Šta je novo?

Kako da najednostavnije....

Fidelio

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
619
...napravim DVD za rodbinu koja ume samo da klikne na play...?
Dakle, tema je vencanje u crkvi...Video fajl je oko 1,5GB + fotke oko 2GB...
Trebalo bi to zajedno narezati na 1 dvd
i da(ako je moguce) na pocetku bude meni sa opcijom biranja video zapis/fotke...
Nikakva obrada materijala nije potrebna(vec odradjeno)
Jel postoji neki free program..?
I koju opciju u programu za rezanje biram..?
Do sada sam narezivao ili samo fotke ili samo dvd filmove...zajedno na istom dvd-u, do sada ne...

ConvertXtoDVD je jedan od poznatijih programa za konvertovanje iz raznih formata u DVD-kompatibilni format.
Na žalost program nije besplatan. Ali imaš trial pa možeš da probaš.
Ne znam da li trial ostavlja vodeni žig (watermark).

Što se slika tiče, od njih možeš da napraviš slideshow.
SlideShow studio 2010 je jedna od opcija, a program je besplatan uz registraciju.

Kada budeš završio sa pravljenjem slideshow-a možeš da spojiš snimak sa svadbe i slideshow sa programom DivX author (trial). Ja stvarno nemam sad živaca da ti objašnjavam kako sve to da uradiš sa programom DivX author ali pretpostavljam da si dovoljno pametan da se snađeš.
Tip - Pri spajanju slideshow-a i snimka svadbe izaberi PAL verziju!

Na kraju, kad dobiješ .divx fajl, onda taj fajl prebaci u DVD format uz pomoć programa ConvertXtoDVD.

Ja ne znam jednostavniji način tj ništa mi ne pada na pamet.

Poslednja izmena:
Ono za SlideShow studiom cu probati, zvuci kao dobra ideja ali i dalje ostaje moja nedoumica oko rezanja DVD-a.
Naime, video zapis je vec u dvd formatu (ima Video i Audio TS fajl)...malo mi je bez veze da ga pretacem u divx pa onda vracam u dvd format...

Pa što ne kažeš da je već DVD format?

Ali kako onda misliš da postaviš i slike na tom istom DVD-u??

Moraš da spojiš ili da na jednom DVD-u narežeš snimak svadbe a na drugom narežeš slideshow koji si konvertovao u DVD format?

Skoci na Video forum imas tamo to sto ti treba . Pozdrav !

Pre postavljanja pitanja sam pregledao malo Video forum ali nisam nasao nista...ili nisam dobro video...Ako bi mogao da das neki link, bio bih ti vrlo zahvalan..

TmpGenc works 4. Ima sve sto zelis.

..hvala za predloge...isprobacu pa mozda nesto i uradim 🙂 (ako ne oduzima previse vremena)....

Nazad
Vrh Dno