Šta je novo?

Kako da postavim Path kao u 98-c

alien

Čuven
Učlanjen(a)
04.04.2003
Poena
604
Kako da postavim path kao u autoexec.bat kad postavite da bi se neki program startovao iz dosa iz bilo kojeg direktorijuma to mi treba na win 2000 da li neko ima ideju kako se to radi:hump: :hump: :hump:

alien je napisao(la):
Kako da postavim path kao u autoexec.bat kad postavite da bi se neki program startovao iz dosa iz bilo kojeg direktorijuma to mi treba na win 2000 da li neko ima ideju kako se to radi:hump: :hump: :hump:
A sto ga jednostavno ne stavis u StartUp direktorijum ili u Registry pod Run kljuc ?

opisimi kako da to uradim

opisi mi kak da to uradim znaci ako si me razumeo kao kad pokrenes nc u 98 iz bilo kog nivoa dir. u dospromtu

Re: opisimi kako da to uradim

alien je napisao(la):
opisi mi kak da to uradim znaci ako si me razumeo kao kad pokrenes nc u 98 iz bilo kog nivoa dir. u dospromtu
Pa jednostavno napravi shortcut u StartUp meniju, pa dodaj po potrebi parametre za startovanje istog. Ne razumem sta je tu komplikovano :confused:

ti mene nerazumes

jer imas nc na racunaru norton commander stari program i na xp i li 2k startuj ga recimo iz ruta a da se on nalazi u svom direktorijumu C:\nc
nema sanse

Ako ti već ne radi PATH C:\NC\ u autoexecu, probaj System Properties/Advanced/Environment Variables/System variables pa Edituj Path varijablu (ovo je za XP, valjda je isto i za 2K)

Poz

VIA je napisao(la):
Ako ti već ne radi PATH C:\NC\ u autoexecu, probaj System Properties/Advanced/Environment Variables/System variables pa Edituj Path varijablu (ovo je za XP, valjda je isto i za 2K)

Poz
system variables se primene za sve korisnike ako nije drugacije podeseno
a tu imas i user variables
btw.mozes imati i autoexec.bat pod win2000
pazi samo da se neke ne varijable "sudaraju" jer se prvo primeni autoexec,pa system pa user a efektivna postaje zadnja primenjena
Zanci ako imas path setovan u system i user vazi se onaj iz user

alien je napisao(la):

Ili, prosto samo kreiras autoexec.bat i (u njemu) upises path. Meni tako radi dos navigator (DN) pod winXP.

hvala

hvala ovo radi ja sam trazio nisam mogao da nadjem ali ovo radi svaka cast

Nazad
Vrh Dno