Šta je novo?

Kako da isklucim Windows Messanger u XP-u ?

Rešenje je da se deinstalira "regularnom" procedurom...Ja koristim OE i deinstalirao sam ga na način koji je pre mesec dana opisan na jednom igračkom sajtu, a sada postovan u ovom threadu i to lepo radi. OE se sa gomilom poruka podiše trenutno.

BRAVO BRAVO BRAVO !!!! (D) (D) (D)
Evo upravo sam ga skinuo pomocu Add/Remove-a a toliko me je NERVIRAO :mad: .
Svaka chast :p

u file: windows/inf/sysoc.inf - izbrises hide u redu:
msmq=msmqocm.dll,MsmqOcm,msmqocm.inf,hide,6
tako da sada pise:
msmq=msmqocm.dll,MsmqOcm,msmqocm.inf,,6
zatim u control panelu/add or remove programs/add or remove windows components jednostavno deinstaliras msm

Ma sve što je hide obriši...Dobićeš potpunu kontolu nad Add/Remove dijalogom...

I onda dobijes mnogo zanimljivih stvari za brisanje...Kao na primer Windows update koji se ako niste primetili na svakih nedelju dana iako ga iskljucim u my comp ponovo stavlja na automatic....

Kod mene se ne uključuje. Nije važno. Probajte da deinstalirate npr. WMI (Windows Managment Instrumentation)... :) . Sve lepo javi da je deinstalirano, a kada izvrši refresh dilaloga add/remove on je i dalje tu...To me nervira kod XP. Evo npr. setujem, da mi outlook poruke čuva na drugoj particiji tu i tu (kod ME radi super) i on posle izvesnog vremena sam prebaci na lokaciju po svom nahođenju :( .

Evo Resenja :)

Ne znam je li neko probao da resi problem sa Messenger-om pomocu fajla koji saljem u att. , ali meni nista drugo nije pomagalo ...
U najboljem slucaju, Out. Express mi se dizao 15 sec (XP 1800+)
Samo pre startovanja fajla koji saljem, deaktivirajte Messenger ...
... Toliko od mene
pozdrav, Perovic

Sigurno nisi nesto dobro uradio. U SP1 se lako deinstalira, a u "prvom" XP-u se pre toga lepo nadje onaj fajlic, izbrise hide i onda deinstalira.

Ovo kod mene radi vec par meseci:
Najpre se udje u Group Policy: Start>Run>gpedit.msc.
Zatim se dodje do odeljka: Computer Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Windows Messenger\ i obe ponudjene opcije se ukljuce.
Da se OE ne bi sporo dizao mora se u Registriju otici do: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID i naci sledeci kljuc: {FB7199AB-79BF-11d2-8D94-0000F875C541} u okviru koga se nalaze folderi IniProcServer32 i LocalServer32. U okviru oba foldera treba obrisati setovanja koja oni sadrze u default kljucevima a nalazu da OE pokrene Messenger sto on ustvari ne moze jer je isti iskljucen. Onda se OE pokrece kao munja!!!

Nazad
Vrh Dno