Šta je novo?

Kakav HDD koristi Macbook

iwcham

Čuven
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
660
Kakav hdd imaju macbook-ovi. Prodao bi laptop i uzeo neki macbook. ima ih za 400e c2d ali sa malim hdd za moje potrebe. Da li tu pasuje svaki hdd za laptop ili se ide na neku Apple varijantu, tj. skupu varijantu!!!

moze obichan 2.5 inchni HD.. bilo koji

ok, hvala Srky.Ista fora je i sa memorijom?!

A kakva je situacija sa hardware za macmini. Moze li se i tu menjati hdd i memorija. Vidim da je razlika 20000din za +2gb memorije i veci hdd?

Tehnicki moze. Samo sto moze da bude malo *******o otvoriti ga ako nisi bas vest u tome.

Može, može, kod svih se mogu menjati HDD i RAM.

Najbolje ti je naci tutorijal na YouTubeu. Mini je zeznut za otvaranje.

Može, može, kod svih se mogu menjati HDD i RAM.

Najbolje ti je naci tutorijal na YouTubeu. Mini je zeznut za otvaranje.

Evo mogu ja da ti pomognem, s obzirom da sam nekoliko puta otvarao mini i menjao hard i memoriju. Zeznuto i nije baš prava reč, rekao bih pre da je pipavo. Obavezno skini tutorijal, pregledaj ga par puta, nađi nekog ko ima mirnu ruku da ti asistira (ako ti nemaš, ja nemam, ***a, pa mi se našla supruga kao asistent) i polako kreni. Videćeš, nije baš tako teško, promeniti hard je nešto teže nego memoriju, ali sve u svemu uz dobro uputstvo sve je ok.
Što se tiče koju memoriju ili hard staviti svejedno ti je, gledaj da memorija bude brzine koja je native, a hard možeš i 7200 rpm, evo meni radi Scorpio Black bez problema, temperatura u idle-u oko 43 stepeni.

Ok... Hvala. Imam 2 prijatelja koji su profesionalni serviseri kompjutera, tako da to ne bi trebao biti problem. Jedino se ja licno malo dvoumim izmedju Macbook i Mini... Kad bi uzimao Macmini, morao bih negde da nadjem nekog belog Samsunga ili Viewsonic (ne znam da li ima kod nas).... S obzirom da sam dva puta ove godine izneo laptop iz kuce, cini se da je Mac mini bolje resenje za mene :p

Ako uzimaš "stariji" mini u koji ide ddr2 memorija i koji ima intel gm940 grafiku neće ti videti svih 4 giga ram-a, tj. OS će prijavljivati da vidi, ali u pitanju je problem na nivou čipseta. Sa novijim nvidia čipsetom i ddr3 memorijom Snow Leo će ti videti svih 4 giga (em je 64bit OS, em je drugi čipset).

Nazad
Vrh Dno