Šta je novo?

Kakav je Hansol 920pt?

• Začetnik teme Začetnik teme Mare
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
885
Obzirom da je cena ovog modela povoljna (ispod 140e), razmisljam o nabavci ovog modela za kucnu primenu.

Moze li neko ko ima malo iskustva sa ovim modelima da kaze kakvi su, najbitnije da li se kvare jer Hansol i nije bas na nekom glasu (bar nije bio ranije).

Naravno kakav je kvalitet slike i ostalo i moze li se ugodno raditi u rez 1280?

Sta ocekujem, ocekujem da monitor da pristojnu sliku koja ne zamara oci i da se ne kvari svaka 2-3 meseca.

Ima li negde da se vidi u BG?

Ja sam ga imao i bio sam prezadovoljan. Slika mu je bila fenomenalna u 12x10.

A kolika je zakrivljenost obizirom da je ovo klasican model, kao kod recimo 957p ili vise (manje)?

Mare je napisao(la):
A kolika je zakrivljenost obizirom da je ovo klasican model, kao kod recimo 957p ili vise (manje)?

Ista! To su iste cevke...

Meni ni na jednoj 19" nije udoban rad u 1280x1024.
Na dobrom monitoru (959nf, recimo da je dobar) ja radim na 1152x864.
Mislim da je za taj koji tebe zanima optimum 1024x768

Ja mislim na optimum udobnosti u radu, ne na preporuku proizvodjaca.

Pozdrav!

Pa ja sad na 15" drzim 1024 tako da onda nista nisam uradio ako ostane na tome... do skora je bilo 800 ali sad svi programi imaju ogromne "dugmice" tj ikonice pa nije vise ugodno raditi cak ni na 15-ici u manje od 1024.

OK znaci vredi uzeti ovaj monitor dobio bi 3 god gar od pakoma a uzeo bi preko jedne manje firme iz bg.

Poslednja izmena:
Ja imam 920p,vec 1,5 god. rezolucija 1280x1024,85hz ,games,filmovi,photoshop,3ds isl.-nemam zamerki;nisam imao frke oko kvarova(gotovo da ga ne iskljucujem);dakle monitor za zezanje,za te pare i garanciju od 3 god. nemas problema!

ja sam ga imao i prodao - uopste mi se ne svidjaju boje, dosta su bledje i ispranije od onih na ostalim monitorima

Mare je napisao(la):
Pa ja sad na 15" drzim 1024 tako da onda nista nisam uradio ako ostane na tome... do skora je bilo 800 ali sad svi programi imaju ogromne "dugmice" tj ikonice pa nije vise ugodno raditi cak ni na 15-ici u manje od 1024.

OK znaci vredi uzeti ovaj monitor dobio bi 3 god gar od pakoma a uzeo bi preko jedne manje firme iz bg.

Pa ako ti na 15-ici odgovara 1024x768, onda ce ti 1280x1024 biti sasvim OK na 19-ici!

1280 : 1024 = 18.75" : 15"

Iskreno voleo bih ja i 1600 ali na ovom monitoru i bilo kom ispod 250e malo teze inace palete alata u svim programima su u svakoj verziji sve bogatije tako da dok sam 98 lepo radio sve sto radim i sada u 800 sada mi je i 1024 malo (sa novim ver. programa naravno).

Inace ovaj monitor mi sve vise deluje kao dobra kupovna, uspeo sam da nadjem prodavca koji hoce da da probu pre kupovnine tako da sam i sa te strane miran. Jos ako se zaista ne kvare za 138e ne moze da ne valja...

na 19" - 1280x960, a ne 1280x1024, sem ako ne zelis spljostenu sliku.
A generalno, vrlo je mala verovatnoca da ces naici na shkart primerka kod Hansol-a

Da li postoje razilke izmedju Hansola 920pt i Samsunga 957p koje opravdavaju razliku u ceni od 30e?

Mare je napisao(la):
Da li postoje razilke izmedju Hansola 920pt i Samsunga 957p koje opravdavaju razliku u ceni od 30e?

Ja sam presao sa jednog na drugi. Po meni kvalitet slike opravdava razliku, a sto se tice ispravnosti to cu ti reci za 6 meseci 🙂

Pa koji je bolji?

Cevke su valjda iste, ostaje elektronika kao razlika izmedju dva modela.

Mare je napisao(la):
Pa koji je bolji?

Cevke su valjda iste, ostaje elektronika kao razlika izmedju dva modela.

Pa meni su boje lepse i prirodnije na Samsungu - zato sam i prodao Hansola. Recimo na Hansolu sam drzao visoki brightness u aplikacijama da bi mi boje bile prirodnije, dok kad ukljucim divx slika mi je previse bila svetla pa sam morao da ga smanjujem i tako jovo nanovo. Na 957p to nije slucaj, ali opet to je stvar ukusa a meni boje na Hansolu definitivno ne odgovaraju.

Ja isto volim jace boje, nalik televizorima! A to se dobija sa Samsung monitorima.
Cak koristim, doduse vrlo malo, Digital Vibrance Control.

Taj HANSOL je definitivno za izbegavanja kao i svi HANSOL monitori.

Danas sam kupio FUJITSU SIEMENS 19P2 polovan za prijatelja i odusevio sam se , slika je stvarno fenomenalna.
Monitor je proizveden 6.2001 . Ima potpuno isti meni kao 957P , ( 19P2 je proizvodio SAMSUNG ).

Svaka preporuka , pojesce za dorucak bilo kog 957P-a.

slobodno uzmi 920pt i neces se pokajati, veruj mi...

Za te pare svaka preporuka...A sa tri godine garancije jede kolegu Samsunga...

Imama Hansol 920dt, vec jedno 1.5 god., i imam samo reci hvale.Slika je fenomenalna,nemam nikakave zamerke!

TEP3A je napisao(la):
slobodno uzmi 920pt i neces se pokajati, veruj mi...

Za te pare svaka preporuka...A sa tri godine garancije jede kolegu Samsunga...

Ma bezite od te kante ne vredi ni 50e, ako je po ceo dan ukljucen nece izdrzati ni 6 meseci. Dobar primerak treba svecom traziti .
Svaki SAMSUNG ima 3god grancije .

Za te pare se moze kupiti polovan EIZO 21'' TRINITRON koji ce trajati kao 2 HANSOL 920p i imace 10 puta bolju sliku .

Poslednja izmena:
ja imam hansol 710p vec 3 godine i extra sam zadovoljan, hansol je sasvim ok firma 🙂

Ja bas nisam bio zadovoljan sa par Hansol-a koje sam video!

1 od 20 HANSOL-a radi kako treba i pregura 3 god, jos nisam vido ni jedan da je dogurao do 4 god bez kvarova .

Meda je napisao(la):
Ma bezite od te kante ne vredi ni 50e, ako je po ceo dan ukljucen nece izdrzati ni 6 meseci. Dobar primerak treba svecom traziti .
Svaki SAMSUNG ima 3god grancije .

Za te pare se moze kupiti polovan EIZO 21'' TRINITRON koji ce trajati kao 2 HANSOL 920p i imace 10 puta bolju sliku .

Gde to ima Samsung sa tri godine garancije?
Permutovao si, Hansoli dolaze sa tri godine garancije.
U principu nisam za kupovinu polovnog monitora, osim ako je iz prve ruke i ako poznajem coveka.
Nekao mi je to nesigurno, taj EIZO npr. ko zna gde je sve radio i koliko je ruku izmenio.

Od nove godine PAKOM i ERC daju 3 god garancije na SAMSUNG.

Sto se tice EIZA oni rade i po 10-12god bez problema .

Samsung ima 3 god garnacije to znam, kao i ovaj. E sad malo su kontradiktorna misljenja a skoro sam bio prelomio da uzmem ovaj monitor.

Inace zaista sam puno trazio i na netu i od ljudi koje znam informacija i nisam nailazio na negativne komentare. Tacno je da je bilo losih Hanosla 17-ica, ali svi uglavnom imaju pozitivno misljenje o ovom modelu. Mada nikad se ne zna sta se trenutno prodaje kod nas, moze da bude dosta gore od onih u recimo USA ili UK.

Sad ne znam sta da radim...

shto se tiche izdrzhljivosti, kfc je extra samo mi je zhao shto ne postoje vishe ...
na starom kompu mi stoji kfc 15" od 95te, a nije nikad bio skup ko eizo tako da ... 🙂

Nazad
Vrh Dno