Šta je novo?

Kako 3 harda odjednom?

Zli bokser

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2005
Poena
350
Imam jedan WD 500 Gb i 2 x 80 Gb maxtor i seagate. E sad, nikako nece da mi rade sva tri u isto vreme, samo 2 hoce. Probao sam po biosu da podesavam ali nisam uspeo. konfiguracija je iz potpisa, a imam napajanje frontier 500W

Pogledaj jumper-e na hardu kako su postavljeni....Pretopostavljam da su ovi od 80gb ata...

Poslednja izmena:
da to sam zaboravio, WD je sata a ova dva su ATA. takodje probao sam kombinacije sa dzamperima ali nije prepoznao sva 3. sada sam ih sve skinuo

Onda jedan ocito ne radi ili si ih pogresno dzamperisao.

a kako bi trebao da ih poredjam onda? posto 2 rade sa skinutim dzamperima, sto nece i treci onda?... dal bi trebao onda poredjati ih po redu na glavni hard na prvu rupu, drugi na drugu itd...?
ps. rade sva tri ispravno

Poslednja izmena:
Sata nema veze sa ovima, tako da njega normalno ukljuci.
Za ova dva:
Na jednom postavi dzamper u polozaj MASTER
Na drugom postavi SLAVE
i to je to.

Ili ako imas PATA optiku onda:
1. grana: otpika (master), disk (slave)
2. grana: hard (master)

i stavi dzampere na sve i gledaj da su svi dzamperi ok :) jer umeju da prave problem ponekad.

Претпостављам да у рачунару немаш ни један оптички уређај (пошто постоји само један PATA конектор)?

Када уђеш у BIOS, погледај ставку Integrated peripherals > NV Serial ATA Controler и постави (ако већ није) на "all enabled", па пробај да ли се онда дискови виде...

Imam SATA (ili PATA) DVD RW, tako da su mi glavni hard i taj dvd na tim sata kablovima. jel ima to veze?

neke ploce i neki diskovi oce da se kolju (pata) mora da pokusas sve validne kombinacije, takodje neki diskovi rade na cable select a prave problem na master/slave
eksperimentisi al se prvo informisi detaljno o pata/sata :)

Nazad
Vrh Dno