Šta je novo?

Kako da overklokujem GeForce?!?!

zagortenej

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2001
Poena
619
Pitanje deluje glupo, ali posto se nisam interesovao za ovu temu jer nisam imao 3D kartu do skoro. Ali svi pricaju "radi na 220/480" "200/250" ali niko nije pomenuo kako je postavio te setingse!? Verovatno to radite softverski pa mi recite koji program da downloadujem sa neta i sa kog linka? Hvala...
PS. Sta se desaa sa procesorom i memorijom graficke ako je AGP klok recimo 77mhz umesto 66mhz?

Ovaj post od malopre je pravopisno-stilska nakaza nakaza ali izvinite malopre sam se probudio ....

ako imas novije detonatore mozes iz njih direktno ili koristi nVmax (download sa bencha) program... ako se ne varam :)

Stavi ovo:

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvTweak]
"CoolBits"=dword:00000003

u txt fajl, sacuvaj ga kao "pera.reg" :D , startuj ga i imaces opciju da OC graficku iz display properties-a.

zagortenej je napisao(la):
PS. Sta se desaa sa procesorom i memorijom graficke ako je AGP klok recimo 77mhz umesto 66mhz?

Ma, samo vozi. Nije to nishta.

Posto sam neupucen,sta znaci: u txt fajl sacuvaj ga kao "blabla.reg" (D)

npetar je napisao(la):
Posto sam neupucen,sta znaci: u txt fajl sacuvaj ga kao "blabla.reg" (D)

To znaci:
Otvoris Notepad, ukucas ono sto je Darko napisao i onda pomocu "Save As" sacuvas kao blabla.reg...Nadam se da sam bio jasan. Potom, naravno, kliknes dvaput na taj fajl i kada te pita da li zelis da upises podatke u registry, kazes "Yes".

sto komplikujete i plasite ljude, ok super je registry fazon ali dajte ipak je mnogo lakse sa nvmaxom. U svakom slucaju pazi da ne preteras i osiguraj dobro hladjenje!

Ko komplikuje? Za NVmax moras prvo da skines sa neta. Pa onda gledaj koje detonatore ima covek... Da li NVmax uopste podrzava te detonatore (>=27.50 ne podrzava koliko ja znam), pa da instalira... Pa da nadje opciju... Pa da se ne z... sa nekim extra opcijama tipa AGP x2 (x4, AUTO), VIA side-band adressing ili kako ono bese ?

Ovako samo klikne dvaput i to je to. Ko komplikuje? :D

E uradih ja ono sa registrijem tacno onako kao sto je napisano. Nego naso sam opciju u setingzima i opcije za klok su mi od 0 do 100mhz i za mem i za procesor!?! ja stavih na 66 i dolazi do neverovatnih usporenja i na 100mhz opet ide sporije nego kad se nista ne dira...jel ima jos neka fora? i zasto samo od 0 do 100mhz?

Nemoguce... :mad:
Koje detonatore koristis? Mora da nisi lepo uradio copy/paste, ili...
Daj mi mail, poslacu ti originalan reg fajl...

Probaj da zapamtis fajl kao "coolbits.reg" to mu je originalan naziv. Ne verujem da je do ovoga, ali ko zna?
Ti si prvi kome ovo ne radi... Nista... Probaj onda NVmax; ili nvidia tweaker; ili slicno... Zao mi je. :confused:

I koji GF uopste koristis? I *ciji* GF koristis? Eagle? Asus? Creative, prolink, msi...? Neretko oficijelni driveri "brand-name" grafickih imaju integrisanu opciju za OC.

Imas gomilu verzija GF-a. Od GF1, preko GF1 DDR/MX/200/400/ti/GTS/pro/3/4MX/4ti :D

Ljudi hvala vam sto mi pomazete. Za one koji nisu znali imam Eagle GF2mx400 64mb SDRAM /wout TV. Nego memorija mi je samsung i to je to...ali windows mi je "truo" skroz. drajveri su bili razni sad i ne znam koje(detonator) imam ali skinucu 27.50 detonatore i snaci cu se nekako ne sekirajte se...jos jednom hvala svima

zagortenej je napisao(la):
Ljudi hvala vam sto mi pomazete. Za one koji nisu znali imam Eagle GF2mx400 64mb SDRAM /wout TV. Nego memorija mi je samsung i to je to...ali windows mi je "truo" skroz. drajveri su bili razni sad i ne znam koje(detonator) imam ali skinucu 27.50 detonatore i snaci cu se nekako ne sekirajte se...jos jednom hvala svima

Uzmi detonator destroyer program i lepo ochisti sve i onda na to instaliraj drivere

Jel imte link za detonator destroyer? Ovaj detonator 27.50 je odlican imam opciju za overclock Procesora ali ponudjeni klokovi za memoriju su od 0 do 100mhz i dalje...dakle treba mi taj destroyer

Vrh Dno