Šta je novo?

Kako da narezem bootable disk od *.iso file-a?

minketa

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
619
Skin'o sam sa WD alat za test diskova. File je iso ekstenzije, i od toga ja sad treba da narezem bootable CD.

Kako da to izvedem iz Nero-a?

Hvala!

Moze i desni klik na fajl > Open with > c:\program files\Ahead\nero\nero.exe

Startujes Nero i kad ti izbaci "New Compilation" dijalog kliknes na "Open" dugme i nadjes taj ISO image (dalje ces se vec snaci :))...

Prob'o sam sve varijante! Nece. Ne radi. I, ne radi na isti nacin.
Krenem kao da 'ocu da rezem taj iso file... trazi da sacuva neki Image file, ja mu dam da ga sacuva, sacuva, i krene da reze - izbaci dilog box sa onim progress bar-ovima i zavrsi rezanje za dve sekunde a da LED na rezacu nije trepnula.

Naravno, nista ni je narezao kad pogledam... ali me zato iz sys tray stalno obavestava da ima jedno rezanje nezavrseno. I tako me vrti u krug.

Izgleda da nesto ne umem da odradim kako treba. A mislio sam da je prosto k'o pasulj, i da cu se intuitivno snaci.

Pomazite!

Ajd sporiji i duzi nacin:
Instaliras neki virtualni CD kao na primer Fantom CD (ima ih mali milion)
Dobijes jos jedno slovo drajva neki G: na primer
Preko tog programa virtualno ubacis ISO u taj drajv.
U Nero izaberes opciju CD Copy i za source drive izaberes taj drajv (na primer G)
I kliknes Copy.
To je sve.

minketa je napisao(la):
Prob'o sam sve varijante! Nece. Ne radi. I, ne radi na isti nacin.
Krenem kao da 'ocu da rezem taj iso file... trazi da sacuva neki Image file, ja mu dam da ga sacuva, sacuva, i krene da reze - izbaci dilog box sa onim progress bar-ovima i zavrsi rezanje za dve sekunde a da LED na rezacu nije trepnula.
A jel izvaljujes da ti je izabran Image Recorder? :S:

Voodoo_NBGD je napisao(la):
A jel izvaljujes da ti je izabran Image Recorder? :S:

Ne! Sta je to? Gde je to?
Ne snalazim se, ocigledno. K'o da mi pricas o spanskim selima.
Shvatam ovu varijantu sa virtual drive, ali ja bih to voleo da uradim jednostavno, iz Nero-a.

PS. Mora biti da ja negde pogresim sa ovim 'Save Image File'. Prvo, to Save Image File mi je nejasno. Koji je smisao toga? Dalje, uvek mi to iskace... moram da ga sacuvam jer u protivnom prekine rezanje. A kad ga sacuvam na hardu - nista ne nereze. Ako probam da ga sacuvam na CD-u onda mi kaze da ne moze, jer - isti takav file vec postoji na CD i nije moguce overwrite-ovati ga.

Nikad nisam imao problema da ista novo provalim i odradim... bilo uz neciju malu pomoc, bilo sam intuitivno. Ovo sad zvacem vec nedelju dana i ne mizem se.

Poslednja izmena:
Uspelo! Bio je izabran Image Recorder. Nisam ni znao da to postoji.

Hvala!

Nazad
Vrh Dno