Šta je novo?

kako da miniDV|VHS+graficka=DVD

lilteobg

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
619
moj problem je sledeci:

kupio sam miniDV kameru Panasonic,pa me zanima koja mi treba graficka kako bi prebacio snimak na hard pa zatim na DVD(imam dvd rezac).Dakle da li treba neka posebna kartica tipa ATI All in Wonder ili moze i neka najobicnija za TVulazom.

Koju mi karticu preporucujete i da li mogu sa tim ulazom koji mi je potreban(TVin ili S-Video) isto da prebacim sa VHS na hard???

pokusao sam sa MSI @nywhere TVtjunerom da prebacim video materijal ali nema zvuka

Ima firewire. Kupi firewire kabel i karticu ukoliko nemas taj port.
Koristi program WinDV pa zatim TMPGenc za prebacivanje u MPEG, a onda recimo TMPGenc DVD author za izradu strukture dvda.

I da, najveca glupost je analogno prebacivati digitalni materijal.

ali mi nikako nije jasno da se i takva pitanja jos uvek postavljaju

zacepi Stefane1,ima jos mnooogoo pocetnika na ovom 4umu sto se tice obrade video materijala

Sta ti nije jasno stefane ?
Ljudi pitaju stvari koje si i ti pitao do skoro, sad njima treba odgovoriti...
Teofilovicu, niceCream je ok objasnio, dakle prvo nabavi firewire kabl posto ti kamera sigurno ima taj izlaz, najbolji je za prebacivanje videa na komp, posle prebaceni fajl mozes da prebacujes u vcd,svcd ili dvd po zelji, imas dosta razlicitih programa za editovanje i snimanje videa, korak po korak.

RamOne je napisao(la):
Sta ti nije jasno stefane ?
Ljudi pitaju stvari koje si i ti pitao do skoro

sta sam ja to pitao skoro...kakve veze ima moj problem sa premiereom sa ovim pitanjem...nemoj u nedostatku racionalnih argumenata da izmisljas gluposti

ps oko kamera ovde nisam postavio ni jedno pitanje a oko video editinga mozda par pitanja

Poslednja izmena:
Stefan1 je napisao(la):
sta sam ja to pitao skoro...kakve veze ima moj problem sa premiereom sa ovim pitanjem...nemoj u nedostatku racionalnih argumenata da izmisljas gluposti

ps oko kamera ovde nisam postavio ni jedno pitanje a oko video editinga mozda par pitanja
Setih se samo nekih tvojih postova pocetkom ove godine, opusti se bre, lagano, nije mi do smaranja, nepotrebnog argumentovanja... ono bas :S:
Ako hoces, i mozes :p , pomozi coveku
pozdrav

dakle sto se tice kompa potreban mi je FireWire.Problem je sada u tome sta je na suprotnoj strani kabla:imam na kameri tri izlaza-SVideo,A/Vout i DV.Postoji jos i jedan USB ali on je samo za prebacivanje sa SD kartice.

Dakle koja od ova tri?

pazi jos jednu jako bitnu stavku.Ako imas laptop reacunar...moze se lako desiti da fireware port na laptopu ne bude upotrebljiv za prenos materijala sa kamere na HDD i obrnuto.Tacnije komp i kamera se uopste ne vide.
Za sada sam na taj problem nailazio kod nekih Gericom i HP-Compaq laptop-ova.
Cisto da znas,nije obavezno da imas taj problem ali deasava se
update:port na kameri na kom pise DV ili i.link je fireware port

Poslednja izmena:
e cao Teofile, :wall:
sto se tice digitalne kamere treba ti jednostavno firewire kartica. Najjednostavniji softwer koji ti moze koristiti je Pinnacle. Sto se tice prebacivanja sa VHS-a OBAVEZNO ti treba VIDEO kartica, a ne TV kartica. Moj ti je savet da kupis STUDIO 9 AV/DV PINNACLE, ona ima i analogni i digitalni (firewire) :banana: ulaz i savrseno radi. Potrazi je u Bg-u u Fenixu. :type:

Nazad
Vrh Dno