Šta je novo?

Kako da povezem dodatne usb?

Učlanjen(a)
04.07.2003
Poena
619
Na ploci imam slobodne pinove za jos 2 usb porta,a kao sto znate sa prednje strane imam onaj Hardcano 10,ciji usb portovi nisu povezani.Gledao sam u uputsvu od ploce neka uputstva,s tim da na kablovima od hardcana posebno pise da li je neki VCC 2 ili 1 ili Data + 1 ili - 1 ili 2 i tako 9 malih kablova.Medjutim u uputsvu od ploce mi umesto Data - 1;-2;+1;+2 pise USB -0;+0;-1;+2 itd.,i jos jedan pojam,Shield valjda je zamenjen za neko drugo ime neam pojma.
I jos jedan problem je taj sto,u uputsvu na slici USB pinova ne pise za svaki da li je to npr. USB 1 ili 2,nego su samo napisali 'USB' dva puta :x

Da li neko od vas ima iskustvo sa ovim...pa mozda moze da mi pomogne :?:

Proveri na cd od ploce trebalo bi da ima uputstvo za to i za sve pinove na ploci

Svaki port zahteva 4 pina i to ovim redom : VCC, Data -, Data+, GND. Samo je pitanje kako ih orjentises na ploci i da li su oba orjentisana isto (uglavnom na Asus-u) ili suprotno (normalne firme :mrgreen: ). Koristi se samo 8 pinova, onaj jedan koji je "sam" je visak.

[Mancha] je napisao(la):
Svaki port zahteva 4 pina i to ovim redom : VCC, Data -, Data+, GND. Samo je pitanje kako ih orjentises na ploci i da li su oba orjentisana isto (uglavnom na Asus-u) ili suprotno (normalne firme :mrgreen: ). Koristi se samo 8 pinova, onaj jedan koji je "sam" je visak.

upravo tako

Upravo tako...
a taj peti nije visak. Kao sto mu ime kaze (shield) to je za uzemljenje (u narodu poznata kao "masa") to je onaj metalni deo na konektoru. U principu ne moras da povezujes samo ostavi da visi.

Pozdrav...

Vrh Dno