Šta je novo?

Kakav je SBB cable net?

Sbb je sad i dobar u odnosu
kakav je bio pre 4-5 meseci
Mada tehnicka podrska je i dalje :((((

@cozmo
Upravo tako

Ja bi uglavnom koristio za gaming i lokal. A ako ima neko blizu, lokacija: ulica Avgusta Cesarca, kod Daltonke nek iznese iskustva.
I jos nesto, koliko otprilike ima na jednom habu podataka za razmenu ???

Poslednja izmena:
babac je napisao(la):
@cozmo
Upravo tako

Ja bi uglavnom koristio za gaming i lokal. A ako ima neko blizu, lokacija: ulica Avgusta Cesarca, kod Daltonke nek iznese iskustva.
I jos nesto, koliko otprilike ima na jednom habu podataka za razmenu ???

Pa, kolicina podataka varira u zavisnosti od trenutno prisutnih usera. Uglavnom se krece od 35-55 TB. Trenutno je 624 user online i 37,1TB raspolozivo.

Evo kakav je ping:

Prilozi

• ping sbb google.JPG
    ping sbb google.JPG
    96.2 KB · Pregleda: 128
Poslednja izmena:
Pinging 66.249.85.104 with 32 bytes of data:

Reply from 66.249.85.104: bytes=32 time=30ms TTL=248
Reply from 66.249.85.104: bytes=32 time=32ms TTL=248
Reply from 66.249.85.104: bytes=32 time=31ms TTL=248
Reply from 66.249.85.104: bytes=32 time=29ms TTL=248

Ping statistics for 66.249.85.104:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 29ms, Maximum = 32ms, Average = 30ms

C:\Documents and Settings\User>

:D test faza ("dz") ptt kds

However > s njima (SBB) se ocigledno ne zna jer na nekim mestima radi odlicno (i to izgleda samo "lokal" posto kod njih niko i ne spominje internet...) a na nekim ima takvih gresaka da bi im trebalo zabraniti rad... najbolje bi bilo da se onaj koga zanima SBB raspita u kraju kako (i sta! kazem: mnogi pod "internet" podrazumevaju "lokal") radi i da prati njihov forum jer se tamo svega moze nacitati, takvih bisera... SBB forum: internet > problemi u radu

Poslednja izmena:
Ma sbb je ok ... ali ja od kako sam uzeo 1024 kbps ... puca svako malo ... evo vec drugi mesec sam na 1024 i to su svakodnevna pucanja po 20 puta , jeste da je to na 15 sekundi , ali iritira... A download sa ok trackera (torrenta) ide na 122-128 kbs .... sto znaci da vuce maximum ...
Ja licno mislim da ovaj moj net sto imam nije vredan toliko kesha (6050 dinara) ... realna cena 4000 din ... no dobro, "vazda" smo bili ovce za shishanje :D kad se krene od telekoma pa onda na nize :)
eto to je to .... za dva meseca sam naterao 600 - 700 gb na hard :D sa 1024

forum SBB >
Upstream Power Level: 55.8 dBmV
Downstream Power Level: 20.0 dBmV !!!
Downstream Signal to Noise Ratio: 42.0 dB

DSL reports >
Upstream Power Level:
Recommended upstream signal levels are +35 dBmV to +52 dBmV.
Downstream Power Level:
For all modems:
-15 dBmV to +15 dBmV maximum.
Downstream Signal to Noise Ratio:
There is no upper SNR limit, although in practice 40 dB is about the highest seen.

Poslednja izmena:
dominator je napisao(la):
He he kod mene je 41.5dB :D

Ne, tebi to NIJE Upstream SNR, vec Upstream POWER LEVEL. Upstream Signal to Noise Ratio ne mozes da vidis na stranici gde proveravas signal modema.

Zapravo mi je upstream power level 56.3 dBmV.

za snr sam se zeznuo gledao sam za downstream a za upstream snr stvarno ne postoji na onoj info stranici o modemu.

Ako ti je downstream SNR preko 40, onda ce bez problema da ti radi i sa upstream power levelom do 58...

Da, kao što već rekoh downstream snr mi je 41.5
Verovatno ima uticaja što mi je ona velika sbb-ova razvodna kutija ili kako se već zove na 2 metra od ulaznih vrata ;)

SBB i firewall

Prilikom montiranja SBB kablovskog interneta , čovek koji je montirao i podašavao kompjuter mi je rekao da da isključim firewall kad sam na internetu .Ovo mi zvuči pomalo čudno jer firewall i služi da se zaštiti kompjuter .Imam Windows XP sa Sp2 , znači i integrisani firewall .Interesuje me zašto mi je rekao da isključim firewall ?Pomalo je čudan taj savet .

A mene zanima kako da idem na taj Local,jeste debilno pitanje ali shta cu...???

Zoran021 je napisao(la):
Prilikom montiranja SBB kablovskog interneta , čovek koji je montirao i podašavao kompjuter mi je rekao da da isključim firewall kad sam na internetu .Ovo mi zvuči pomalo čudno jer firewall i služi da se zaštiti kompjuter .Imam Windows XP sa Sp2 , znači i integrisani firewall .Interesuje me zašto mi je rekao da isključim firewall ?Pomalo je čudan taj savet .

Ma ukljuci fw slobodno (win-ov) ili izaberi neki drugi po zelji.
To sto ti je rekao je verovatno nacuo da je neko mozda imao neki problem sa netom, pa da ne razmislja o fw-u :)

Valjevo, 512Kbps - prezadovoljan, max. protok uvek (osim kod limited sajtova); za 3-4 nedelje koriscenja samo jednom se zaglupio i pomoglo je STATUS>REPAIR

Sve preporuke (napominjem ja sam u VA, ne znam kako je u ostalim gradovima)...

Jer moze neko sa sbb cable 256 da pokrene ovaj link da skine ovih 60tak MB i kaze mi koliko je bio protok

http://www.pcigre.com/temp/video/Flatout2Footage01.zip

U pitanji je aktuelni flatout 2 filmic sa thread-a o igrama, treba mi cisto radi poredjenja, da bih znao kakav je sbb cable u odnosu na moj veseli ptt adsl koji skida ovaj fajl sa svega par kBps

posto ocekujem da cete imati 30kBps, ne ostaje mi nista drugo nego da po isteku promo perioda predjem na cable, jer od ovoga adsl 'slaba je vajda'

Ja već 2 meseca koristim sbb 128 flat i prezadovoljan sam! Nisam imao nikakvih, ali baš nikakvih problema! :type:

neo geo je napisao(la):
Jer moze neko sa sbb cable 256 da pokrene ovaj link da skine ovih 60tak MB i kaze mi koliko je bio protok

http://www.pcigre.com/temp/video/Flatout2Footage01.zip

U pitanji je aktuelni flatout 2 filmic sa thread-a o igrama, treba mi cisto radi poredjenja, da bih znao kakav je sbb cable u odnosu na moj veseli ptt adsl koji skida ovaj fajl sa svega par kBps

posto ocekujem da cete imati 30kBps, ne ostaje mi nista drugo nego da po isteku promo perioda predjem na cable, jer od ovoga adsl 'slaba je vajda'
Ja sam probao sa NeoBee ADSL i ide oko 27 KB/s !

u BGD SBB cable iskuljucivo zavisi da li su vam oni uvodili mrezu ili ste imali nekog prethodnog operatera kojeg su oni otkupili... u slucaju da je SBB uvodio mrezu jako je malo ljudi koji imaju primedbe a za sve ostale slucaje bukvalno je gledanje u pasulj kako ce to sve raditi.

Da pitam i ja jedno glupo pitanje. Da li neko zna gde bih se mogao obavestiti da li SBB planira da dodje u Suboticu, posto je to jedini od vecih gradova u Srbiji koji ima NAJGORU MOGUCU internet (i kablovsku TV) konekciju ka svetu predstavljenu u vidu stravicno lose wireless mreze koju izgradjuju kompletno nestrucni ljudi (dial-up ne racunam kao pristup internetu). I da...gde je onaj lepi SBB COD2 server koji je nestao, nigde ne mogu da ga nadjem :D

Jeste da nemate neki izbor kanala, ali kablovska u Subotici postoji vec skoro 20 godina, sto je tada bila naucna fantastika za ostatak brdovitog Balkana ..

stormwatch153 je napisao(la):
Da pitam i ja jedno glupo pitanje. Da li neko zna gde bih se mogao obavestiti da li SBB planira da dodje u Suboticu, posto je to jedini od vecih gradova u Srbiji koji ima NAJGORU MOGUCU internet (i kablovsku TV) konekciju ka svetu predstavljenu u vidu stravicno lose wireless mreze koju izgradjuju kompletno nestrucni ljudi (dial-up ne racunam kao pristup internetu). I da...gde je onaj lepi SBB COD2 server koji je nestao, nigde ne mogu da ga nadjem :D

SBB COD2 S&D 1.3 SERVER PAM..............82.117.194.233:28960
SBB COD2 S&D 1.3 SERVER.....................82.117.194.232:28960

Treba ti COD2 sa 1.3 patchem.

Idi na www.serbiangamers.com/forum

neo geo je napisao(la):
Jeste da nemate neki izbor kanala, ali kablovska u Subotici postoji vec skoro 20 godina, sto je tada bila naucna fantastika za ostatak brdovitog Balkana ..

Da tacno, postoji od 1988. godine tako da sam ja prvi put gledao The Simpsons na SkyOne 22 Juna 1991. ALI STA MI TO VREDI KADA 2006. nemam redovan NET??!?!?!?!?!?! ....cela infrastruktura nije menjana od tada. :D :D :D :D

-=crusader=- je napisao(la):
u BGD SBB cable iskuljucivo zavisi da li su vam oni uvodili mrezu ili ste imali nekog prethodnog operatera kojeg su oni otkupili... u slucaju da je SBB uvodio mrezu jako je malo ljudi koji imaju primedbe a za sve ostale slucaje bukvalno je gledanje u pasulj kako ce to sve raditi.

Pa nije bas tako, evo ja sam bio na Radijusu, sad' sam na SBB-u ni kriv ni duzan i net mi radi savrseno.

ja 3 meseca koristim SBB u N.S i jako sam zadovoljan ,protok je uvek isti,imam 256 flat,cena je prihvatljiva ,registracija 5 e mail naloga,local je duplo brzi...

Vrh Dno