Šta je novo?

Kako da automatski ubacim ID3 tagove???

stereo

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
630
Imam brdo pesama ali nemam tagove za njih uopste i to me izludjuje.
Da li neko moze da mi kaze kojim bih programom mogao da ubacim tagove direktno iz imena fajla pesme (tj. da program to uradi umesto mene da nebih morao da kucam rucno za svaku pesmu). Konkretno fajl name: Billy Idol - Sweet Sixteen i da program ubaci tag za autora Billy Idol a za pesmu Sweet Sixteen. Pozeljna bi bila i opcija da moze da se konektuje na net pa da se dobiju jos neki podaci kao godina izdavanja, naziv albuma itd.

Ja koristim Mp3tag V.2.29. Nisam siguran da li je free, ali je odlican, ima sve moguce kombinacije dodavanja tagova. Za razliku od tebe ja volim da skidam tagove sa svih pesama i da imam samo naziv izvodjaca i pesme (bez taga).
Za skidanje informacija sa neta o pesmi ima fora, pricao mi drug, ali sam zaboravio. Skine sve sam i ubaci u tag. Mozda ti neko drugi pomogne.

mp3tag http://www.mp3tag.de/ ako su albumi u pitanju, može da pokupi podatke sa freedb-a, amazona ili discogs-a u da automatski taguje mp3 fajlove. Pored toga možeš ih ručno tagovati, praviti skripte itd. Izuzetno moćan program, a freeware.

Hvala vam ljudi na pomoci, nadam se da ce mi pomoci nesto od ovoga.
:)

Accuphase je napisao(la):
TagScanner, mali (1 MB) a moćan program (besplatan)
I ja koristim isključivo TagScanner, ali mi zaista nedostaje opcija da se tagovi ubace npr. iz text fajla. Često se desi da nađemo spisak podataka o pesmama na nekom albumu na net-u i onda moramo ručno da prekucavamo, tag po tag.

Elem, postoji li program nalik TagScanner-u, ali koji bi slično tome kako on može da upisuje tagove iz naziva pesama mogao da upisuje tagove iz txt fajla?

Gore pomenuti mp3tag radi uvoz tagova iz txt fajlova.

A neki plugin za winamp koji bi menjao tag za na primer samo jednu pesmu sa liste, preko freedb.org-a na primer, znaci vidim da u playlisti ne valja tag pa da se promeni odmah?

kalimero je napisao(la):
Za razliku od tebe ja volim da skidam tagove sa svih pesama i da imam samo naziv izvodjaca i pesme (bez taga).

i ja koristim mp3tag studiob i vrlo sam zadovoljan njim.

Ima MusicBrainz koji preko servera automatski pokusa da skonta koja je pesma cak i ako ona nema ni naziv ni tag. i sto je bolje to radi dosta uspesno.

a ovo nikako ne mogu da razumem

kalimero je napisao(la):
Za razliku od tebe ja volim da skidam tagove sa svih pesama i da imam samo naziv izvodjaca i pesme (bez taga).

Poslednja izmena:
kalimero je napisao(la):
To u principu i nije loše, ali šta ćeš ako ti CD/DVD/hard pesmama prsne i kreneš da čupaš fajlove nekim recovery programima? Dobićeš gomilu pesama sa imenima tipa "oporavljen fajl 01", "oporavljen fajl 02" itd i posle ima da rodiš mečku dok izvališ koja je koja. Zato je bolje da informacije o fajlu budu i u njemu.

ja koristim tag&rename i jednostavan je a dobro obavlja posao. ne znam da li ima import informacija iz file-a (mislim da nema) ... evo jedan screenshot, nije uopste komplikovan iako deluje ovako sareno .

Prilozi

• tag&rename.jpeg
    tag&rename.jpeg
    71.8 KB · Pregleda: 59
takodje preporuka za tag&rename doduse nije free ali "kupljen" obavlja odlican posao, jedino mu fali import iz txt fajla, sto jeste mali problem

Izgleda da je razvoj TagScanner-a prestao, već veoma dugo nije bilo ni novih beta verzija. Ja sam sinoć napisao e-mail autoru sa predlogom da uvede import iz TXT fajla, ali nisam dobio nikakav odgovor.

A koji od ovih programa moze da mi ocita sve mp3 pesme sa harda (oko 80GB) i da mi samo promeni Comment, posto sam sve tagove sredio rucno iz winamp-a, ali i dok sam ih grebovao automatski, ali imam takodje gomilu muzike koju sam poskidao sa neta, i nerveiraju me ti njihovi comment-i, pa bi ja da lupim neki moj. Znam da je ovo glupavo pitanje, ali ja sam davnih dana koristio jedan od gore pomenutih, neznam dali je mp3tag ili TagScanner, ali znam samo da mi je sve syebao, tj, posle sam 6 meseci morao da sam rucno unosim tagove, a nebih sad da mi se to opet desi. Znaci neinteresuje me menjanje taga (imena pesama i izvodjaca) vec samo promena commenta na oko 20,000 pesama, plus posle toga prebacujem sve sa cd-ova na dvd-eve, pa i da njih (jos oko 10,000) promenim.

Bilo koji od mp3 tag programa će ti uraditi masovnu promenu tagova, ondnosno comment-a. Probaj sa mp3tag-om.

Ima li neki kvalitetniji program od Mp3 Taga? Cena mi je nebitna.

Aj daj link za taj mp3tag, posto vidim ovde se pirca i mp3tag studio-u, nekoj verziji pa neznam sta da uzmem :)

Ronnie Coleman je napisao(la):
Ima li neki kvalitetniji program od Mp3 Taga? Cena mi je nebitna.

pa probaj ovaj tag&rename. skinuo sam ovaj mp3tag i nisam detaljno gledao ali mi tag&rename deluje ozbiljnije.ponavljam, stvarno nisam detaljno gledao mp3 tag tako da ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu, uglavnom probaj tag&rename, nije nesto veliki ...

poz

Alexandar je napisao(la):
Bilo koji od mp3 tag programa će ti uraditi masovnu promenu tagova, ondnosno comment-a. Probaj sa mp3tag-om.

Znači ovaj mi neće syebati već postojeće tagove (obrisati ih) već će samo promeniti comment? Nebih da ga pustim da radi sve i da mi sve pobriše.

OK, hvala, skinuo sam ga već i odradio sve, malo je duže trajalo, ali je sve OK. Hvala vam carevi ste.

Alexandar je napisao(la):
Gore pomenuti mp3tag radi uvoz tagova iz txt fajlova.
Da, da, sad sam video... Radi baš tačno ono što mi je trebalo. Thanks.

Nazad
Vrh Dno