Šta je novo?

kakav je MSI VR610X-021EU Athlon64 X2?

roboblob

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2007
Poena
300
Treba mi savet od ljudi koji se razumeju, da li da uzmem ovaj laptop:

http://www.itsvet.com/proizvod/msi-...permulti-15.4''-wxga/comp_comp_laptop/24/1378

moji konkretni zahtevi su:
Nisu mi bitne igrice ni grafika...
Treba na njemu da radim i programiram u Visual Studio 2005 koji je dosta zahtevan i po pitanju memorije i procesora?
Znaci multitasking mi je dosta bitan i sama snaga racunara...
konfiguracija ima 2GB memorije sto bi trebalo da je ok (kosta 590 eur kod mog dilera).

ima li ko iskustva u radu sa ovim laptopom? Da li moze da pogura i neke ozbiljnije aplikacija ili je samo za rad u office paketu programa i gledanje filmova itd...

Unapred vam hvala

Moja sestra uze VR610X-017EU (razlika uzmedju 021EU i ovog je kolko vidim samo u kolicini RAM memorije, 021EU ima 2GB, 017EU 1GB) pre nedelju i po dana. Prezadovoljna je njima, sve shljaka ko bog, x264 1080p filmovi rade bez stucanja, igre mogu lepo da rade (za sada je probala samo Need for Speed Underground i ide jako lepo), sto se tice VS2005 siguran sam da ce lepo raditi. Inace platila ga je 40300din, stim da je za jos 1350 din dodala 1GB DDR2, uzela je drajvere od prodavaca, instalirala WinXP i divota (osnovna masina je bez operativnog sistema)! Znaci sve skupa ju je izaslo malo preko 500e, sto je trenutno za Dual Core laptop najmanja cena na nasem trzistu.

Poslednja izmena:
BTW, ovaj 021 poseduje i kameru i bluetooth plus, kao i veci hdd od 017, i plus vise rama, znaci maltene kao ex610x samo sto ima slabiju grafu. Odlican racunar po odlicnoj ceni. MSI ne prestaje da iznenadjuje dobrom ponudom. Kupi ga slobodno, bices prezadovoljan. Pozdrav.

Pozdravljam

Znaci druze i ja cekam tvoje utiske o laptopu, posto i ja ozbiljno razmisljam o kupovini vr610x-017EU ili 021EU videcemo jos,mada dolaze i neke druge marke u obzir.
Meni traba laptop prvenstveno za ofice, Wireless internet, nista neke preterane igrice.PA kontam da ce ovaj model zadovoljiti moje potrebe.
Citajuci postove na forumu kontam da daju dosta za te pare.

mLaki dali mozes i meni da posaljes na mejl ili pm gde je kupila tvoja sestra.
I dali znas mozda kako mu radi Wireless, unapred hvala

Evo ja da ostavim svoje utiske, ovaj laptop mi zadovoljava sve potrebe i potpuno je funkcionalan, radim u zahtevnijim programima bez problema, sto se moze i ocekivati po njegovim specifikacijama, ali ono sto mi smeta to je nesto glasniji rad kulera, htedoh da pitam i ostale korisnike ovog modela da li je i kod njih takav slucaj. Konkretno burazer radi na tosibinom laptopu koji ima po kuler za procesor i graficku i nijedan se uopste ne cuje, dok se na mom modelu kuler izrazito cuje i pri paljenju i radu sto ume malo da nervira, jer se pali i gasi na svakih 20-30 sekundi. Kakva su vasa iskustva?

pogledaj da li mozda u biosu postoji neka opcija kontrole obrtaja da mu kazes da ne gasi kuler (bolja ideja je da kuler stalno vrti sporo, nego da se pali gasi) ili da li postoji bios koji to resava...

Evo ja da ostavim svoje utiske, ovaj laptop mi zadovoljava sve potrebe i potpuno je funkcionalan, radim u zahtevnijim programima bez problema, sto se moze i ocekivati po njegovim specifikacijama, ali ono sto mi smeta to je nesto glasniji rad kulera, htedoh da pitam i ostale korisnike ovog modela da li je i kod njih takav slucaj. Konkretno burazer radi na tosibinom laptopu koji ima po kuler za procesor i graficku i nijedan se uopste ne cuje, dok se na mom modelu kuler izrazito cuje i pri paljenju i radu sto ume malo da nervira, jer se pali i gasi na svakih 20-30 sekundi. Kakva su vasa iskustva?

ja sam sa modelom msi ex600x imao slican (isti) problem. U pocetku je radio normalno, tj. nije se cuo A onda je kuler poceo da zuji, bas tako kao sto si ti naveo. Zvao sam servis, i oni su mi ga u roku od 3 dana pokupili i vratili. Sada radi kao na pocetku. Ne zuji. Zato ti toplo preporucujem da zoves servis.

@justfriend
Hvala na konkretnom odgovoru, to sam upravo i hteo da vidim kako je kod drugih korisnika.
Problem je sto sam ja moj laptop kupio relativno skoro i cini mi se da je u pocetku mnogo tise radio nego sada, ali uvek mogu da mi kazu da tako treba da radi, iako je kuler preglasan za notebook, sacekacu da vidim da li ce jos neko ostaviti neki komentar pa da vidim da li treba odneti u servis. Hvala jos jednom na odgovoru.

nema na cemu. I ja sam razmisljao na taj nacin, ali se MSI servis pokazao kao vrlo korektan. Bio sam pomalo skeptican, jer mi je moj problem (mozes misliti zuji kuler) delovao minorno u odnosu na probleme koje imaju drugi korisnici (ne mislim naravno na MSI, nego genralno, na sve brendove).Ali na kraju krajeva, kupio sam nov laptop, i red je da radi besprekorno, investicija i nije tako mala da bih zanemario bilo kakvu nepravilnost u radu.
Moja preporuka ti je da svakao nosis laptop u servis, tacnije da zoves msi call centar (jedino tako se ostvaruje ``72h pick-up and reutrn`` podrska)

Inace u radnom nalogu koji je stigao sa laptom iz servisa pise da je odradjeno ciscenje i podmazivanje kulera.

Poslednja izmena:
Vrh Dno