Šta je novo?

Kako da ga povezem

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
825
Imam Teac rezac ali nameravam da ugradim jednog metuzalema koji ce mi sluziti samo za slusanje muzike. Radi se o jednom 8x citacu pa me zanima par stvari oko povezivanja. Imam plocu koja podrzava ATA133 standard i isti takav disk. Za sada imam povezan Teac 40x/12x/48x reazc na jednoj i Maxtor ATA133 disk na drugoj pa me zanima kako i na koju granu da vezem citac i dali da ga stavim kao master ili slave?? Da li treba da ga povezem na kraj kabla ili na sredini????

moj predlog:

primary master - maxtor

secondary master - burner
secondary slave - muzika

pozdrav

Miroslav je napisao(la):
moj predlog:

primary master - maxtor

secondary master - burner
secondary slave - muzika

pozdrav

Kao sto je koleza Miroslav rekao, najbolje da maxtor bude sam, da ga ne usporava nista.

Jel to vazi za sve diskove ili za maxtor ??
Ja imam fujitsu 10 giga... da li da ga "pustim" samog a da stavi burnes i cd rom na drugi ili ne ?

To vazi za sve hard diskove. Dakle oni obavezno primary master, rezac se preporucuje na secondary master a citac secondary slave (moze i primary slave ako pravi probleme, mada je ovako elegantno).

Imama drugačiju teroji, po meni je bolje
hard P.M
CD(DVD) P.Sl
Pisac S.M
(P-primary, M-master, Sl-slave, S-secondary)
i da pri tome kada instalirate nešto ili kopirate na hard koristite pisač, dok za muziku, divx i slično koristite šta oćete. Zašto. U tom slučaju se dva uređaja neće naći na istoj grani hard i pisač nisu na istoj grani pri instalacijama ili slično, pisač i čitač nisu na istoj grani prilikom on the fly kopiranja, takođe i prilikom pisanja nečega sa harda itd.

Ali u principu razlike su mnogo male tako da je sve jedno gde šta stavite...

Bane® je napisao(la):
Imama drugačiju teroji, po meni je bolje
hard P.M
CD(DVD) P.Sl
Pisac S.M
(P-primary, M-master, Sl-slave, S-secondary)
i da pri tome kada instalirate nešto ili kopirate na hard koristite pisač, dok za muziku, divx i slično koristite šta oćete. Zašto. U tom slučaju se dva uređaja neće naći na istoj grani hard i pisač nisu na istoj grani pri instalacijama ili slično, pisač i čitač nisu na istoj grani prilikom on the fly kopiranja, takođe i prilikom pisanja nečega sa harda itd.

Ali u principu razlike su mnogo male tako da je sve jedno gde šta stavite...
kao sto rece...zbog on the fly kopiranja razdvoj citac i rezac na razlicite grane a za ostalo pusti masti na volju!cheers

ja sam protivnik on the fly kopiranja. sta ako vam je disk koji kopirate ostecen i ne moze cd citac da ga procita? i onda se unisti i cd-r disk...

Miroslav je napisao(la):
ja sam protivnik on the fly kopiranja. sta ako vam je disk koji kopirate ostecen i ne moze cd citac da ga procita? i onda se unisti i cd-r disk...
...koji kosta 0.5e!
Nenadoknadiv gubitak!!! :)

A kako vama rade romovi on the fly koji su na istoj grani? Ja nisam imao problema.

Nazad
Vrh Dno