Šta je novo?

Kada pokrenem igru monitor se ugasi!

soni

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Ploca je ASUS A7V400-MX (procesor Sempron 2400+) i na njoj VGA ASUS 9550 64bit

Kao sto rekoh kada pokrenem igru monitor se ugasi (posle sam pokretao jedino 3DMark). Tacnije pokrenem igru npr neke Ford trke automobila il tako nesto, podesim sve i startujem i kada treba da prebaci u "3D" gasi se monitor. Masinu mogu da ugasim samo nasilno. 3DMark cim kliknemna Run.

E sada mislio sam da je VGA al na drugoj masini radi savrseno. Stavim MSI 9550 i isto,ugasi se. Znaci nije do VGA.
Flesujem BIOS - isto.
Stavim drugu memoriju, napajanje i HDD i instaliram win na cisto, zamenim hladnjak na procesoru i novu pastu, naravno, i opet isto.
Probao sam i da stavim na 4x agp...

Ajd probam FX5200 - kad ono radi sve bez problema! Probam MX440 takodje sve radi lepo.

Ima li neko resenje?

Poslednja izmena:
Drajveri za tvoju grafiku!Probaj sa onima koji su stigli uz karticu. Asus pogotovu zna da pravi probleme.

Poslednja izmena:
Koji monitor? Probaj da instaliras drajvere za njega...
Pogledaj u setovanjima u drajverima kartice osvezavanje kada predje u 3d mod. Odavno nosam ulazio u ATi jeve drajvere, pa nisam siguran sta jos ima tamo od opicija...

Drajveri za tvoju grafiku!Probaj sa onima koji su stigli uz karticu. Asus pogotovu zna da pravi probleme.

Probao sam razne drivere, posle nisam vise koristio ASUS nego MSI... nije do drivera

Koji monitor? Probaj da instaliras drajvere za njega...
Pogledaj u setovanjima u drajverima kartice osvezavanje kada predje u 3d mod. Odavno nosam ulazio u ATi jeve drajvere, pa nisam siguran sta jos ima tamo od opicija...

Nije do monitora isto je na svakom...

Mozda je konflikt drajvera VIA-ATI!
Kad instaliras drajvere za plocu stikliraj i AGP3.0 komponentu. Trebalo bi da radi.
Ako nece, probaj bez nje, ne secam se vise kako bese. ;)

Iskljuci fastwrite u biosu. Ako ne pomogne smanji agp na 4X.

Poslednja izmena:
Kad instaliras drajvere za plocu stikliraj i AGP3.0 komponentu. Trebalo bi da radi.
Ako nece, probaj bez nje, ne secam se vise kako bese. ;)

Drugar je na ovaj nacin resio isti problem, nisam lupio bezveze. :d

Ako nece, probaj bez nje, ne secam se vise kako bese.

Drugar je na ovaj nacin resio isti problem, nisam lupio bezveze. :d

Zaboravih odgovoriti.
Flesovao sam BIOS ponovo... Kombinacijama ukljucivanja i iskljucivanja FastWite i AGP3.0 skoro proradilo:d.Tacnije prodje jedan test a drugi pukne na pocetku, ugasi se monitor. Stavim na AGP 4X i prodje tri puta ladno:type: Nisam vise probavao,probacu veceras.

E sada, malo cudno, instalirao sam na drugi HDD, prvo, i podesio sve vec, ukljucen AGP3.0,iskljucen FastWrite i ukljucen AGP 8x i sve radi savrseno, nakon flesa BIOS-a.
Ali ubijem drugi Disk, iz masine, - format - Win instaliram kao na ovom sa istim podesavanjima i puca, tacnije javlja se ono sto sam napisao u pasusu iznad:wall: Ne verujem da je do HDD-a. Vratim prvi disk i radi savrseno.
Ponovo cu probati veceras pa javim... Verovatno sam nesto preumio...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno