Šta je novo?

Kako da grebujem sa DVD-a

Running Man je napisao(la):
Dakle, koj' mi softver treba, i koja je procedura?

Za ripovanje DVD-a treba ti smart Ripper verzija 2.40, na netu ima da se nađe i verzija 2.41. Ali pošto nema neke verzije uzmi bolje 2.40 verziju.

Kada ti je DVD u drajvu, onda lepo otvoriš program i onda će ti on pričitati DVD. Ako kojim slučajem kaže da su neki Vob. fajlovi zaključani onda ti je najbolje da ugasiš Smart Ripper, uključiš Power DVD i prođeš kroz ceo film na nekoliko mesta. Posle toga opet uključiš smart Ripper, ali obavezno ne vadi DVD iz drajva posle očitavanja filma u Power DVD-u. Sada bi Smart Ripper trebao da očita sve Vob. fajlove, i onda ideš u Settings.

Key-chek zakačiš na every vob-file.
File-spliting staviš na every-vob file.
U options zakačiš Unlock drive, DeMacrovision, Copy IFO file.
U Vob File access zakačiš na aspi )1Gb files).

U search-intensity pomeriš na maksimalu na 30.
Max file size staviš na 4000MB.

div treba da ti ostane na nuli.

Posle svega ovoga ideš na Files/Backup.

Key-check treba da bude na every-vob file.
search-intensity na maksimali.

U Options treba da budu zakačiš prve tri opcije.

Kada to uradiš klikneš OK.

U levom gornjem uglu piše ti Rip-Method. tu treba da klikneš na Movie.

Posle toga ideš na Target, da staviš gde da ti izripuje film...

I klikneš START!!!

I to je to....

Pozdrav, Cineman cheers

Kada sam prebacio sa DVD-a na hard koncert podelio mi ga je u tri fajla kako ja ta tri fajla da spojim u jedan?

Cineman je napisao(la):
Running Man je napisao(la):
Dakle, koj' mi softver treba, i koja je procedura?

Za ripovanje DVD-a treba ti smart Ripper verzija 2.40, na netu ima da se nađe i verzija 2.41. Ali pošto nema neke verzije uzmi bolje 2.40 verziju.

Kada ti je DVD u drajvu, onda lepo otvoriš program i onda će ti on pričitati DVD. Ako kojim slučajem kaže da su neki Vob. fajlovi zaključani onda ti je najbolje da ugasiš Smart Ripper, uključiš Power DVD i prođeš kroz ceo film na nekoliko mesta. Posle toga opet uključiš smart Ripper, ali obavezno ne vadi DVD iz drajva posle očitavanja filma u Power DVD-u. Sada bi Smart Ripper trebao da očita sve Vob. fajlove, i onda ideš u Settings.

Key-chek zakačiš na every vob-file.
File-spliting staviš na every-vob file.
U options zakačiš Unlock drive, DeMacrovision, Copy IFO file.
U Vob File access zakačiš na aspi )1Gb files).

U search-intensity pomeriš na maksimalu na 30.
Max file size staviš na 4000MB.

div treba da ti ostane na nuli.

Posle svega ovoga ideš na Files/Backup.

Key-check treba da bude na every-vob file.
search-intensity na maksimali.

U Options treba da budu zakačiš prve tri opcije.

Kada to uradiš klikneš OK.

U levom gornjem uglu piše ti Rip-Method. tu treba da klikneš na Movie.

Posle toga ideš na Target, da staviš gde da ti izripuje film...

I klikneš START!!!

I to je to....

Pozdrav, Cineman cheers

Jel to ta tvoja visoko cuvana tehnologija?!
emotlol_2.gif

Na DVD-u je materijal podeljen na fajlove od po 1GB, ali mozes i da ripujes u jedan fajl, samo podesi u opcijama rippera.

Dandy je napisao(la):
Na DVD-u je materijal podeljen na fajlove od po 1GB, ali mozes i da ripujes u jedan fajl, samo podesi u opcijama rippera.

Samo treba imati u vidu da, ako je file system kod coveka Fat32, on ima ogranicenje od 4GB max za velicinu fajlova.

Nule, a zasto ti je potrebno "spajanje koncerta u jedan fajl"? To sto si ga izripovao u tri vob fajla je sasvim normalno, i ne predstavlja smetnju ni za gledanje DVD-a sa harda, ni za snimanje kopije na DVD, ni za pravljenje DivX-a od tog DVD-a.

Ne znam da li je u pitanju nešto drugo ili jednostavno kopiranje DVD-a na hard da bi se kasnije na miru gledao, ali mislim da je jedno jednostavnije i brže rešenje korišćenje DVD Decrypter-a u kombinaciji sa cd Emulatorom, npr. Daemon Tools-a.

1. Sa DVD Decrypter-om napraviš ISO fajl (oko 15 min za jedan DVD)
2. Mount-uješ ga sa Daemon Tools-om (oko 2-3 sekunde)
3. Pustiš Power DVD ili slično i gledaš film sa titlovima, bonusima i svim ostalim stvarima.

Kasnije sadržaj možete kopirati na prazan DVD (ko ima DVD pisač), praviti divx i šta vam je volja. Poželjno je da particija na koju se skida DVD bude NTFS jer je ISO fajl po pravilu veći od 4gb.

Ma kompikujete ljudi stvar bez veze. Nema potrebe da se spaja u 1 VOB fajl, nema potrebe za NTFS. Dekriptuje se na HD sve kako je, bilo sa DVDDecrypter-om, bilo sa Smart Ripper-om. I Power DVD i Win DVD imaju opciju za gledanje sa harda, i to tacno onako kako bi bilo sa samog DVD diska.
Bitno je da se skinu svi fajlovi.

Pa hteo sam da ga spojim u jedan fajl zato sto me nervira sto secne u sred pesme i pusti drugi fajl!
@Zmile Jel mozes malo opsirnije da opises proceduru sa DVD Decrpter-om?
Jos jedno pitanje mozda ce biti debilno ali neznam! Da li je moguce da se DVD prebacina hard, a da kad pocnem da ga gledam imam meni kao kad ubacim pravi DVD?
Mnogo mi se svidja kada mogu da izaberem sta cu da gledam nego sve fajlove da ubacim u BS player?

Nule je napisao(la):
Pa hteo sam da ga spojim u jedan fajl zato sto me nervira sto secne u sred pesme i pusti drugi fajl!
@Zmile Jel mozes malo opsirnije da opises proceduru sa DVD Decrpter-om?
Jos jedno pitanje mozda ce biti debilno ali neznam! Da li je moguce da se DVD prebacina hard, a da kad pocnem da ga gledam imam meni kao kad ubacim pravi DVD?
Mnogo mi se svidja kada mogu da izaberem sta cu da gledam nego sve fajlove da ubacim u BS player?

Pa reprodukujes DVD na pogresan nacin, zato ti secne. Lepo ti je receno da koncert (film, sta god) pustas sa PowerDVD-jem ili WinDVD-jem (preporuka za ovaj drugi), novije verzije imaju opciju reprodukcije sa harddiska. Samo DVD izripuj sa Smart Ripperom, varijanta "Backup", i dobices to sto zi zeleo.

Nazad
Vrh Dno