Šta je novo?

Kako da maximizujem IE?

Učlanjen(a)
19.09.2000
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600 + Scythe SCMG-5100
Matična ploča
Asus B550 TUF Gaming Plus
RAM
Kingston 2x16 GB DDR4 3200 CL 16
GPU
ASUS GTX 1080 ROG Strix 8 GB
Storage
Kingston SA2000 1 TB + 2x4 TB WD Red
Zvuk
Integralac
PSU
Cooler Master V750 gold
Kućište
Thermaltake Urban T31
Monitor
HP Envy 27'' 4K
Miš & tastatura
Mad Catz RAT 5 + Genius tastatura
Mobilni telefon
Samsung Note 20 Ultra SD 256/12
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam WinXP. Kada iz quick launcha startujem IE, koji je u properties podesen da se maximizira, on to i uradi (prozor se otvori preko celog ekrana), logicno 🙂 Nego, u cemu je problem? Recimo, ucitam bench fourm. I desnim tasterom kliknem na recimo oglase, da otvorim stranicu, prozor se ne maximizira, vec to moram rucno da uradim. To me vec nervira neko vreme, a ne znam gde da podesim.
Kako??
Pozdrav!

stormbringer_bg je napisao(la):
desnim tasterom kliknem na recimo oglase, da otvorim stranicu, prozor se ne maximizira, vec to moram rucno da uradim.
Stari iritirajući problem, jedan od onih koje sam rešio prelaskom na MyIE... Kao prvu pomoć, taj osnovni prozor razvuci do svih ivica pa izadji iz IE, trebalo bi da to zapamti i uvek da se otvara (skoro) maximalan.

Svaki IE se uvek tako ponasao nakon instalacije... samo ga "razvlaci" svaki put do dimenzije koju zelis...nakon izvesnog vremena ce sam nauciti da se otvara u zadatoj dimenziji - ne maksimalozovan, ali ipak preko celog ekrana ili kako ga vec budes "ucio".

Uh, sve sam to znao (da prozor razvucem dokle mogu), ali mi nije to to. Mislio sam da ima neko elegantnije resenje, posto mi i ovo smeta... Posebno predstavlja problem, kada otvorim 10-ak prozora, i kad automatski idem misem u gornji desni ugao da neki ugasim, on ugasi prozor koji je ispod njega, posto tim 'razvlacenjem' do kraja prozor ostane -skoro- maximalan... a to -skoro- me bas fino zaje@ava.

Sta si ti Zoni zapeo za taj MYIE ko da je najsavrseniji na svetu.

a sto ti meni to kazes? ja pokusavam da pomognem coveku, jer mislim da je moj predlog dobar (pogotovu u ovom slucaju!)...

tebi je bolje da probas da pomognes drugome, a ne da postavljas takva pitanja! mislim, da li sam ja IKADA rekao da je MyIE2 najsavrseniji??? nisam, a i ne mislim tako! daleko od toga!

E onda ok. Uzecu taj MyIE2, samo mi napisi link, ako ti nije prob.
Pozdrav!

Slep kod ociju 🙂

Da nebi terao IE da pamti poslednji prozor, evo zapamćenog:
REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main]
"Window_Placement"=hex:2c,00,00,00,02,00,00,00,03,00,00,00,ff,ff,ff,ff,ff,ff,\
ff,ff,ff,ff,ff,ff,ff,ff,ff,ff,ff,ff,ff,ff,ff,ff,ff,ff,40,06,00,00,e4,04,00,\
00

Ovde date vrednosti su ekvivalentne ekranu 1600x1280 ali će ih IE umanjiti na veličinu tvojeg ekrana. Snimi ovo kao .reg fajl negde, pa kad počne da zafrkava ....

VIA je napisao(la):
...Snimi ovo kao .reg fajl negde, pa kad počne da zafrkava ....

Mozes li manje iskusnim korisnicima (meni 😳 ) malo da pojasnis neke stvari... (gde/sta/kako da snimim u .reg fajl i sta da radim kad pocne da zafrkava)
Ajd` pozdrav :!:

MyIE je definitivno dobra solucija
i dalje koristis IE ali mnogo napredniji

Umesto da razvlačiš IE od ivice do ivice, pa ga gasiš kako bi on to upamtio, kada je ugašen samo pokreni zakačen fajl. Time si mu zamenio upamćenu veličinu ekrana na 1600x1280 piksela. Obzirom da verovatno koristiš manju rezoluciju, IE će umanjiti podešenu vrednost prozora na rezoluciju koju koristiš (videćeš sve ivice prozora uz ivice monitora). Svaki put kada ugasiš IE - on zapamti veličinu prozora, tako da ako ga umanjiš ručno - moraš ponovo da pokrećeš prikačeni fajl (umesto da sam razvlačiš prozor). Dakle, ovo je samo poštapalica, a ne i rešenje "problema"

Nazad
Vrh Dno