Šta je novo?

Kako da počnem?

premijer

Cenjen
Učlanjen(a)
14.01.2014
Poena
169
Pozdrav svima. Čitao sam dosta na forumu i imam dilemu da li da ulozim novac u kopovanje kartica ili da kupim neki miner preko ebaya recimo USB? Kod kojih ide hash i do 2,2G? Hvala.

Uzmes bar 4 kartice da imas popunjen rig.

Batali usb-e i asic-e.

Prouci teme napisane uzduz i popreko u ovoj sobi. Za tvoje dobro.

Da bi krenuo moras biti pripremnjen dosta vise. Znaces da jesi kad ne budes postavljao ovakva pitanja.

Poz

Dosta sam citao pa sam zakljucio da ako batalim usb i asic mogu da batalim i bitcoin??? jer se ne isplati vise koristiti vise kartica za to a ni cekati uradjaje iz inostranstva?? ili gresim? ovde je sad izgleda isplativo jedino kopati litecoin ili neku drugu valutu a BTC ostaviti krupnim igracima

Kopas sa grafickim kartama LTC ili neki drugi coin (bitno da je scrypt coin), prebacis na menjacnicu i zamenis za Bitcoin ako je to jedino sto te interesuje.

ni hiljadu kartica ne moze da izfarmuje bitkoin sada, jer struja kosta mnogo vise nego sto one urade. tako da bitcoin ispada iz price.
kopaju se iskljucivo samo skript koini sa grafickim karticama

BTC samo sa asic-ima ako imas love na bacanje.

LTC (i ostale slicne scrypt valute) samo sa grafickama jer im je isplativost 28x veca ako to kopaju nego BTC.

I nisi dosta citao. Moras zbog sebe da se potrudis da znas vise, jer ne ides u radnju da kupis zvake.

Nista nije komplikovano, al sve je vec prezvakano po 1000x. Odgovore na sva osnovna pitanja imas u zakacenim temama na vrhu sobe.

pogledacu opet teme. recite mi samo sta je jos od script coina isplativo kopati osim LTC? da li je pametno skupljati ltc i jos neke coine i menjati ih za BTC?

pogledacu opet teme. recite mi samo sta je jos od script coina isplativo kopati osim LTC? da li je pametno skupljati ltc i jos neke coine i menjati ih za BTC?

kao fora jeste ali realno nije jer su vecina scam ..na kraju uvek zavrsis sa potrosenim vremenom i strujom bzvz tako da pustis ltc i ne mislis ..ovo sve ostalo ti je horor i kidanje zivaca bez razloga

Moze li obrazlozenje zasto bataliti USB? Na ebayu ih ima dosta i nisu toliko skupi, oko 100dolara, a kopaju 1.6GH/s

Zato sto sa tim govancetom mozes svega 10$ mesecno da izvuces i to pri ovom diff-u.
Znaci trebace ti preko godinu dana samo da ga otplatis.
Gde je tu onda isplativost?!

ok razumem, ali sam mislio kopati neke alt valute, a ne btc. da li je to uopste moguce sa ovim stickovima?

edit: citam sada po netu i vidim da nije moguce...

Poslednja izmena:
Ja sad ulazem oko 300.000 din u opremu i nadam se da cu sklopiti 2 riga...
Naravno gledam da to budu dc2t, vapor-x koje su medju najisplatijim karticama koje su pomenute MNOGO puta na ovom forumu... 🙂
Uzgred, visim o decembra na ovom forumu ali sam se tek sada aktivirao, kada sam mnogo toga procitao (naravno, jos toga i moram tek)... da ne smaram ljude ovde, vidim da oj' d' udare po nekad od silnih ponavljanja jednog te istog. 😀

Sve poruke koje nisu vezane za temu su obrisane.
Sledeci korak je lock i nagrade ako ovako nastavite!!!

Ja sad ulazem oko 300.000 din u opremu i nadam se da cu sklopiti 2 riga...
Naravno gledam da to budu dc2t, vapor-x koje su medju najisplatijim karticama koje su pomenute MNOGO puta na ovom forumu... 🙂
Uzgred, visim o decembra na ovom forumu ali sam se tek sada aktivirao, kada sam mnogo toga procitao (naravno, jos toga i moram tek)... da ne smaram ljude ovde, vidim da oj' d' udare po nekad od silnih ponavljanja jednog te istog. 😀

Ako budes sklapao rig sa po 3 kartice mozda se i uklopis do 300000 u suprotnom mocices samo da se nadas.

I sam sam prije tri mjeseca imao istu dilemu. U tom trenutku je cijena LTCa bila 2$ a ja sam imao 1400$ da ulozim. Ovdje sam postavio isto pitanje i dobio par savjeta. Jedan koji dobih od kolege Saja ja ne poslusah i pozalih sto nisam. Covjek mi je dao savjet da za novac koji imam kupim LTC i cekam trenutak za prodaju. Da sam ga poslusao kupio bi nekih cc 700 LTCa koje sam na vrhuncu mogao prodati po cijeni od 45$. Racunica kaza da bi dobio 31500$.
Ovako ja sam kupio kartice, danas kopam sa 2.2 Mh/s i skupio sam nekih 50LTCa zajedno sa trgovinom na berzi u kojoj sam "dobar". Da skratim, jasno je da nisam odabrao najbolji put, a u ovom poslu to je onaj koji najvise donosi profit. Sa ovom pameti, napravio bi drugacije, ali sta je tu je.
I ovaj put kojim sam krenuo ima svoje prednosti, ko voli :d.
Kad kazem ko voli, to znaci voljeti HW, struju, racunare, nove tehnologije i sl... Takodjer, to znaci ne spavati nocima zbog nestabilnog riga, konstatno provjeravanje da li je sve kako treba, rade li workeri i sl. Ima to svojih prednosti jer tako naucih i neke stvari koje sasvim sigurno ne bi.

Elem, da skratmo razlomak.
Nezahvalno je da ti dam bilo kakav savjet koji bi te mogao kostati gubitka novca, zivaca ili nesto trece, ali eto, podjelio sam neko svoje iskustvo koje ti moze a i ne mora biti smjernica.
Ono sto mogu je da ti pozelim srecu kojim god putem krenuo.

Ako budes sklapao rig sa po 3 kartice mozda se i uklopis do 300000 u suprotnom mocices samo da se nadas.

Ja sklopio 4x270x za 1100e , cena bez extendera 🙂

4x AMD Radeon R9 270X Powercolor PCS+ 2GB DDR5AMD oko 22000 kom

GA-H61M-DS2H
'Napajanje 635W Raidmax RX-635AP Modularno 80PLUS x 2 kom
+
+
+sitna boranija

ukupno ostalo 32 000 dinara

E ako oced 280x onda 3 kartice 🙂 + sitna boranija i jace napajanje i memorija i i i 🙂

Nazad
Vrh Dno