Šta je novo?

Kako bi radilo ?

findecko

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poena
169
Pozz, interesuje me sta mislite kako bi radile igre sa precesorom Intel I5 i grafickom karticom GeForce 9600 GT? Graficka je vec pomalo zastarela mada i dalje fino sljaka .Znam da igre najvise zavise od graficke ali sve mislim da cu dobiti fino poboljsanje ako malo klokujem graficku kada je uparim sa ovim procesorom i da li ce moci da izvuce pun procesorov potencijal, sta vi mislite?

Nece izvuci pun potencijal, ali nije 9600GT losa, pogotovu klokovana, ona je kao GT540M, sto znaci da je pristojna.
E sad pitanje je i o kom i5 procesoru je rec.

U pravu je Sole, presaba je to karta za i5 platformu...btw, koji proc je u pitanju, koju konfiguraciju imas?

Znas kako, nece tebi sporije raditi WinRar samo zbog toga sto imas 9600GT, ali ce u svakoj igri procesor cekati na graficku, cak i kad smanjis detalje.
Mislim da je pametno da ubacis 9600GT u istu masinu sa i5 i da posle skupis pare za neku kartu iz HD68xx ili GTX 460/560 serije jer ti je procesor uvek duza investicija od graficke.

Nista ja tu nebi dir'o :D Eventualno bih pokusao da sam na tvom mestu da prodam 9600 GT, dodam koji evro za neku malo bolju polovnu u garanciji, ako ti je bas stalo do igranja. Ako ti se ne ulaze u makinu, guraj dok moze ;)

Znas kako, nece tebi sporije raditi WinRar samo zbog toga sto imas 9600GT, ali ce u svakoj igri procesor cekati na graficku, cak i kad smanjis detalje.
Mislim da je pametno da ubacis 9600GT u istu masinu sa i5 i da posle skupis pare za neku kartu iz HD68xx ili GTX 460/560 serije jer ti je procesor uvek duza investicija od graficke.

To sam i ja mislio da uradim ali najpre da uzmem ovaj I5 procesor. Da , zaboravio sam da napisem, radi se o I5 2500k procesoru :)

Cisto da znas, trebaces da uzmes i novu maticnu, kao i RAM, jer taj procesor ne moze u tvoju maticnu.

Znam druze :) Samo me je interesovalo ovo kako bi radile te dve komponente zajedno :D

Radilo bi koliko graficka moze. Ali bitno je da predjes na noviju platformu, da se podmladis malo. Graficku ces mako zameniti kada ti zatreba i kad budes imao nesto para.

Da, bitno je da znas koliko koja komponenta moze da ti pruzi, jer vrlo lako mozes da dobijes ono sto englezi zovu "bottleneck" iliti usko grlo. U tvom slucaju ces imati dobar procesor ali ti graficka nije bas za taj procesor.

Kada sklapas konfiguraciju moras imati to u vidu. Recimo ako uzmes dosta jaku grafiku a ostavis je na nekom Celeronu, neces uopste iskoristiti ni upola onoga sto ta grafika pruza jer procesor ne moze da prati grafiku.

Dakle,

- dobar procesor + dobra grafika = win
- dobar procesor + losa grafika = fail
- los procesor + losa grafika = double fail :)
- los procesor + dobra grafika = fail

Naravno, u tvom slucaju ces izvlaciti max iz te graficke jer je procesor i vise nego sposoban da prati ostale komponente, ali imaj u vidu da je to matora grafika koju treba pod hitno baciti u kontejner i zameniti nekom "normalnijom"

Zavisi za koju igru druze, ja vecinu igara i sa ovom trenutnom konfom teram na 1680x1050 , skoro sve igrice rade na High a neke i na Very High detaljima ,evo Far Cry 3 mi radi na toj rezuluciji sa svim podesavanjima na high, igrao sam ga oko 5-6 sati, mozda mi je 2-3 puta secnuo na sekundu ali zato na primer GTA IV je seckao kao lud , na kraju sam ga deinstalirao.

Vrh Dno