Šta je novo?

Kako da predjem na DVI?

vlalic

Čuven
Učlanjen(a)
27.08.2003
Poena
604
kartica ATI Radeon 9200 SE..
Vidim da ima dve uticnice za monitor, pretpostavljam da je jedna DVI...ali meni iz monitora ide normalan kabl. Jel mogu samo da negde kupim DVI kabl?
Inace monitor je Samsung 752DFX

vlalic je napisao(la):
kartica ATI Radeon 9200 SE..
Vidim da ima dve uticnice za monitor, pretpostavljam da je jedna DVI...ali meni iz monitora ide normalan kabl. Jel mogu samo da negde kupim DVI kabl?
Inace monitor je Samsung 752DFX

DVI je digitalni interface koji imaju samo TFT monitori i to samo bolji medju njima.

majka je napisao(la):
DVI je digitalni interface koji imaju samo TFT monitori i to samo bolji medju njima.
bilo je pre nekoliko godina i nekih dvi crt-ova... stavili bi proizvodjaci i kompozitni ulaz kad bi bilo u modi. :D

Bahati [SiD] je napisao(la):
...

bilo je pre nekoliko godina i nekih dvi crt-ova... stavili bi proizvodjaci i kompozitni ulaz kad bi bilo u modi. :D

nisam cuo za to `ladno ali to je ionako bio samo dvi format stekera i nista vise...plasili se da ne predju proizvodjaci kartica naglo na drugi interface...

znaci nista?

znaci nista od mod DVI? Hvala....

Ako si uz karticu dobio adapter DVI na klasičan konektor, možeš pomoću njega da kačiš CRT na DVI. Ja imam taj adapter i tek mi je sad palo na pamet da probam da nakačim svoj LG Buljatron na DVI.

Jel' zna neko da li će slika u tom slučaju biti bolja?

Grdowsky je napisao(la):
Ako si uz karticu dobio adapter DVI na klasičan konektor, možeš pomoću njega da kačiš CRT na DVI. Ja imam taj adapter i tek mi je sad palo na pamet da probam da nakačim svoj LG Buljatron na DVI.

Jel' zna neko da li će slika u tom slučaju biti bolja?

pogadjaj

nego ja imam taj adapter, probano na dve graficke karte (9500 i 9000pro) i monitor nece da se probudi tj. kao da nije ukljucen kabl u graf. kartu?

Verovao ili ne u pitanju su dva razlicita adaptera... Sanse da oba ne rade su sta znam, mozda 5%, nego nebitno, cisto sam hteo da "stavim", da vidim sta ce se desiti :).
Teoretski zbog toga sto adapter vrsi koverziju slika (sigurno su filteri losiji nego na stampanoj ploci) trebalo bi cak i da je losija slika na monitoru...

Igor je napisao(la):
Verovao ili ne u pitanju su dva razlicita adaptera... Sanse da oba ne rade su sta znam, mozda 5%, nego nebitno, cisto sam hteo da "stavim", da vidim sta ce se desiti :).
Teoretski zbog toga sto adapter vrsi koverziju slika (sigurno su filteri losiji nego na stampanoj ploci) trebalo bi cak i da je losija slika na monitoru...

moj adapter koji sam dobio uz 7500 ne vrsi nikakvu konverziju signala pa tako sigurno to ne rade ni ti tvoji. u dvi interface-u na kartici postoje i isti oni analogni kontakti sa `obicnog` VGA stekera. adapter bukvalno vrsi samo fizicko `pretvaranje` u drugi interface tj. steker...

kod mene je slika kada sam ukljucivao drugi monitor [tada sam imao dva CRT-a] bila identicna u obe kombinacije, a tako bi trebalo da bude i na svakoj drugoj kartici.

E, mogu li i ja da pitam?

Pozadi na monitoru imam osim standarno - za povezivanje sa grafickom i jos 5 rupica, mislim da je BNC konektor? Jel to to o cemu pricate ili nesto dr. A i koja je prednost tih kablova i ima li toga kod nas?

Inace Sasmung SuncMaster 700ift.

cheers

ajvonn je napisao(la):
E, mogu li i ja da pitam?

Pozadi na monitoru imam osim standarno - za povezivanje sa grafickom i jos 5 rupica, mislim da je BNC konektor? Jel to to o cemu pricate ili nesto dr. A i koja je prednost tih kablova i ima li toga kod nas?

Inace Sasmung SuncMaster 700ift.

cheers

da si samo malo vise pazio [citao] testove ili ovdasnje postove na forumu znao bi da BNC nema nikakve veze sa DVI interface-om koji sluzi za povezivanje sa TFT monitorima [opet, sa onima koji imaju takav ulaz].

ne pitaj zasto ni svi TFT-i nemaju takav ulaz, to verovatno nikome nije jasno.

imam ja pitanje neke jer ima graficku samo sa analognim izlazom
a treba da mi stigne monitor jedino sa dvi ulazom
kako ja to da resim?
neki konvektor

majka je napisao(la):

Kod mene je slika u 16-to bitnoj rezoluciji iako je stavljena na 32-o bitnu... Mislim da je u tome fora...

Nazad
Vrh Dno