Šta je novo?

kako da podesim tft?

lood_za_q3

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2004
Poena
320
Evo kupio sam 223bw, super je, svidja mi se, sve radi kako treba...
Rad u windowsu, gledanje filmova its je sve super...
Kod igarica mi se javlja tearing jako puno i smeta mi. Citao sam po forumu i pisalo je da treba da ukljuchim vertical sync i triple buffering. To trebam i u igricama koje to podrzavaju da ukljuchim, jel tako? To znachi da trebam da uskladim u igricama fps sa refresh rate-om? Moj monitor na native rezoluciji radi na 60 hertz-a. Ako se igram u nekoj manjoj rezoluciji, da li monitor podrzava veci refresh rate? Kako da dodam custom rezoluciji? Ako je dodam i windows-u, pojavice se i u igricama? Bolje je igrati u custom rezoluciji sa istim aspect ratio kao monitor, ili je isto kao i sa bilo kojim rezoluciji, ili je sve bezveze osim native?
Jako mi je cudno igrati se, bilo kako da podesim igru, kao da secka, odnosno to je tearing, i kao da mish laguje malo, cudno se ponasa nekako... a to mi se nije javljalo ranije...
Rad sa monitorom i windowsu je super, samo mi se cini da mi se oci umaraju nekako...
Podesio sam monitor na native rezoluciju, refresh rate na 60, brightness na 15 a contrast na 60. Slika je dobra, ali ne znam da li je presvetao ili sta ali mi tuce ochi...

Znam da prilicno nerazumljivo postavljam pitanja, i da su se verovatno mnoge stvari vec spomenule na forumu, ali nisam uspeo da ih nadjem.
Imam ja verovatno jos pitanja samo nemogu da se setim sada...
Imam 8600gt graficku sa 169.21 driverima...

okey... nashao sam gde mogu da dodam custom rezoluciju, ali kada kliknem na test dugme ispihse mi "custom test failed" ...

promeni neki od parametara tamo kad biras rezoluciju, ne mogu sada da se setim tacno koji jer nisam u windowsu (ali pogledaj nemas mnogo opcija, a na toj default nece). inace, ako dodas custom rezoluciju nece ti se ista pojaviti i u igricama, eventualno mozes skinuti neki patch za zeljenu rezoluciju...
ukljuci obavezno vsync takodje

e druze, ja tebe nista ne razumem. pokushao sam sve sto znam i umem pa nece. ajde neko ako moze da mi pomogne ?

Sto se refresh ratea tice imas jedan sjajni mali programcic RefreshForce koji overriduje podesavanja tako da mozes da igras sve igrice u 75hz! A za vertical sync je najbolje da u nvidinom control panelu stavis on za sve aplikacije, da bi izbegao tearing..

a kako mogu da znam u kojim je rezolucijama podrzan koji refresh rate?
ja bi se najcheshce igrao u 1440x900. Meni na toj rezuluciji u igrama sada shiba 60. A da li pomocu tog programa mogu da s_ebem neshto?

Da s***bes ne mozes ne plasi se, a u programu ti pise koliko tvoj monitor podrzava osvezavanje, jer program to detektuje kroz driver..

a znachi ja imma 223bw i kako da znam na kojim rezolucijama mi podrzava koji refresh rate ? ja bi da postavim za 1440x900
i za 1280x800 najveci moguci refresh rate... kako da znam koliki su?

Poslednja izmena:
pokusao sam na rezoluciju da 1280x800 da postavim refresh rate od 70 (sledeci veci od 60) i kada to uradim, u igricama mi nestane ta rezolucija za biranje. 1440x900 i 1280x800 sam dodao kao custom rezolucije u nvidia driverima, i tamo mi stoje kao da rade na 60. shta trebam da radim ?

Nazad
Vrh Dno