Šta je novo?

Kako da popravim Radeona 9700pro

• Začetnik teme Začetnik teme Nivano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nivano

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2003
Poena
609
Pre nekog vremena je moj Gigabyte Maya II R9700pro riknuo. Znaci, nema nikakve slike ni preko jednog izlaza, monitor uopste ne detektuje da je povezan sa karticom i a i kuler na kartici se ne vrti. Da li ima nekoga u bgd-u ko bi mogao da proba da servisira karticu??

Poslednja izmena:
da servisira graficku kartu??? A da li ti znas nekoga ko servisira procesore 😀 😀 😀
Ajde bre razmisli malo, ne znam meni bar ne lici da to moze da se servisira na bilo koji nacin.

Pa to nije samo procesor, neki zahvati mogu da se odrade, ja nisam struchnjak ali znam da ima ljudi koji mogu da intervernishu do odredjene mere...

milenkoc23 je napisao(la):
da servisira graficku kartu??? A da li ti znas nekoga ko servisira procesore 😀 😀 😀
Ajde bre razmisli malo, ne znam meni bar ne lici da to moze da se servisira na bilo koji nacin.

Pa na kartici se nalazi još neka komponenta osim memorije i procesora. Postoji neka mala šansa da će mu neko to popraviti.

Poslednja izmena:
Ajde sta je bre graficka kartica osom PCB sa GPU-om, memorijom, i ostalim integirsanim kolima, i kako ce neko to da mu popravi??? Mislim kako ce uopste da vidi sta tu ne radi (da ne pominjem da najverovatnije ne radi bas gpu), ajde malo razmislite i recite nesto konkretno, a ne samo otkud znas neko negde mozda moze to da popravi.
P.S. mogu i ja to da mu popravim 100% samo je pitanje za koje pare😀

Molim da se ne lupa toliko, hvala.

Za graficke kartice postoje servisi, i to servisi proizvodjaca.
Za HIS znam ima servis, mislim u Nemackoj, i uredno popravljaju graficke kartice.

Kod nas sam ja licno gledao u Direct Link servisu kako momci popravljaju maticne ploce i slicne stvari, mozda popravljaju i gk.

Stariji memberi ce se mozda setiti bilo je (pre jedno 2-3 godine) thread nekoga kome je crkla tada neka skupa karta (ati chini mi se da je bio), izgoreli su neki elementi na PCB-u i nadjeni su drugi i zamenjeni ako se dobro secam...
Ispravite me ako greshim...
Poz!

jeste, mislim da se kokos igrao "vatrenih ulica" sa nekom 9700pro... 🙂)) il' gresim...

Mislim da nije on, poshto njegove nisu popravljene...
ja sam video dve koje je poslao u vechna lovishta... 🙂
Ova nije bila modovana chini mi se...

U Direct Link-u se garantovano servisiraju graficke karte, samo nisam siguran da li mora da se ide preko neke firme. U svakom slucaju, vredi otici do njih i pitati. Ul. Jevrejska, broj...ne mogu da se setim... 😉

Ja se izvinjavam. Ali cemu taj ton.

Pa ti si izneo pogreshnu tvrdnju i to veoma glasno... Tj. samouvereno...
A ljudi vole da natrljaju nos nekome... To je iz pedagoshkih razloga 🙂

poz!

Nazad
Vrh Dno