Šta je novo?

Kako da ogranicim protok po kompovima?

domcale

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2009
Poena
380
Pozdrav;
Naime, hteo bih da limitiram/podelim brzinu pristupa netu za oba kompa. Ako sam dobro objasnio 😀. Da pojasnim bolje. Max brzina DL-a (telekom ADSL 1mbit) je 106KB/s, sto daje 848Kbit/s, podeljeno sa 2 je 424Kbit/s po kompu. E sad, ja bih hteo da ogranicim brzinu drugom kompu da ne moze da prekoraci tu vrednost od 424Kbit/s, iliti 53Kb/s, takodje i sebi. Upload bih takodje podelio na pola, aj recimo da moze da izvuce 14KB/s, to je onda 112Kbit podeljeno sa 2 je 56Kbit/s po kompu.

E sad, pitanje prvo: kojim programom to da izvedem?
Drugo: hoce li mi se tim poduhvatom smanjiti lag u CS-u, koji je nenormalno visok (uvek preko 100ms, jer cale DLuje na drugom kompu torrente).
Nisam pronasao nista (search) vezno za ovu temu.

Hvala unapred na odgovorima.

Poslednja izmena:
Hvala 🙂 Idem da se bakcem sa tim 😛

Edit: izgleda da je problem do telekoma (mislim ovo sa lagom). Remotely sam matorcima stavio limit na 1B/s UL i DL 😛, i download ide 106~107KB/s, ali CS opet mnogo laguje.

Poslednja izmena:
pa sad, cs lag moze da izazove mnogo stvari. zavisi i na kojim serverima igras. probaj da smanjis rejtove

cl_updaterate 60(ili manje)
cl_cmdrate 60
rate 10000

ako je an serveru ukljucen voice com, iskljuci ga. malo ce pomoci "voice_enable 0". i na kraju, iskljuci sve ostale programe tipa msn skype.

Igram na nasim, Balkan-ekspres serverima, mada neznam koliko je to bitno, jer ortak na WiFi-u ima manji lag :wall: Probao sam i jedan server iz Austrije, tamo je nesto visi lag (ovde je od 100~170, tamo 200~250ms). Oni sa lagom od 20ms me kidaju samo tako 🙂 Nisam ga ni video kako treba i vec sam popio head 😀

Pokusacu sa tim komandama, pa javim 🙂

edit: kada sam ukucao ovo cl_cmdrate 60, lag je sa 120 pao na 50 u trenu :zgran: Ide i do 12ms 🙂
Hvala puno :Klanjanje

Poslednja izmena:
Jos kad bi to tako islo 😀 Da ja sebi mogu da dizem kad i kako hocu... ako sa speedupom recimo DL nagura do 120KB/s, bice 60/60, nema ja 15% vise itd. ***, necu ja da placam net, matorci ce 🙂 Jedino upload mogu da "maznem", posto mu to ne treba... stavio je limit na 1KB/s u uTorrentu

Zaboravio sam da kazem da se lag opet pogorsao... nikako da igram CS k'o covek 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno