Šta je novo?

Kako da disejblujem HT

Lappy

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2005
Poena
675
Zakljucili smo da je Hyper Threading moguci uzrok problema sa izvesnom aplikacijom.

Ploca je ASUS P5 GD1-Pro sa Intel® 915P ICH6R Chipsetom. Nemam iskustva sa tim, pa da pitam bolje pre nego sto nesto :crash:

Da li moze HT da se iskljuci u Biosu, samo tako, ili treba jos nesto, ili nesto trece :S:

Pojma nemam o intel procesorima ,)

U BIOS imaš opciju, verovatno H(yper)T(hreading) ON/OFF, ili enable/disable.
HT može izazvati sigurnosne probleme kod, čini mi se Windows 2k3 Server Edition OS-a. Koja aplikacija ima problem sa HT-om?

Poslednja izmena:
on ili off po potrebi u BIOS-u i to je to.
U Control panel-u ces izgubiti jedan CPU ali ostaje ti jos jedan :) .

XP je u pitanju, a mislim da sam negde video da to ne treba menjati tek tako, nego jedino pre instalacije OS-a, zbog problema koji mogu da nastanu sa OS. :trust: Mislim da je bas o XP bilo reci ..

A aplikacija.. pa nista ozbiljno, ProgDVB za gledanje satelitske televizije :) ali coveku bitno da proradi.
Hvala anyway, probacu samo iz biosa, pa sta bude :S:

Ma, opusteno samo. Nece se nista desiti.

HT Enable/Disable trebalo bi da stoji u BIOSU...

Ht?

Lappy je napisao(la):
XP je u pitanju, a mislim da sam negde video da to ne treba menjati tek tako, nego jedino pre instalacije OS-a, zbog problema koji mogu da nastanu sa OS. :trust: Mislim da je bas o XP bilo reci ..

A aplikacija.. pa nista ozbiljno, ProgDVB za gledanje satelitske televizije :) ali coveku bitno da proradi.
Hvala anyway, probacu samo iz biosa, pa sta bude :S:
ja sam koristio progDVB na p4 2.8 northwood koji je ht i nisam imao problem zbog toga. neverujem da je zbog ht-a probajte neku drugu verziju progdvb-a

@Lappy
Imaš u samom ProgDVB-u takvo podešavanje:

ProgDVB > Settings > Options > Use only first CPU

Pretpostavljam da je jednostavnije samo tu menjati nego u BIOS-u.

Hvala svima :)

U medjuvremenu sam dosao do svih pomenutih kombinacija i radi :)

Kada se u biosu disejbluje HT, prog DVB radi bez greske, a ni windows nema nikakvih problema.
Mnogo jednostavnje je naravno ovo sto rece Čensi G., to takodje resava problem. Otkrio sam ga pre nego sto sam disejblovao u biosu, ali sam hteo da probam i tu varijantu, eksperimenta radi ..
Nije mi bas jasno zasto neki program ima problema sa HT :trust: zar to nije prednost.. but, who cares, problem solved.

Poslednja izmena:
Cek, sada si ostavio HT disabled?!? Ja bih ga ipak ostavio na Enable, a iz programa ono kako je Censi naveo ;)

Ne naravno, nisam ostavio HT disabled, rekoh samo da sam i to naknadno probao, cisto da vidim sta ce da se desi :) Posle sam samo u programu odabrao "Use only first CPU" (nisam to nikada pre ni primetio da postoji :trust: ) a HT je aktivan.

:wave:

Vrh Dno