Šta je novo?

Kakav je Sezam kao ISP? Ovi paketi i to...

][V][ATRIX™

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
679
Konkretno me zanimaju sl. faktori:
  • Lakoca dobijanja veze uvece a i preko dana
  • Brzina veze (surfovanje) u poredjenju sa YUBC-om ili Verat.netom
  • Transfer kb/sec pri downloadu
  • One egzoticne stvarcice tipa GetOrder i sl. - kakvo je to u praxi?
    [/list:u]

Onaj Profi paket mi je zanimljiviji trenutno od Veratovog dnevnog flata.

type;

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Konkretno me zanimaju sl. faktori:
  • Lakoca dobijanja veze uvece a i preko dana
  • Brzina veze (surfovanje) u poredjenju sa YUBC-om ili Verat.netom
  • Transfer kb/sec pri downloadu
  • One egzoticne stvarcice tipa GetOrder i sl. - kakvo je to u praxi?
    [/list:u]

Onaj Profi paket mi je zanimljiviji trenutno od Veratovog dnevnog flata.

type;

• 1) lakoca dobijanja se u poslednje vreme pokavarila, od 15-17, i od 21 pa nadalje postalo je veoma teshko dobiti sezam ( bar 20-ak poziva) preko dana doijam iz 1-3 pokusaja

2) kao sto si vec chitao nekom je ok, neko se zali, meni je brzina skoro kao YUBC, znachi odlichna. Na digitalnoj sam centrali...

3) transfer pri download-u se skoro uvek zakuca na 5.7 (flash get)

4) getorder nisam probao ali stalin negde rece da mu sve stigne za odprilike 24h

U poslednje vreme se izuzteno tesko dobija. Podeseno mi je da 30x ponovi poziv sa 1s razmaka i desi se da 2x obidjem ceo krug i ne dobijem vezu (dobro, na ISDN to sve zajedno traje malo vise od minut, ali ipak pozove 60x :))

GetOrder je odlicna stvar, ali kada radi, a da li ce da radi nikad se ne zna :(
Ono ogranicenje sto pise na sajtu ne postoji tj. mozes da narucujes sta i koliko hoces. Ponekad se desi da za nekoliko sti stigne sve sto si porucio, a evo pre 4-5 dana sam porucio neke stvari i nocas sam ih skidao iz full rezima,....

Za ljude koji dosta koriste NET profy paket je stvarno odlican!!!

Uh... kakva rasprava... :boom:

Mislim da je PJ u pravu sto se tice Profi paketa.. jedino me to dobijanje veze brine..

Transfer je kao i kod ostalih,...

Nego koliki im je link? YUBC i Verat imaju 34mbps.
:wave;

Nego koliki im je link? YUBC i Verat imaju 34mbps.

Ovo nikad nećeš saznati, bar zvanično, jer je u pitanju tzv. poslovna tajna.
Meni je DL uglavnom iz lokala, mada i onaj iz "sveta" gotovo uvek ide max. brzinom (oko 5.5 kbps).

Ja sam platio @home za 6 meseci i mogu reci sledece:
1. tesko ga dobijam u zadnje vreme
2. brzina je sasvim ok
3. getorder je odlicna stvar....

Ako te ne nervira da cekas 10-20min da se konektujes i ako si na digitalnoj centrali (bez pcm-a) onda je sezam odlicno resenje za tebe..

Analogna centrala. :rocket:

Recimo da mi ne bi bilo frka da cekam i 20 min za vezu.. :whip

Nego, npr. kada se uzme profi paket, dobija se sat @home neta svaki dan, i 60 @world sati. Nije mi jasno kada istekne uplaceni mesec, sta se desava sa nepotrosenim @world satima? Jel se prenose odmah u sl. mesec ili nestaju kao momenti u vremenu ili suze na kisi? :confused:

Nije mi jasno kada istekne uplaceni mesec, sta se desava sa nepotrosenim @world satima? Jel se prenose odmah u sl. mesec ili nestaju kao momenti u vremenu ili suze na kisi?

Gube se, nepovratno.

Heinz je napisao(la):
Gube se, nepovratno.
:rocket:

Shit. :cuss:

No, dobro, ukoliko (ali "ukoliko") mi ostane ista, tu ce uvek biti neko da spuca ostatak... :beat:

Nego, npr. kada se uzme profi paket, dobija se sat @home neta svaki dan, i 60 @world sati. Nije mi jasno kada istekne uplaceni mesec, sta se desava sa nepotrosenim @world satima? Jel se prenose odmah u sl. mesec ili nestaju kao momenti u vremenu ili suze na kisi? :confused:
Ako si uzeo @world sate u okviru paketa onda se gube. Ako si kupio extra @world sate oni ostaju.

Dandy je napisao(la):
Ako si uzeo @world sate u okviru paketa onda se gube. Ako si kupio extra @world sate oni ostaju.
Mislio sam na ove u okviru paketa, koji ocigledno nestaju.. :hump:

Nego, dajte vi meni par pristupnih brojeva da probam to (ne) dobijanje veze.. mrzelo me da se cimam po sajtu a i iz prve nisam uspeo da lociram... mozda im je i to "strogo poverljiva poslovna informacija"....

Mislio sam na ove u okviru paketa, koji ocigledno nestaju.. :hump:

Nego, dajte vi meni par pristupnih brojeva da probam to (ne) dobijanje veze.. mrzelo me da se cimam po sajtu a i iz prve nisam uspeo da lociram... mozda im je i to "strogo poverljiva poslovna informacija"....

3020-234
3341-451
186-333
3222-592

Nego, jel moz' dve konekcije da se uspostave simultano (i onda da vreme tece 2x brze normalno)?

Nije valjda da moze samo u Skadarskoj da se uplati....:rocket:

Vezu dobijam preko dana skoro uvek iz preve, a uvece (posle 23.00-01.00) nekad posle petnaestak puta nekad samo nekoliko, ali uvek dobijem.
Nikad mi nije pukla veza, a brzina je od 45333 do 48000, vrelo retko ispod. (centrala mi pocinje sa 3)
Protok pri downloads je oko 5 kb/s ( ako ne radis nista drugo)
Get Order je pametna stvar jer dobijes skoro sve sto narucis u toku jednog dana a pri tome si u home rezimu. Osim toga, ima i pametnih predloga, tj. ono sto su drugi narucivali, pa mozes i to da skines.

Nego, jel moz' dve konekcije da se uspostave simultano (i onda da vreme tece 2x brze normalno)?

Nije valjda da moze samo u Skadarskoj da se uplati....:rocket:
Ako mislis da se logujes dva puta pod istim userom, mislim da to ne moze. Mada uvek mozes da napravis jos dva usera, pa da koristis njih u te potrebe.
Ako mislis na multilink konekciju, to moze provereno :)

Moze da se uplati koliko ja znam i na dosta drugih mesta, a imas i Sezam kartice na kioscima.

Dandy je napisao(la):
Ako mislis da se logujes dva puta pod istim userom, mislim da to ne moze. Mada uvek mozes da napravis jos dva usera, pa da koristis njih u te potrebe.
Ako mislis na multilink konekciju, to moze provereno :)

Moze da se uplati koliko ja znam i na dosta drugih mesta, a imas i Sezam kartice na kioscima.
Uplatio sam al me jos nisu zakacili izgleda :cuss:

A i ubio sam se vrteci vezu, jedino onaj 186 tel moze da se dobije ali server odbija da inicijalizira signal modema (nema "pistanja").

Mozda jer imam fenomenalnu-fabuloznu-ultra-mega-giga-brzu-savremenu analgnu centralu :rocket:

Kako to ide sa tim userima? Kako da napravim jos dva?!

Kako to ide sa tim userima? Kako da napravim jos dva?!

Kada se uloguješ na Homepage - pa meni (nakon logovanja, naravno) sa leve strane Licni podaci (tu su i podaci o dodatnim adresama)

Pozdrav

Thanx!

Dobra je brzina za sada..... ,)
A vezu sam dobio posle 10-ak vrtenja (4 popodne)..

Nego.. sto mi se identifikuje kao New Skies Satellites, United States ?!

Mislim, ocigledno je da sezam ima link ka njima (PCS - SezamPro OnLine SEZAM) ali ipak necu da otkucavam netom USA, umesto YU, ovaj, .XXX novi domen :p

Sto onaj getorder ne radi?

Pise da je kompletirao transfer, ali ja ne mogu da skinem taj fajl na svoj komp :rocket:

A oni alijasi... niko ne rece da ne mogu posle da se brisu :cuss:

Lupio sam probe radi nesto.. :D ctp;

Pa ja mislim da ti to lepo napise na stranici.... Posle nema menjanja..
:D

Speed, give me what I need.. :beat:

Jesi li mislio na ovo???

"Dodatni mail nalog je odvojeno poštansko sanduče za razmenu elektronske pošte. Svi "troškovi" ovog naloga (utrošeni sati i mail kvota) idu na vaš račun.

Jednom otvoren dodatni mail nalog se ne može obrisati niti menjati - pre otvaranja razmislite!"

:D :D :D :D

Daj... ne staj mi na muku :hump:

BTW, ne pise koliki je limit tih alijasa? :confused:

OK ppl, znam da sam smorio sa ovim Sezam pitanjima, ali bolje da priupitam jos nesto nego da otvaram novi thread.

Getorder mi je skinuo zeljeni fajl, ali kad kliknem IZVRSI, on prijavi:
Kopiranje i brisanje:

Zahtev 1041748, File matrix.avi kopiranje u pad Error Error 3 creating pad file

Kako da prebacim prokleti fajl na moj HDD?! :confused:

Nazad
Vrh Dno