Šta je novo?

Kako da napravim faradejev kavez za TV ?

Ovo kao Zona sumraka. TV zraci imas elektromagnetsko zracenje i nesto kao rengensko zracenje. Elektromagnetsko zracenje nalazi se svuda oko nas, svuda gde prolazi makar neki strujni provodnik, zracenje radio i TV odasiljaca itd, ovo drugo zracenje proizvodi katodna cev tj sklop koji seta elektomagnetski snop i i bombarduje tacke na ekranu ali to je usmereno prema tebi.

Jeste, bas rengensko zracenje... A ako izbusis malu rupu na ekranu ima elektroni da te lupe u celo :d

http://en.wikipedia.org/wiki/Em_waves

Xaver, ako te nesto tesi, ja oduvek uglavnom 'osecam' kad radi TV metrima i sobu/dve udaljen.
Znaci ima tu nesto :)
Ne smeta mi, ali prosto ga 'cujem' kada radi iako je zvuk recimo iskljucen.

Kupi bre neki jeftin LCD TV :)

Poslednja izmena:
Lepo ga posavetuj da ode do pasterove 2. Tamo se nalazi jedna fina institucija...Institut za psihijatriju. Znaci debeli zidovi...stara gradnja...ne prolazi radijacija kroz njih...resetke koje vrse ulogu faradevog kaveza...ljubazno "osoblje"....ma milina.

Xaver, ako te nesto tesi, ja oduvek uglavnom 'osecam' kad radi TV metrima i sobu/dve udaljen.

Ono što čuješ je zvuk frekv. 15.5 kHz koju pravi horizontala. To samo znači da ti je sluh u redu, pošto se godinama gornji prag čujnosti pomera nadole, tako da ga babe i dede ne čuju. :D:D

Mogao bih od njega da zatrazis jedan deo para za kupovinu LCD TV-a i tako bih resio problem :)

Pa poshto nije opcija da ga odje*esh, LCD TV je sledece shto ima smisla. Samo naravno, prvo proveri sa njim da li ce biti zadovoljan time. Shta ako on i to proglasi shtetnim? Ne vidim shta bi ga sprechilo u tome...

Prvo, ne mogu da verujem da ste dozvolili bilo kakvom liku da dodje tu nesto da meri :D Jedan koji je tako nesto pametovao kod mene kuci je bio automatski napusen ku*** :)
Drugo, cale ti je u pravu :) i poslusaj ga. Kakvo zracenje kakvi bakraci, problem je samo u glavi. Ja da sam na tvom mestu bih ga iskulirao i kraj :)

Poslednja izmena:
ma nije bilo kakav lik, bio je na TV-u (buhahaha)

Ma ako ga odj-ebem moram opet da zivim pored njega. Treba posle godinama da mi se neko duri. Nije bas to jednostavno tek tako. Jeste lud, jeste da bi ga primili u neku ustanovu ali nije resenje.

Znaci ono sto sam gore pitao....moze ili ne moze?

Sta je ovo, forum "treceg oka"? :D

BTW, dobra ti ideja za pokrivac od azbesta (samo je problem sto sporo deluje) ;) Nisi ni ti za bacanje ako se plasis da ce ga TV ubiti. Strasno, 2007. godina...

edit: ono za tipove iz NASA-e je vrh... Mislim da je ovo ipak slucaj za Zvonka Skenera, probaj njega da nadjes.

Poslednja izmena:
ma nije bilo kakav lik, bio je na TV-u (buhahaha)

Ma ako ga odj-ebem moram opet da zivim pored njega. Treba posle godinama da mi se neko duri. Nije bas to jednostavno tek tako. Jeste lud, jeste da bi ga primili u neku ustanovu ali nije resenje.

Znaci ono sto sam gore pitao....moze ili ne moze?

Mislim da ti je banzaiiii dao resenje problema.

da bas tako ... Banzaiiii ti je lepo rekao ... tavi ti neki tzv zastitnik ... vidi da za njega nakacis neku elektroniku itd .... da izgleda super space technology :) e a onda kad onaj buljas dodje da meri cutace da nebi ispao glup ;) i ja bih isao toliko daleko da bih pricao kako je to kupljeno preko neta i napravio bih neki sertifikat ... i onda bih ga napusavao da nezna da meri itd.

Btw...jedan chovek je vrshio istrazivanje oboljevanja zena od raka dojke...udatih zena, koje spavaju sa svojim muzem u brachnom krevetu....Zamislite da spavaju chovek i zena, u krevetu, leze na ledjima...mushkarac na levoj strani, zena na desnoj....e u skoro svakom sluchaju je u takvom polozaju oboljevala desna sisa, tj ona koja je dalje od muza...zato shto je on apsorbovao deo zrachenja i tako shtitio levu sisu, blizu sebi...

Poenta: Uvek spavajte preko svojih zena :D

Jedino rešenje je psihijatar, jer ako taj lik sutra utripuje da mu smeta ugljendioksid ima da vam zabrani da dišete.

ccc... A ko ti garantuje da tvom teci sutra nece zasmetati nesto drugo??? Pa takvi likovi nemaju kraja ni granica...
Savet: Kazi teci da si sklonio TV, i kada mu se lice ozari, kazi da si tamo stavio mikrotalasnu. Pa mu lepo reci da bira, ili TV ili mikrotalasna.

Reci komsiji da si se raspitao u servisu, i preko INTERNETA i da model televizora koji ti imas ima ugradjene sertifikovane zastite od "zracenja" i da ima faradejev kavez oko katodne cevi, tako da je totalno nepotrebno da mrdas TV.

Ako treba, evo ja cu da se pojavim kao bioenergeticar, naci cu neki visak i raslje, pa da lozimo komsiju.:banana:

Poslednja izmena:
Btw...jedan chovek je vrshio istrazivanje oboljevanja zena od raka dojke...udatih zena, koje spavaju sa svojim muzem u brachnom krevetu....Zamislite da spavaju chovek i zena, u krevetu, leze na ledjima...mushkarac na levoj strani, zena na desnoj....e u skoro svakom sluchaju je u takvom polozaju oboljevala desna sisa, tj ona koja je dalje od muza...zato shto je on apsorbovao deo zrachenja i tako shtitio levu sisu, blizu sebi...

Poenta: Uvek spavajte preko svojih zena :D

brate, ovo moze da prodje kao prica samo na hardveraskom forumu, gde je vecina ljudi totalno medicinski neobrazovana, da se ne lazemo.

Jedino rešenje je psihijatar, jer ako taj lik sutra utripuje da mu smeta ugljendioksid ima da vam zabrani da dišete.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa... Kakav si ti leeq!

@xaver

Ja bih ga odje*ao pa makar mi bio i cale. Zbog jedne budale da se cimam ni zbog cega! Ma daj... razmisli jos jednom!

Skoro se nisam ovako smejao! Da li je moguce da ima takvih ljudi?! Slozio bih se sa predlogom da iza tv-a postavis nesto (mrezicu, alu foliju, azbest) sto ce mu skrenuti paznju i ubediti ga da je problem resen. Bilo bi dobro da to mozes da kacis na zid i skidas, po potrebi. Jel mu smet samo TV, ili jos neki uredjaj?! Mikrotalasna, na primer...:d

Jedno od resenja ti je da pozoveš par dugara na pijanku. Naravno na pijanku treba da dođu u nekim radnim kombinezonima, par bušilica i gomilom nekih žica i kablova. Pijanku treba organizovati što kasnije noću. Sledeće što treba da uradite je da uzmete neki komad metala ili drveta . ZAtim da isti prislonite na zid i na smenu da bušite bar 3 ili 4 sata dnevno narednih 3 dana. Ako počne komša da se žali na buku i pita zašto to radite noću kada treba da se spava. Ti mu reci da su oni stručnjaci iz Vinče i da jedino noću kada je isključena većina električnih aparata mogu da izmere koliko su zračenja upeli da zaustave tj. da jedino tad mogu pravilno da posave zaštitu. Naravno reci da tebi najviše smeta i da ti je lom u kući i da ti to radiš zbog njega.

Posle tri dana nespavanja neće mu smetati nikakvo zračenje i rećiće ti da mu je nekako odjednom mnogo bolje.

p.s. Naravno trebate što više vremena da visite po hodniku i da galamite kao nešto merite npr. unimerom.

Poslednja izmena:
ZAtim da isti prislonite na zid i na smenu da bušite bar 3 ili 4 sata dnevno narednih 3 dana. Ako počne komša da se žali na buku i pita zašto to radite noću kada treba da se spava. Ti mu reci da su oni stručnjaci iz Vinče i da jedino noću kada je isključena većina električnih aparata mogu da izmere koliko su zračenja upeli da zaustave tj. da jedino tad mogu pravilno da posave zaštitu.

:d

Od ovoga nema bolje !!

Ozbiljno mislim !

P.S.
A posle dovedi The Spinnera aka. "rašljara" da proveri rezultate. ,)

Ma kakvi, samo ALU folija zalepljena na zid i povezana na radijator i na gomilu elektronike (može iz rasturenog TVa, ne treba da radi ništa) i jedna zelena LED, koja signalizira da je zračenje neutralisano (OBAVEZNO).

Još ako smisliš priču za to, kao i šemu sa sve NASA memorandumom, pa ako ti i opet dovede tog radiowhatever, ti ga malo propitaj iz oblasti fazno-modulisanih zračenja na kvantnom nivou i zaključi da lik nema pojma.

Svako resenje je bolje nego to sa kavezom.

Ono što čuješ je zvuk frekv. 15.5 kHz koju pravi horizontala. To samo znači da ti je sluh u redu, pošto se godinama gornji prag čujnosti pomera nadole, tako da ga babe i dede ne čuju. :D:D

Ljudi, obratite paznju na ovo. Ja ovaj zvuk cujem kada se pali tv u sobi pored, na par metara. Ovo je potpuno tacno. Verovatno i on cuje taj zvuk, pa pokusajte da mu objasnite lepo, a ako ne, onda ne znam. Imas masu predloga, a ja mislim da je najbolje za tebe da uzmes sebi LCD jedan... :)

Spiner-Rashljar... LOL.... Ima u imenik da te turim tako... :d
:laugh:

E stavarno sto Tiristor kaze, lepo coveku objasni da to nije zracenje sto njemu smeta nego zvuk TV-a. I obavezno ga pohvali i potapsi po ramenu u fazonu "Kuko matora pa ti imas bolji sluh nego ja" :d
A onda mu predlozis opciju da se istalite po pola za LCD ako mu i dalje bude smetalo. I obavezno mu kazi cenu, ima sve da ga prodje :p

BTW, jos ne mogu da verujem kakva je ovo tema. Danima citam i pricam ljudima s kojima provodim vreme. Ne veruju ni oni meni hahaha

Kada su pravili TV u fabrici, trebalo da postuju neke standarde o kontroli "zracejna" (FCC, CE, ...). Ako TV ima takve oznake (a ima ih sigurno) onda iskuliraj hipohondera.

Leave Techa Alone!!!

Ovo cujem i ja, a kao klinac sam mislio da imam "sesto culo" :d

Nazad
Vrh Dno