Šta je novo?

Kako da OC 2160 ?

• Začetnik teme Začetnik teme vylota
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vylota

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 5600X, WRAITH
Matična ploča
GA B450 DS3H
RAM
2X8 GB DDR4 3200
GPU
ASUS GTX 1660
Storage
M2 SAMSUNG 980 EVO PRO 512, WD GREEN SATA II 1TB
Zvuk
INTEGRISAN
PSU
LC POWER 600W 2.31
Kućište
COOLER MASTER
Monitor
SAMSUNG TV/MONITOR T27D390EW
Eto, uzeh ASUS P5B, i 2160, 2 gb kingston 667 ram-a. Posto nisam OC jos od starog coppermine-a 550@742, malo sam ispao iz fazona 🙂. Sta da radim u biosu, konkretno, i na sta da najvise obratim paznju? Instalirao sam i PC PROBE, da li mozda odatle da probam?
Unapred hvala svima na odgovorima,
pozdrav

Ne. Sve radis iz biosa. U ovoj sobi imas makar 15 threadova koji u sitna crevca objasnjavaju klokovanje C2D procesora u sitna crevca!

Koristi SEARCH

Jeste, ali...

Procitao sam, i na drugim, stranim forumima. Ako sam dobro shvatio, samo dizem FSB. Ali, sta je sa memorijom? Da li se automatski podize magistral memorije, ili se o nekako zakljuca? Ima li jos nekih takvih zackoljica? A sta je sa onom varijantom da se mnozilac umesto na 9 stavi da bude 8? Eto, nije mi bas najjasnije, zato sam trazio neku malecku pomoc. Kome je smaranje, ne mora da pomogne... nemojte pogresno da me shvatite, ali logicno je da se prvo procitaju stari postovi, so sam i uradio.
pozdrav

Sto se tice intela, mnogo sam laik... Nemam ga jos od dvojke 😉. Vidi sa korisnicima: spacemaster, shiki mozak. Oni su uvek voljni da pomognu (ali ima i strucnijih 🙂)!

oko hocesh 3.0 GHz:
->Udjesh u bios podignesh FSB na 333 MHz CPU multi ostavish na x9 memoriju postavish na DDR 400 i ona ce da radi na 667 MHz odnosno 1:1 sa FSB-om... Napon procesora povecash na recimo 1.375 V ili 1.4 V....Pod CPU freatures iskluchi EIST i C1E. Pa idesh na save to cmos.....
Trebalo bi da radi.... 🙂

Moram da se umesam

*P*A*B*L*O* je napisao(la):
Ako vam ide previshe lako pogledajte bolje, mozda vam ide nizbrdo....

Nazad
Vrh Dno