Šta je novo?

Kako da dodam ....

Trbonja

Čuven
Učlanjen(a)
17.09.2002
Poena
619
... "play with foobar" u ovom meniju kao sto pise za Winamp na slici?
I uopste kako se ovo dodaje, pokusao sam da nadjem u registry-ju, ali sam uspeo da dodam samo na folder-ima, ali ne i na specificnim tipovima fajlova (npr. mp3).

untitled.JPG

chek... ako sam dobro razumeo, ti bi hteo da dodash opciju "play with other program" (ili slichno) u meni koji se dobija desnim klikom??

ako je to u pitanju, onda idi do prvog explorer prozora, pa na tools->folder options->file types, izaberesh za koji tip fajlova zelish da je definishesh, zatim advanced->new... i sam sam definishi tu akciju...

nadam se da sam da je to to...

>

Ako te interesuje samo da asociras foobar sa formatima fajlova
koje on podrzava, mislim da je najjednostavnije da ponovis
njegovu instalaciju; tokom nje on pita da li zelis da ga asociras
i sa kojim fajlovima; iz samog programa, kolko se secam, to
nije moguce uraditi.

Ako te interesuje samo da asociras jedan ili dva formata za odre
djeni program, imas kroz Folder Options --> File Types mogucnost
editovanja sta je sa cim asocirano.

A ako te bas interesuje da znas kako je to odradjeno u registry-ju
pogledaj u HKCR kljuceve .mp3, Winamp.File i Applications\Winamp

>

_Silent_ je napisao(la):
chek... ako sam dobro razumeo, ti bi hteo da dodash opciju "play with other program" (ili slichno) u meni koji se dobija desnim klikom??

ako je to u pitanju, onda idi do prvog explorer prozora, pa na tools->folder options->file types, izaberesh za koji tip fajlova zelish da je definishesh, zatim advanced->new... i sam sam definishi tu akciju...

nadam se da sam da je to to...

Bas to, vec sam se snasao ali hvala puno...

VGagi je napisao(la):
A ako te bas interesuje da znas kako je to odradjeno u registry-ju pogledaj u HKCR kljuceve .mp3, Winamp.File i Applications\Winamp

Ovo me bas interesuje, uspeo sam tako da odradim da mi na desni klik na folder pise open with foobar2000. E, sad tu je problem, sto kod npr. mp3 fajlova nisam to mogao da odradim, tj. nisam uspeo, editovanjem registry-a. Mogao bih u instalaciji da mp3 datoteke povezem sa foobar-om, ali zelim da ostanu tako da ih primarno Winamp otvara. Samo zelim da znam i u slucaju da zelim da se bilo koja datoteka otvara sa nekim drugim programom, npr. notepad (ovo sam samo lupio kao primer)...

Nazad
Vrh Dno