Šta je novo?

Kako da merim temp?

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
Na GF 5200?Jel ima neko ideju?Stavio bih joj kuler ali hocu da VIDIM reziltate.Ovih dana mi proc ide do 55 stepeni a sve standardno!Pa ako on vileni kontam da vileni i graficka,sto posto.
Isto me interesuje i za hard jel ima on sondu ili tako nesto {pitam ovde da ne otvaram drugi tred}

5200 nema sondu za merenje temperature.

Da ne otvaram novi thread,jel ima neko programce za Leadtek 6600 Pci-e ?

Ako sondu ima 6200 trebalo bi da je tako i kod 6600. Elem, temp. pristupas iz drajvera. Desni click na desktop, properties, otvori zadnji tab, advanced, Nvidia 6600, temperature and monitoring (ili tako nesto).
Poz

NiTro je napisao(la):
Ako sondu ima 6200 trebalo bi da je tako i kod 6600. Elem, temp. pristupas iz drajvera. Desni click na desktop, properties, otvori zadnji tab, advanced, Nvidia 6600, temperature and monitoring (ili tako nesto).
Poz

Probao sam ali nema takve opcije?!.Medjutim naisao sam na overklok opciju koja mi se sasvim dopala

Neki drugi predlog za merenje temp?

Ja sam na mog Leadteka 6200 fleshovao bios od Sparklea ali doduse user Ivica ga je modovao da bi mogla da se meri temperatura iz drajvera

Poslednja izmena:
DR.TIRISTOR je napisao(la):
Na GF 5200?Jel ima neko ideju?Stavio bih joj kuler ali hocu da VIDIM reziltate.Ovih dana mi proc ide do 55 stepeni a sve standardno!Pa ako on vileni kontam da vileni i graficka,sto posto.
Isto me interesuje i za hard jel ima on sondu ili tako nesto {pitam ovde da ne otvaram drugi tred}

5200 da vileni,nema sanse.Procesor ti je isto ok.

starac je napisao(la):
5200 da vileni,nema sanse.Procesor ti je isto ok.

He
:S: ! 5200 ne mogu da pipnem,vreo je hladnjak.Proc 55,a temperatura u stanu je 25-6 c.Poslednji sprat u zgradi soba sa suncane strane.Temperature umeju da budu i do 45 stepeni...jun, jul, avgust... ,) .Dodji kod mene u sred jula da osetis pakao.Tanki zidovi nema klime...Proc ce da se penje do oko 60-65 garant.Zivi bili pa videli.A na graf sam montirao hladnjak pa neka vrti.Sta bi sa hardom?Jel i on fuseraj kao i graf?

Calibra 4WD je napisao(la):
Probao sam ali nema takve opcije?!.Medjutim naisao sam na overklok opciju koja mi se sasvim dopala

Neki drugi predlog za merenje temp?
SysTool 0.1 ;)

DR.TIRISTOR je napisao(la):
He
:S: ! 5200 ne mogu da pipnem,vreo je hladnjak.Proc 55,a temperatura u stanu je 25-6 c.Poslednji sprat u zgradi soba sa suncane strane.Temperature umeju da budu i do 45 stepeni...jun, jul, avgust... ,) .Dodji kod mene u sred jula da osetis pakao.Tanki zidovi nema klime...Proc ce da se penje do oko 60-65 garant.Zivi bili pa videli.A na graf sam montirao hladnjak pa neka vrti.Sta bi sa hardom?Jel i on fuseraj kao i graf?

Strpaj to sve u frizider. :D
I hard bi bilo dobro ohladiti,a koji hard imas?
Temperaturu harda mozes vidjeti u Everest-u.

Calibra 4WD je napisao(la):
Trazio sam ali nigde nisam nasao takvu opciju,jel mozes malo precizniji da budes?

SysTool nema tu opciju.

Oooo Everest! Koja verzija, neki poseban?
Maxtor 120 Gb {7200 Ako nesto znaci}

Evo skidam i home i ultimate pa cemo videti.Hvala

starac je napisao(la):
SysTool nema tu opciju.
Evo ga ovde (check attachment). SysTool 0.1 build 440

Prilozi

• gpu_temp.jpg
    gpu_temp.jpg
    8.6 KB · Pregleda: 108
illidan je napisao(la):
Evo ga ovde (check attachment). SysTool 0.1 build 440

Da,u pravu si.
Kod mene je starija verzija,0.1 build 149.

Ovde sto sam skinuo nisam nasao nista sto se tice temperatura....

Ako si skinuo Everest pod sekcijom Racunalo imas-Senzor.
A u sekciji Diskovni podsustav imas-Smart.

Pa shta ako je 55 c?Pa i meni je.Radi ok.Ja sam merio sondom...direktno....to je ok.Nekima idu i do 70c.

Poslednja izmena:
DARK SIDE je napisao(la):
Pa shta ako je 55 c?Pa i meni je.Radi ok.Ja sam merio sondom...direktno....to je ok.Nekima idu i do 70c.
Pa svasta.Proc duplo veca temo od ambijenta.Sta ce da bude na 40 :mad:
Ima da se gasi ko blesav...Videcemo!

Upravo sam izmerio eksternom sondom temperaturu fx5200(pasivan hladnjak) temperaturu.25 stepeni je u prostoriji.48 stepeni je temp.graficke.Zato ti i kazem da ta temperatura nije problematichna.

hajde da iskoristim topic:
Preko koje temp se ne bi smelo ici na 9600xt?
Desava mi se da posle zahtevnijih igara predje 65C.Da li da smanjujem clock ili ce preziveti na ovako.

SINTER je napisao(la):
Desava mi se da posle zahtevnijih igara predje 65C.Da li da smanjujem clock ili ce preziveti na ovako.

Nemoj smanjivati clock,pojacaj hladjenje.

Prochitah da sve do 75c moze...posle toga je neprihvatljivo.msi fx 5700le ide do 70c na 22 u prostoriji...nije klokovana,,,,pa otprilike se tu pronadji

5200 se zaista dosta greje.....ja sam imao priliku da probam ATI9250...i on je sa pasivnim i on se greje.
Ortaku je a 5200 crko tvizlaz...moguce od temperature.....nisi smeo da pipnes..iskacu plikovi. Mene je cudilo kako je uopste i radila.

Stavi jednu osmicu koja vrti sa 1300-2000rpc ...fiksiraj je nekom zicom da bije u karticu i mozes da se opustis.

Da bi mogao da meris temperaturu Hard diska Moras u biosu da ukljucis opciju ENABLE S.M.A.R.T. FOR HARD DISK, ili tako nesto. Naravno treba ti i program za ocitavanje ove temperature - kod mene je to Speedfan.
Ja sam imao MSI FX5200 sa pasivnim hladjenjem i nije se grejala uopste, ali sam joj, radi fore, naglavio mali kuler. Ne znam odakle Vama tolike temperature.

Poslednja izmena:
Ja sam citao da je max 130 C za NV GPU-e.

Nazad
Vrh Dno