Šta je novo?

Kada prelazite na I7 platformu?

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Slazem se da jos nije vreme za prelazak, al isto tako znam da ima fanova koji ce pojavom I7 procesora preci na novu platformu.
Sta ocekujete od prelaska i koji je realan dobitak u aplikacijama/igre.

Kad se unormalne cene (mada vec sad moze povoljno dosta toga da se nadje), i kad ploce i cela platforma preleze neke decije bolesti...

Po mojoj proceni, za nekih godinu dana, ne pre :)

Ne ocekujem bog zna kakav napredak (kao sto sam imao sa Semprona na C2D) ali cu uraditi prelazak na i7 da bih ostao na aktuelnoj platformi.

Očekujemo naravno bržei i lakši rad sa novom platformom. Što se igara tiče, više bi voleo da se malo poradi na njihovoj zaraznosti i igrivosti nego na nekim detaljima. Džabe i Intelu taj i7 i AMDu AM3 ako nema nečega što je bar približno doro kao CS, Quake, Starcraft, Warcraft isl. Onda mi je bolje da i ovo što imam prodam i pazarim neku još jeftiniju mašinu :) .

Khm.... video sam test na Anand-u sa naslovom u stilu: "X58 ploče... sta se dobija za 300$" i odmah rekao sebi: "Pročitaću ga sledeće godine u ovo vreme" :)

Mislim da treba sachekati josh minimum 6 meseci da se platforma pokaze u realnom radu. Ako budem prelazio na i7, to ce biti tek krajem sledece godine - pre bih kupio sebi neku novu zver od grafichke koja ce se pojaviti 2009...

Ima vremena:D
Za sad ni ne razmišljam o tome...Tek se pojavio,tako da verujem da će kroz vreme em da mu padne cena,em će izaći bolji primerci i ploče,a nadam se da će i ddr3 da malo spusti maržu:d

Khm.... video sam test na Anand-u sa naslovom u stilu: "X58 ploče... sta se dobija za 300$" i odmah rekao sebi: "Pročitaću ga sledeće godine u ovo vreme" :)

Bas to.
C2D/C2Q moze dugo dugo da traje, ko Bartoni, i duze ako treba.
....

da prelazim na Phenom II

kakav bre i7 ????

Na i7 ću preći možda ali samo možda za 1,5-2god, do tada će poslužiti bilo koji proc iz 8x00 serije, treba maksimalno iskoristiti 775 socket. A posle ću videti, možda opet AMD kao nekada.

chim budem imao kintu :) shalim se kada se unormale cene poshto su sada velike za moj dzep ali videcu poshto kod mene se ne zna kad cu shta da uzmem :)

Počeću da razmišljam za 6 meseci... Ali kad se ujednače DDR3 i DDR2 sa cenama ili makar približe ..to će biti siguran znak za prelazak :)

Treba da napravimo anketu: Will you switch to Intel Core i7 ?
Yes, this year
Yes, next year
No, I will stay with Core 2
AMD - Smarter Choice

cek samo da DDR3 pojeftini a DDR2 poskupi, kao sto je bilo do sada... :p

preskacem i7 i cekam 32nm intel :)

Prelazim...

kad se steknu 3 uslova>
1.igre pocnu da seckaju na medium-high setovanju
2.kad paltforma dozivi zrelost
3.kad ploca+proc kosta manje od 200 evra

Teško da ću u 2009. - upravo sam zamenio E6300 za E6750 (koga zanima, da, 1333FSB proc radi na 965 iako nije zvanično podržan) i nisam primetio neki spektakularan dobitak od duplo više keša, 10% većeg FSB i 10% većeg takta. To što je SuperPi pao sa 18.5 na 14.5s mi ne znači puno, da nije bio dž upgrade, ne bih ga ni radio jer nemam utisak da mi treba brži računar. Što reče čovek pre mene, kad bude neki jeftin i7 quad, recimo, sa pločom i mem da izađe na 200e... razmisliću. :D Imam utisak da će sledeći upgrade biti sa AMD mašinom ako ovaj P2 bude hteo da čučne u 780G ploču... samo da i on padne sa cenom. :)

Poslednja izmena:
da prelazim na Phenom II

kakav bre i7 ????

ihhhhh pretece me Monte :D :D
da se AMD nije vratio kako jeste negde na leto cenim a mozda i pre tj. cim bi poceo da radim :D :D sad bez 800e ne mozes da prodjes ali da ih imam kupio bih sigurno i oma :wall: a u januaru bi se naslo 350-400e za zelenog

prelazim na i7 cim izadje i12...

Otac i sin na Bubanj potoku, gledaju nekog Golfa guzonju (Mk II :d) u cvetu mladosti...

"Tata, tata, kad' cemo da kupimo Golfa peticu?"
- "Cim izadje sedmica, sine."

Poslednja izmena:
kakav crni i7... tako mali dobitak a tako skupa platforma,da ne pominjem slabiji clock od Penryn 45nm,ali dobro Nehalem ima integ. memorijski kontroler...
Sve ostalo sto izadje bice sakato u odnosu na i7 920 i jacu bracu...
Mislim da ce AMD Phenom II biti mnogo jeftinije i pametnije resenje.

ma da pametno resenje za nesto sto se ni nezna kako radi... :)
sve mi izgleda da ovde postuje sve vise hater-a koji nemaju argumenata za svoj stav :p

(MALO) Sutra!

Primecujem da se ovaj thread blago pretvara u sprdacinu:)
Jeste, kao i sve novotarije, PRESKUPA platforma. Jeste, nudi nekih 10-ak % dobitka u performansama (maxxx), za 500% visu cenu. Jeste, tu postoje prednosti tehnologije koje mi ne vidimo :D
I JESTE, veoma smo se navikli na pad cena tehnike, da se dobije prilicno za vrlo malo ulozeog novca (da li se neko od starijih clanova uospte seća koliko je kostao PII kada je izasao??).
Pa sad, ovaj thread mozda vise lezi Amerima i njihovom budzetu, ali i kod njih je stigla kriza...

@BokiPK: secam se koliko je kostao PII, i secam se da sam tada odvojio jos dodatnih XXX maraka za Matrox Mistiqye... i bili je bas WOW !

Zashto bi neko prelazio na i7 kad sad mozesh da uzmesh 8gb rama, raptor i quad u isto vreme?

Kriza bolje radi ili shta?

ma iskren da budem i ovaj Q6600 debelo ne radi nista, kao i GTX 280 koji imam... tako da necu da se upgradeujem jos dugo, dugo, dugo

Nazad
Vrh Dno