Šta je novo?

Kako da enkriptujem folder?

zelenika

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2002
Poena
619
Kako da na win2000 server domen kontroleru enkriptujem neki share folder ali da bude dostupan ne samo adminu vec i nekom useru?

Hm... ne znam da li je to uopste moguce. Enkripcija foldera podrazumeva da samo user pod kojim je enkripcija uradjena ima pristup podacima.

zelenika je napisao(la):
Kako da na win2000 server domen kontroleru enkriptujem neki share folder ali da bude dostupan ne samo adminu vec i nekom useru?
ne moze to pod win2000

To je izvedeno tek kroz multi-user support u 2003 serveru
Inace, morao bi mnogo da muvas sa kriptografijom da bi u 2000 to izveo...probaj neki 3-rd party softver za enkripciju

Ako korisnik enkriptuje folder, Domenski administrator mu moze pristupiti. Ja sam to probao iz Directory services restore moda, ali ne preko GUI-a. Probaj pa vidi jel radi

ako obican korisnik kriptuje fajl , on i recovery agent(koji je po defaultu administrator domena) mogu da mu pristupe i iz cmd i iz guija
Niko vise
Sem ako ne dodas jos nekoliko recovery agenata kroz polise

probaj ove: http://www.cryptoarchive.net/
Mozda nadjes nesto interesantno

Auuu, sad se sjetih. Stvar mozes izvesti kroz jednostavan export-import certifikata u PKCS #12 formatu file-a .PFX (rezervisan iskljucivo za izvozenje EFS certifikata)
Tj., odes u certificates snap-in u mmc-u, izaberes pravi certifikat za enkriptovani file-folder i kazes mu export (zajedno sa Public key-om obavezno)...najbolje ga izvezi na floppy
Zatim se loguj kao drugi user (koji hoces da ima pristup) pa ponovi proceduru, samo u certificates snap-in za personal reci import, pa uvezi sa floppy-a
I naravno, javi kako je proslo

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno