Probaj sa ovim programom...http://www.lalussoft.com/en/killbios.htm
Pokreni da iz windowsa...Izbacice ti cmd(crni ekran) i trazice ti da stidnes bilo koji taster da nastavi dalje....i onda ce da resetuje masinu i to je to...
jel si probao sa F9 da izaberes boot device??
Probaj da izvadis bateriju za bios.
To radi za desktop bar
pa moras da je skines na 3 min najmanje....A jel si ti siguran da je to sifra za bios???Jel ako skines bateriju sa ploce nema sta da drzi struju i mora da se resetuje bios....
pa moras da je skines na 3 min najmanje....A jel si ti siguran da je to sifra za bios???Jel ako skines bateriju sa ploce nema sta da drzi struju i mora da se resetuje bios....
Ovo nije tačno, BIOS ima svoju autonomnu bateriju jer bi se u suprotnom BIOS stalno resetovao ako ti crkne baterija ili imaš više komada pa ih menjaš.
BIOS se resetuje tako što:
1. izvadiš bateriju
2. otvoriš laptop (obično je dovoljno samo poklopac za memoriju) i nađeš na matičnoj ploči mesta (lemove) koje treba da spojiš nekom metalnom žicom (npr. iskriviš spajalicu) određeno vreme, mislim da je minut više nego dovoljan.
Za tačno mesto gde se nalaze spomenuti lemovi konsultuješ Google.
I nemoj kupovati kradenu robu, znaš i sam koliko se iznerviraš kad tebi neko nešto ukrade![]()
Ljudi lap top je legalno kupljen prije dvije godine na njemu je rajdena priprema za omote CD-a ,tako da ja nisam stavljao nikakvu sifru na bios niti sam ulazio u bioos od kako sam kupio laptop i podogao sistem .tako da nisam znao za tu sifru sve dok mi nije terbao boot sa cd tacnije dok nije puko windows .Drzao sam bateriju i 5-10min ali nista .
jesam ali nece ' sta god da pritisnem trazi mi password cim upalim laptop .
Hello all!
I found the solution to the problem with the rollbask to the BIOS version F.07, whith clear the "Power-on" password!!!
notes1: perform the procedure with a charged battery and the main supply is plugget to wall outlet.
notes2: all transactions occur at a black blank screen.
This operation requires:
1. USB-FDD whith blank formatted FDD
2. unpacked file with binary firmware rev F.07. Originally name's of this file is "68MVU.BIN".
SOLUTION
1. Extract this file and write it on a Floppy disk. The file name can be anything names? but the file extention ".bin" and this should be the only one!
2. Then when you turn off your laptop, connect to the USB-FDD floppy disk, press "Win + B" and not releasing (!) the press "Power" button.
3. About 3 seconds after the WiFi blue LED and the green "Casp Lock" LED go flashed please release "Win + B".
4. Bootcore loader starts, laptop will begin to download the file from FDD and write into ROM BIOS chip.
5. After 2 minutes laptop restarts, updates the keyboard controller, and reboot again.
6. Then go into BIOS setup by pressing "F10" and restore settings (date, time e.t.c).
7. Enjoy
Thats all...
tako da ja nisam stavljao nikakvu sifru na bios niti sam ulazio u bios od kako sam kupio laptop i podogao sistem
Da, ocigledno je da HP ima problema sa pomenutim bios-om na 530 modelu, medjutim mdshare je naglasio da nije radio nista sto bi izazvalo problem koji ima:
niti sam ja postavljao password jednostavno se odjednom pojavilo .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari