Šta je novo?

Kakav je SBB cable net?

Srky

Čuven
Učlanjen(a)
30.11.2003
Poena
650
Ja nisam vishe mogao da docekam ADSL pa sam uzeo kablovski.:crash:
Kakva su vasha iskustva po tom pitanju? Da li je to dobar izbor?:trust:

Dobar je izbor, imash i local hub, ali jedino je katastrofa tehnichka podrshka :)

Poslednja izmena:
Ja se pitam sto si uopste i cekao ADSL ??? Znaci, i vise nego pametan izbor.
Aj!

trebao bi i sam da znas da li si napravio dobar izbor??

ako ti dosadi, uvek mozes uzeti neki prepaid paket, pa npr malo uzeti adsl (kad budes mogao), pa videti sta ti je bolje...

I po mom iskustvu SBB cable je odlican izbor (lokal, brzina, stabilna veza od kada su presli na javne IP).
Stoji zamerka na traljavu tehnicku podrsku, ali ne moze sve da bude sjajno :)

Ako ne vučeš previše protoka, uzmi paket od 550Mb za 700 kinti, imaš 2Mb/s protok, milina jedna :D

outlaw je napisao(la):
Ako ne vučeš previše protoka, uzmi paket od 550Mb za 700 kinti, imaš 2Mb/s protok, milina jedna :D

Ja ne razumem, sta ce ti 2mb protok kada samo surfujes?

Inace imam kod SBB flat 256 i prezadovoljan sa njime, istina je da se u par dana desi da se modem zaglupi pa moram da ga resetujem. Prednost je lokal, jer dok skidas u lokalu sa 50-60k imas slobodan izlas na net gde u istome momentu mozes da skidas jos sa 30k.

Po meni bolji je kablovski net od adsl-a

Poslednja izmena:
ne svaki kablovski... SBB je bolji... a druge ja ne mogu ni da poredim... avkom npr.. jednostavno em su skupi... em... los lokal... em...

po mnei u BGD (za kucu)
SBB cable -> ADSL (Beotel, PTT) -> ADSL (ostatak) -> WL (verat) -> dial-up

po mom misljenju:

ADSL beotel (Ako si student ili snalazljiv) >>> SBB cable >>> ostali ADSL i Wireless >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> dial up

Poslednja izmena:
Hvala ljudi.. I mislim da je dobar izbor, bar po iskustvima drugih ljudi.
Imam samo jedan problem, morao sam da uzmem i kablovsku TV, a ne gledam televiziju..nema veze, netmi je bitniji, a sve ide kroz isti kabl..

Jedino sto su bezobrazni sa cenom za kablovsku tv i sto se desava, da ponekad ili se modem zaglupi, ili jednostavno ne mozes da se nakacis. Ostalo je manje vise ok.

forum.sbb.co.yu

i ovih tema je bilo xyz puta do sada.... trazi, trazi...

sikili je napisao(la):
Ja ne razumem, sta ce ti 2mb protok kada samo surfujes? Po meni bolji je kablovski net od adsl-a

Na prepaid tarifi nema drugog protoka, samo 2Mb/s, tako da... :type:

A za ovo drugo se slažem u potpunosti, na poslu imam EUnetov 768 ADSL koji je uglavnom za :wall:

odlican izbor matori jos ako pikas online igrice, imas vrhunski ping :D

Misko je napisao(la):
ADSL beotel (Ako si student ili snalazljiv) >>...

Sto ce reci? (...kucu, okucnicu, radionicu... :d ) Evo gledam njihov sajt i ne vidim ni jednu pogodnost... "Zahtev za promenu paketa za naredni mesec se prima do 20. u tekućem mesecu" - kad su u pitanju flat paketi, ovo sa parkiranjem mi se takodje ne svidja. Na SBB-u je najjeftiniji pre-paid paket 500din (do skoro je bio i paket od 300din :smoke: ) tako da ako nisi tu ili ti nestane kesa uplatis lepo to i uzivas mesec dana. Ne razumem zasto mislis da je bolji adsl na BeoTel-u?

Inace koristim SBB kablovsku. Kad sam ja bio u nedoumici sta da uzmem pricali su mi kako se desavaju ispadi od po nekoliko sati i da je zato adsl bolji. Nista od toga, radi savrseno...

to znaci da studenti imaju popust na flat pakete 30% ;)

Kole' je napisao(la):
odlican izbor matori jos ako pikas online igrice, imas vrhunski ping :D

pa ne igram ali vidim da nema ni u tome problema...

Kako se stoji sa P2P razmenom.. imam utisak da je i tu ok?:D

Srky je napisao(la):
pa ne igram ali vidim da nema ni u tome problema...

Kako se stoji sa P2P razmenom.. imam utisak da je i tu ok?:D
P2P radi bez ikakvih ogranicenja bar je tako na flat home paketu.
Za ostale pakete nisam siguran.

Da ocigledno da cu morati...

Aha, ali samo od 1.6.-1.7. :(
A evo i zasto nisam video: http://adsl.beotel.net/cene.php - ovde toga nema
Okreni, obrni... opet mi kablovski deluje povoljnije... mozda sam previse subjektivan...

Poslednja izmena:
kako stoji SBB sa P2P ?
mislim na eMule, Torrent, DC++?
trebalo bi da moze da izadje preko javne IP adrese ili gresim?

ja sam u Somboru iza NAT-a, i radi Torrent i DC++, a eMule nisam probao, pa pretpostavljam da će raditi i preko javne IP adrese

glavna prednost sbb je upravo p2p u lokalu (torrent i dc).idi na njihov sajt,tamo imas adrese torrenta i dc++.
naravno,i spoljni p2p radi bez greske,ali je ipak lokal na prvom mestu zbog brzine.

[email protected] je napisao(la):
http://adsl.beotel.net/cene.php - ovde toga nema

Ali ima na početnoj stani sajta. U tom periodu su samo prijave a posput važi godinu dana. Imas ovde jednu temu o tome Beotel ADSL 256 1250din. mesečno mislim da je naziv.

Poslednja izmena:
To je onda ok, ali ja sam se svakako vec navukao na kablovsku tako da... eto, nekome ko se dvoumi ce doci dobro kao savet, makar za nerednih godinu dana...

npr ja hocu da uvedem sbb-ov net(verovatno i hocu) a cujem da kvalitet zavisi od delova grada. Kako ja da znam da kod mene (u mom delu) dobro radi?? Da ne dam 7400 za uvodjene(u NS) jos 1500 net, onda da vidim da sam se zeznuo. Ali jos tu gde bi uveo, ne zivim.

!? Kojih 7400 za uvodjenje!?

Ja sam uvodjenje platio 1500din, koliko kosta instalacija, i dobijes modem besplatno na koriscenje. Tako je barem ovde u Bg-u, nije valjda kod vas u NS toliko skuplje!
A sto se tice kvaliteta veze u NS, ima dosta njih na lokalnom hub-u SBB-a iz NS, pa mogu da ih pitam kakva je njima veza, pa da ti prenesem njihove utiske ovde.

Poz!

7400 je uvodjenje kablovske (shvatio sam da covek nema kablovsku uopste), a zatim se placa jos 1500 din za instalaciju modema. Da covek vec ima kablovsku, platio bi samo 1500.

Inace, svaka preporuka za SBB cable. 7 meseci sljaka ko ludo, nikakve zamerke nemam, uvek puna brzina, ping do googla 30-33ms, do njihovih servera ispod 10ms... p2p, torenti - sve radi odlicno, bez ogranicenja. A tu je i lokal... u svakom slucaju, mnogo bolje i pouzdanije (barem kod mene u naselju) nego ADSL.

Vrh Dno