tihomir_pg_
Slavan
- Učlanjen(a)
- 18.12.2006
- Poena
- 319
kako da provjerim je li mi hdd u pio modu..il bilo koji drugi uredjaj?!
Settings-->Control panel-->Administrative tools-->Computer management-->Device manager-->IDE ATA/ATAPI controllers-->klik klik
Uradiš desni klik na ikonicu "My Computer" i izabereš poslednju opciju iz liste, tj "Properties". Zatim klikneš na jezičak "Hardware", pa na dugme "Device Manager" koje se nalazi u sredini. Kada ti se otvori novi prozor u listi pronađi "IDE ATA/ATAPI controllers" i klikni na onaj mali plusić pored - otvoriće ti se podgrana sa nekoliko opcija. Izaberi primarni ili sekundarni IDE kanal, u zavisnosti od toga na kom se kanalu nalazi problematični uređaj, pa u novootvorenom prozoru idi na jezičak "Advanced Settings". Tu ćeš naći "Transfer mode" za jedan i drugi uređaj.ja se ne umijem snac 🙁
kao da sam od juce na kompu... 🙁
..
aj ako neko mozhe screen shoot neki.. 🙁 🙁
...pa sad dupli klik na taj nVidia IDE Controller... pa majku mu, priznaces da nije to atomska fizika 😀evo sta ja imam u ata/atapi...
Mislim da ce ti ovo biti i vise nego dovoljno i da ce pokriti i neka druga pitanja 😉A sta je bolje?
Pio Mode ili DMA?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari