guta menije, titlove, sve komplet, a ne treba vam nikakav dodatni softver za pustanje dvd-a... dozvolicu mogucnost da mozda ipak ne moze da proguta bas svaki dvd naslov, ali mi se jos nije desilo sa novijim verzijama da naletim na neki dvd koji nece da pusti kako treba... jedino virtual sex with janine je pravio problema...
ukratko uz mpc je dovoljno da imate ffdshow (ili cak xvid umesto ffd-a) i na konju ste, pustate sve... ako bas hocete dodajte oggcore (decoder za ogg audio), real i quicktime alternative i mozete da pustite sve formate koji su mi ikad pali saka...

Vince Carter je napisao(la):
Jesi li siguran? Da je identican, sa istim bitrateom? Da to radi kako treba kada se pusti iz divx playera? Jesi li poredio isti film sa [email protected] i divx? Sta je sa DTSom? O kvalitetu slike da ne pricamo.

DVD ROX 😉 😉 😉
Naravno da je zvuk potpuno isti, slika se kompresuje AC3 zvuk ostaje potpuno isti, DivX - a sa DTS zvukom nema.
Pogledaj bilo koji novi DivX film (na primer T3 ili Underworld na 2 cd - a) i videćeš da je razlika u kvalitetu slike između originalnog DVD - a i DivX - a zanemarljiva.
Naravno ne mislim na bioskopske kopije Divx na 2 CD - a

Sto se like tice, razlika je UVEK primetna, manje ili vise, ali dovoljno (da, imam sve te najbolje ripove). Sto se 5.1 zvuka@divx tice, odavno nisam ni pokusavao da se bakcem sa tim, samo pamtim filmove kojima je smanjivan bitrate zvuka i probleme da se to natera da radi sa ne jednim playerom.
U svakom slucaju, DVD ROX 😉

Poslednja izmena:
Pa ako cemo iskreno ne vidim poentu cimanja sa divxom na cd-u, posto prazan cd kosta 15 a prazan dvd 30 dinara 😀 Sto bih se ja cimao sa divxom, ma koliko da je dobro odradjen ? :smoke:

Poslednja izmena:
Vince Carter je napisao(la):
Sto se 5.1 zvuka@divx tice, odavno nisam ni pokusavao da se bakcem sa tim, samo pamtim filmove kojima je smanjivan bitrate zvuka i probleme da se to natera da radi sa ne jednim playerom.

Zvuk se bukvalno izripuje sa DVD Decrypterom npr., odnosno izvuče se AC3 stream i posle se samo spoji sa DivX slikom. Dakle nema nikakve rekompresije. Najčešći slučaj su DivX-ovi na 2 CD-a, ovi noviji naravno.

OptiPlex je napisao(la):
Pa ako cemo iskreno ne vidim poentu cimanja sa divxom na cd-u, posto prazan cd kosta 15 a prazan dvd 30 dinara 😀 Sto bih se ja cimao sa divxom, ma koliko da je dobro odradjen ? :smoke:

A posto ni taj divx vise nije na jednom cd-u (2 cd), bice da je (bar po racunici) svejedno :d

Nazad
Vrh Dno