Šta je novo?

kako da bootujem instalacioni dvd?

sharac1615

Slavan
Učlanjen(a)
07.03.2009
Poena
304
može li neko da mi objasni kako da bootujem instalacioni dvd (leopard)? probao sam sa hold c na početku, probao sam i sa Cmd-Option-Shift-Delete i ništa ne pomaže.

Ako ti je OS X već instaliran onda odeš u System Preferences, pa u Startup Disk izabereš instalacioni disk (naravno, podrazumijeva se da mediju ubaciš u mašinu) i onda kažeš restart...

meni je to zaključano, treba da bootujem disk da bi skinuo šifru koju sam ili zaboravio ili koja je ne znam kako promenjena.

type an administrator's name and password to allow Mac OS X to make changes, ne znam šta više treba da upisujem.

Pregledaj teme u ovoj sobi. Siguran sam da postoji jedna koja se zanima promjenom password-a, ali ne znam kako se tačno zove... Prelistaj, rješenje sigurno postoji.

Drugar drži ALT prilikom paljenja i to ti je to!

hoću sve to da izbegnem, i ponovo da dignem sistem ali mi predstavlja problem to što ne mogu da bootujem instalacioni dvd (to mi dešava se prvi put, pošto bi password trebao da resetujem pass prilikom nove instalacije što sam radio i pre), znači nikako ne mogu da bootujem instalacioni dvd. castore hvala što se trudiš!

a ni alt ne pomaže, pa već pomišljam da moj dvd nije u redu

Tema ti je ovdje, a koju mašinu imaš?

Model Name: iMac
Model Identifier: iMac4,1
Processor Name: Intel Core Duo
Processor Speed: 2 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 2 MB
Memory: 2 GB
Bus Speed: 667 MHz

Glupo pitanje, ali koji/čiji ti je taj instalacioni disk? Na taj iMac možeš da instaliraš samo retail (Snow) Leopard ili onaj sistem koji je došao sa tom mašinom. Sve ostalo neće da radi. To može da ti pravi problem.

Dakle, provjeri to, pa ćeš i saznati gdje je kvaka, tj. nabavi retail instalaciju sistema. Ako nikako drugačije, dođi do BG-a sa eksternim HDD-om da ti dam retail instalaciju ili se javi Milanu u Pazovi (kovacm) pa se dogovori sa njime...

Pozdrav.

Djole

Možeš i meni da se javiš ako ti je potreban Snow Leopard 10.6 Retail DVD (originalni).
Pozz

momci uspeo sam da bootujem instalacioni leopard, tako sto sam lepu belu apple tastaturu zamenio genius-om i samo hold C, pa onda vratio predhodnu tastaturu, nikako necu razumeti zasto apple ne prihvata hold C na pocetku a posle tastatura najnormalnije funkcionise. pozzzdrav!

he, nisam ni video da imamo jos jednog mac usera iz Pazove :D ... ako ti treba jos nekih bits and bytes osim OS-a javi se ;)

E svašta, da ti ne radi Apple tastatura, a radi 3rd party! :D
Sa tom Geniusovom pretpostavljam da radi i držanje Alta.

Sad kad si sredio to sve lepo, pogledaj da li ti je i dalje zasivljena opcija izbora diska sa kog će se pri narednom restartu podići sistem.

Need help plz...
Ovako dobra drugarica je dobila Macbook white iz Italije i sve je radilo savrseno dok joj nije riknuo hard disk.
Nakon kupovine novog hard diska nastao je problem.
Treba instalirati MAC OS X SNOW LEOPARD na njega i ja sam skinuo 3 razlicite verzije i narezao i nijedna nije uspela da se instalira...:(
Kao pocne da se bootuje i instalacija krene i negde nakon 10-ak minuta javlja neku gresku.
Sada me zanima sta bi mogao da bude problem>>>
Naravno disk sa operativnim koji se dobija sa Macbook-om nema i ja mucim muku vec nekih dobrih 15-ak dana.
Zanima me dal neko moze da mi nareze neku dobru vezriju Mac os x snow Leopard-a da najzad instaliram i sredim ovaj lepi Macbook white.
Unapred zahvalan....

Jesi skidao retail verziju?
Imaš li drugi Mac u blizini?

Nemam imam PC racunar i imam mnoooogo veliku glavobolju.
:)
Skinuo upravo danas verziju koja je snowleopard_10a432_userdvd.dmg i na sajtu kazu da radi extra.
Uradio sam preko Ultra ISO programa konverziju u ISO fajl i narezao ga na mojem PC-ju.
Sta se desava narezani disk ubacim u MACBOOK i pojavi se JABUKA i kao proces instalacije.
I sve korake odradim i pocne da instalira MAC OS X SNOW LEOPARD i nakon nekih 15-20 minuta javi EROR COULD NOT COPY FILES i tada samo mogu da ga restartujem i opet JOVO na NOVO...
:(
Ovo je treca verzija MAC OS X SNOW LEOPARD-a koju sam skidao i kao i sa svakom ista fora NECE pa NECE...
:(
A sve tri verzije su extra nahvaljene od strane ljudi koji su skinuli i instalirali.
Toliko o tome.
Mene samo zanima u cemu moze da bude caka i dal ima LEBA od ovoga ILI da DIZEM ruke.
:)

Poslednja izmena:
Mislim da je problem to što čačkaš Ultra ISO-om po DMG-u.
U subotu, od 12h pa do 15h se okuplja društvance sa MacSerbia.org u galeriji Ozon, na Andrićevom vencu, pa donesi taj MB da ti instaliramo Snowa. Imam ja instalaciju raspakovanu na externom USB-u :)

Nazad
Vrh Dno