Šta je novo?

Kako da deinstaliram ******ski programcic

hendsome

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2002
Poena
604
Kako da deinstaliram ******ski programcic koji mi uvodi još jedan toolbar u Internet explorer a koji sam greškom instalirao preko interneta?
Niti se pojavljuje u Add/Remove programs, niti je deinstalacija i ponovljena instalacija IE 5.5 pomogla.

Dejan

Re: Kako da deinstaliram ******ski programcic?

start /run pa ukucas mscongif pa startup i op\brises ono sto te muci

U pitanju je Windows 2000.

U pitanju je Windows 2000 koji (izgleda) nema msconfig.

Re: Re: Kako da deinstaliram ******ski programcic?

borab je napisao(la):
start /run pa ukucas mscongif pa startup i op\brises ono sto te muci
'Ce da se namuci pokusavajuci da run-uje "msconGIF"...:D

Bajdvej, ako se startuje sa IE-om, ne mora da znaci da ce ga tu negde biti...Sta je konkretno u pitanju ? Jel ga ima negde u Program Files ? Jel si pokusao da nadjes njegov .exe i da ga obrises ? Jel si udario search u Registry-u , pa delete sve sto ima veze sa njim ?

Moraces rucno da uklonis sve njegove datoteke i kljuceve u regystri bazi i mnogo da pazis da ne zabrljas (prethodno kreiraj novi system restore point)

Hendsome, nemoj postavljati isto pitanje na vise mesta. Ovom pitanju je mesto u Aplikativnom softveru, a ne (i) u Operativnim sistemima.

Titanium Angel je napisao(la):
Hendsome, nemoj postavljati isto pitanje na vise mesta. Ovom pitanju je mesto u Aplikativnom softveru, a ne (i) u Operativnim sistemima.

Ne lici mi brisanje gluposti iz sistema u aplikaciju ali ajd...

Titanium Angel je napisao(la):

Ok, nisam bio siguran gde da postavim pitanje.

Inace, bilo bi lepo kada bi mi neko i odgovorio na njega.

Dakle, ne znam kako se zove program. Nisam video ime jer sam slucajno browsujuci kliknuo negde na "yes" i instalirao ga.
Posledica toga je da mi se svaki put pri startovanju IE-a pojavljuje još jedan toolbar pod nazivom Accessories (nudi: News, MP3 Music, Gaming, Fun, Books, Computers, Education i Travel). Ne mogu da ga uklonim sa Customize.

Da li zna neko gde bih mogao da pocnem da trazim i šta?

Dejan

Pogledaj u folderu C:Windows/Downloaded Program Files, takve stvari se obicno tu smestaju. Vidi po datumu pod Creation Date da li ima neka aplikacija koja odgovara otprilike vremenu od kada ti se to pojavilo, ili mozda po imenu pod Program File nesto sto znas da nisi instalirao svojevoljno...Ako ima tako nesto nepoznato, udari desni click pa Remove.
Pazi, tu su obicno razne Jave, Shockwave-ovi, CV3 Class itd itd, to ne diraj.
Ako nadjes sta je zapamti dobro pod Properties ime, verziju, autora i slicne podatke jer ce verovatno morati da se radi i search u Registry-u - da bi znao sta da trazis.

hendsome je napisao(la):
Kako da deinstaliram ******ski programcic koji mi uvodi još jedan toolbar u Internet explorer a koji sam greškom instalirao preko interneta?
Niti se pojavljuje u Add/Remove programs, niti je deinstalacija i ponovljena instalacija IE 5.5 pomogla.

Dejan

ne znam o kojem se "programcicu" radi - imao sam jedan slican slucaj (kao reklamni toolbar) - a resio sam tako sto sam otisao na taj sajt i odatle skinuo program za deinstalaciju tog nazovi toolbara

drapin je napisao(la):
Pogledaj u folderu C:Windows/Downloaded Program Files, takve stvari se obicno tu smestaju. Vidi po datumu pod Creation Date da li ima neka aplikacija koja odgovara otprilike vremenu od kada ti se to pojavilo, ili mozda po imenu pod Program File nesto sto znas da nisi instalirao svojevoljno...Ako ima tako nesto nepoznato, udari desni click pa Remove.
Pazi, tu su obicno razne Jave, Shockwave-ovi, CV3 Class itd itd, to ne diraj.
Ako nadjes sta je zapamti dobro pod Properties ime, verziju, autora i slicne podatke jer ce verovatno morati da se radi i search u Registry-u - da bi znao sta da trazis.

Pronadjoh ga u C:Windows/Downloaded Program Files

Evo postojecih podataka iz File/Properties (sve ostale stavke su None):

Type: ActiveX Control

ID: {8522F9B3-38C5-4AA4-AE40-7401F1BBC851}

CodeBase: "http://66.28.45.60/FreeMP3_v2.0.exe"

Da li ovo da brišem i da li je to dovoljno ili treba da se interveniše i u Registry-ju?

Dejan

Pa po svemu sudeci, taj je ! Znaci desni click pa Remove.
Sto se Registry-a tice, idi Start, Run upisi regedit pa ok, kad se otvori regedit idi pod Edit na Find, u prozoru koji se otvori u polje Find what upisi to FreeMP3 pa Find Next, ako nista ne nadje onda je verovatno OK.
Ako nadje nesto, pritisni F3 da trazi dalje...
E sad ako nadje nesto, onda treba brisati, al to je vec igranje sa djavolom, pa to ostavimo za neki drugi post...

Nazad
Vrh Dno