Šta je novo?

Kako da isklucim Windows Messanger u XP-u ?

Mexa

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
konstantno me nervira taj Messanger !!!
Kada god startujem Outlook Express startuje mi se i on (iako je u opcijama podeseno da se ne loguje na messanger) !!!
Zna li neko kako da to iskljucim dok nisam poludeo !
Takve sitnice me totalno izbace iz koloseka !
Ja mislim da sam sve pretrazio kako ga obrisati ili uninstalirati ali nogde nema reci o tome kao da nije ni predvidjeno njegovo brisanje !
To znaci da postoji samo neki nacin "na divljaka" :)) ako neko zna kako da iskljucim malog groznog coveculjka u taskbaru bicu mu veoma zahvalan !
Pozdrav
Nikola

Uputstvo za "ukidanje" Messangera i mnoge druge stvari koje se ticu XP-a mozes naci na www.ntcompatible.com (mrzelo me da trazim direktan link:D )
Pozdrav:)

Meni je to uspelo tako sro sam u outlook-u iskljucio opciju za windows messanger, i iskljucio sam sve! AMA BAS SVE opcije u samom win. mess. nadam se da si provalio za njegove opcije....
E to ti je sve sto sam ja uradio i otarasio ga se istog trenutka:D

Idi u start, run, upisi "gpedit.msc" (bez navodnika) i pod Administrative Templates i Windows Components nadji negde Windows Messenger. Imaces dve opcije koje stavi na enabled. Ako se ne snadjes, javi...

Evo kako sam ja to resio :)

POsto nisam mogao da cekam da mi neko odgovori :) naime nisam mogao da se strpim krenuo sam da pregledam neke strane forume na koje sam nabasao da bih na kraju posle dugg traganja nasao nacin da skinem malo ***** kako ga je nazvao jedan od stranih forumasa :) sa racunara .
Kao prvo i ja sam iskljucio u Outlooku opciju ali on i dalje dize Messanger i kakve su to njegove opcije ? koje je neko od dobrih ljudi naveo gore , mislim na opcije u okviru ovog messangera ?
Sve u svemu sada cu da objasnim kako sam ja to uradio !
Na racunaru pomocu searcha nadjete sledaci fajl: sysoc.inf , ali posto je ovaj fajl skriven i sistemski moracete da u opcijama searcha (onog obicnog windowsovog) redefinisete malo opcije za pretragu i da mu omogucite da trazi sve fajlove sto znaci i sistemske i skrivene koje do tada nije mogao da pretrazuje.
Kada nadjete fajl jednostavno ga otvorite i spremite se za laganu modifikaciju. Nadjite red u kom pise sledece:
msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7
Ono sto treba da se uradi je da se skloni rec HIDE na kraju reda , nakon toga bi red trebao da izgleda ovako:
msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,,7
znaci sve isto samo bez reci hide !
Snimite editovani fajl i idite na Add/Remove programs u okviru control panela. Kada ste otvorili ovaj prozor obavezno klinknite na opciju Add/Remove Windows Components. Na kraju (dnu) tog ekrana sada se pojavila i opcija Windows Messanger koja je do modifikacije onog fajla bila skrivena !!! (bas su se potrudili da ga sakriju da ne moze da se obrise :) ) . Sada jednostavno unistalirajte opciju Windows MEssanger i na fin nacin , znaci regularnom uninstalacijom ste se otarasili onoga sto vam smeta (ako vam smeta naravno) !
Izvinjavam se ako sam smorio sa ovim detaljnim uputstvom ali to je zato sto ce sigurno jos nekom trebati ovo uputstvo pa da bi se izbegla suvisna pitanja ja sam malo oduzio ovaj tekst i nadam se da cu nekome pomoci !
Pozdrav !
Nikola

Mnogo je jednostavnije preko gpedit-a, i tako ne moras da menjas sistemske fajlove...

Prvo potraziti sysoc.inf(skriven je)
Editovati sysoc.inf tj. :

msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7

izbrisati hide (oba zareza ostaju).

Sada iz Control Panel / Add Remove Programs / Add or remove windows components moze da
se deinstalira Messenger. Pre toga ako treba skloniti i MSN Explorer.

Mozete unhide-ovati sve sto vam se svidja. Onda u "Add/remove programs" u CP-u u stavci WinKomponents dobijete MNOOGO vise stavki za (de)install:D:D

Mozda ovo uputstvo treba staviti u F.A.Q. za XP?
Moderatori?
:)

Boki, bre, Mexa je isto to napisao dva posta iznad...

Ali ja i dalje tvrdim da je sigurnije i jednostavnije iskljuciti ga preko gpedit-a, osim ako vam bas treba tih 5MB koliko dobijete uninstall-iranjem.

Titanium Angel je napisao(la):
Boki, bre, Mexa je isto to napisao dva posta iznad...

Ups..., vido sam samo dugacak text pa me mrzelo da citam.

Pa zar nije dovoljno da samo iskljucite u njemu samom opciju "automatically start when Windows starts", tj. izbrisete iz msconfig-a, svejedno je ?
Meni je radilo...

Imas resnje

u dec broju pc pressa ili u dec broju mikroa nisam siguran
resi se za 1 minut

Meni nije nista pomagalo pa sam na kraju nasao gde se nalazi , obrisao ceo direktorijum i NEMA NIKAKVOG PROBLEMA!!!
Neverovatno zar ne? Win se ne buni , pa ni ja.
Pozdrav :wave; :wave; :wave;

Ma glavno je...

Ma na kraju je najvaznije da smo se svi mi resili nesnosnog messangera :) , na neki mstranim forumima gde sam trazio kako da iskljucim ovo, ljudi su raspavljali o sledecem: zasto iskljucivati tu super cool opciju i slicno ..... :) valjda hoce ljudi da izvuku maksimum iz onoga sto su platili :) ko ce ga znati :)
Pozdrav

Re: Ma glavno je...

Mexa je napisao(la):
Ma na kraju je najvaznije da smo se svi mi resili nesnosnog messangera :) , na neki mstranim forumima gde sam trazio kako da iskljucim ovo, ljudi su raspavljali o sledecem: zasto iskljucivati tu super cool opciju i slicno ..... :) valjda hoce ljudi da izvuku maksimum iz onoga sto su platili :) ko ce ga znati :)
Pozdrav

Verovali ili ne, probao sam sve!!!!
kada isparavim .sys, tacno i po svim uputstvima, opet nemam u add/remove prigram/windows components opciju da ga uninstaliram.
gpedit radi ali mi se tada outlook dize jedno 40-60 sec. sto je neprihvatljivo!
Jednostavno , moracu da naucim da zivim sa njim!

Re: Re: Ma glavno je...

Clamaran je napisao(la):
gpedit radi ali mi se tada outlook dize jedno 40-60 sec. sto je neprihvatljivo!

I meni je tako radio u pocetku, ali sam probao da ispraznim outlook express-ovu bazu, pa compact i posle malo zezanja se sve sredilo.

Kasnije sam probao i sa onim .sys fajlom i uninstall-irao sam ga bez problema, tako da mi je sad i iskljucen i uninstall-iran :)

Re: Re: Re: Ma glavno je...

I meni je tako radio u pocetku, ali sam probao da ispraznim outlook express-ovu bazu, pa compact i posle malo zezanja se sve sredilo.

Mnogima to ne pomaze. Bez pola minuta outlook express-u ne pada na pamet da se podigne.
Meni srecom Win Messenger stoji instaliran ali je potpuno neaktivan.

Opcije u samom messenger-u su u TOOLS/Options...pa idete na preferences....Jako tesko pronaci zar ne ..

Jedan savet poiskljucujte sve stvidite od najmanjih gluposti do onog sto treba!!!

I onda iskljucite sve opcije u Outlook-u i to je kod mene upalilo!!!

Re: Re: Re: Ma glavno je...

Kasnije sam probao i sa onim .sys fajlom i uninstall-irao sam ga bez problema, tako da mi je sad i iskljucen i uninstall-iran :)
Ispraznio bazu ? Mislis sve poruke izbrisao pa compact ? Jel si cuvao bazu sa OEbackup-om?
Ja sam to pokusao ali nije pomoglo, jos uvek je 30-tak sekundi smaranja.

Re: Re: Re: Re: Ma glavno je...

RamOne je napisao(la):
Ispraznio bazu ? Mislis sve poruke izbrisao pa compact ? Jel si cuvao bazu sa OEbackup-om?
Ja sam to pokusao ali nije pomoglo, jos uvek je 30-tak sekundi smaranja.

Mislio sam na news poruke, jer mail nece izbrisati (nisam siguran, jer OE koristim iskljucivo za news). Konkretno, Tools -> Options -> Maintenance -> Clean Up Now... -> Sva cetiri dugmeta.

Nekima je ovo pomoglo, ali ima i onih kojima nece...

Ono sa gpeditom radi sigurno, ko je probao zna, sta vise mudrujete oko svega toga.

Startovati Group Policy (u Run dijalogu otkucati gpedit.msc) i otvoriti granu

User Configuration/Administrative Templates/Windows Components/Windows Messinger

i postaviti obe vrednosti na enable,
=> Do not allow Windows Messenger to be run
=> Do not automatically start Windows Messenger initally

Ovo je sistemsko resenje, nikakva budzotina i radi savrseno.

Da sto se messangera tice, ali OE jos uvek smara 30-tak sekundi dok se ne otvori hrkk

RamOne je napisao(la):
Da sto se messangera tice, ali OE jos uvek smara 30-tak sekundi dok se ne otvori hrkk

E ta boljka se ovako ispravlja:

-Iskjucis opciju da ti ulazi u inbox cim ga ukljucis!!!Ovo je vaznije!Pogotovo ako imate dosta poruka u inbox-u!

-Iskljucis send/receve on startup!

I evo vec se otvara mnogo brze!
Jedino sto cete sami morati da kliknete na dugme inbox i send receve.....:wave;

Ne, nije do toga, to je odavno uradjeno ;)

E pa ljudi ostadoh bez inspiracije....rekao sam vam sta sam ja uradio i posle svega toga sve radi normalno...cak su mi sada ukljuce opcije send/receve i go to inbox i OE se pali odmah...

probajte na www.tweakxp.com ja mislim da ima tamo nesto sto se tice outlook-a...

ma instalirajte theBat! i resili ste se problema..
inace ja sam deinstaliaro messengera i otkacio mu one opcije u Outlook-u, i outlook se pali k'o 5-ica

Samo mala opaska na rešenje oko prepravke fajla "sysoc.ini" . Otvorite ga iz notepad-a pa odaberite edit>replace pa sve hide zamenite sa ništa (polje prazno...) . Da se ne zeznete oko ručnog editovanja, jer će se uvek desiti da smaknete zareze i da napravite male probleme...Posle deinstaliranja Messengera na ovaj način OE se otvara savim normalno bez obzira da li ide direktno u outbox.

Glupi Zmaj je napisao(la):
Ono sa gpeditom radi sigurno, ko je probao zna, sta vise mudrujete oko svega toga.

Startovati Group Policy (u Run dijalogu otkucati gpedit.msc) i otvoriti granu

User Configuration/Administrative Templates/Windows Components/Windows Messinger

i postaviti obe vrednosti na enable,
=> Do not allow Windows Messenger to be run
=> Do not automatically start Windows Messenger initally

Ovo je sistemsko resenje, nikakva budzotina i radi savrseno.

Pa nemoj praviti ludim pola foruma.
Radi on lepo, ne startuje se Messanger sa Outlookom ali se ovaj dize citavih 30-60 sekudni. Jel bi ti cekao toliko da startujes lagan program koji se normalno dize sa 1-2sec. ?

Izvinajvam se nije mi bila namera da pravim ljude ludim, ne koristim OE, nego TheBat! tako da nisam primetio taj problem, ako uspem da ga resim javicu se.

Samo jedno mi nije jasno ovi sto se javljaju da su resili problem tako sto su poiskljucivali sve i slicna resenja, za oni nemaju tu pauzu od ~30 sek (cini mi se da je i vise). Koliko mi se cini onda je najbolje resenje anti-spy, tj deinstaliranje WM. Javicu se kad probam.

Jos jednom se izvinjavam svima koji su se osetili uvredjeni

Nazad
Vrh Dno