D
Deleted member 30833
Guest
Pozdrav, imam preko godinu i po dana eksterni hard disk od jednog TB i na njemu držim backup sistema (TM OS X) i još svašta nešto.
Još par meseci je u garanciji.
Stoji pored Mac mini-ja 90% vremena, ne nosim ga po džepovima, torbama, ne vucaram ga tamo vamo, eventualno kada trebam nekome nešto da kopiram pa ponesem u komšiluk...
Primetio sam nekada (retko se dešava ali se ipak dešava) da izgubi kontakt na primer kada neko od ukućana briše prašinu pa podigne hard disk ili kada ga slučajno pomerim pošto mi je na stolu brdo stvari itd.
Recimo tri puta pomerim - sve super, četvrti put izgubi kontakt.
Mislim da je 99% do kabla.
U pitanju je Verbatim, a kupljen je u ComTrade-u.
Ako do kraja garancije odnesem u servis šta mogu da očekujem, da li će reći da takav "kvar" ne podleže garanciji, da li će mi zameniti USB 3.0 kabal?
Da li se neko susretao sa ovim problemom (lično ili poznaje nekoga ko se našao u istoj situaciji), da li je nosio hard u servis, šta su mu rekli...?
Unapred hvala!
:wave:
Edit: znam da je rešenje kupovina drugog kabla ali ne bih na to bacao pare...
Isto tako zaboravio sam da postavim sliku da je sve OK što se tiče diska:
Još par meseci je u garanciji.
Stoji pored Mac mini-ja 90% vremena, ne nosim ga po džepovima, torbama, ne vucaram ga tamo vamo, eventualno kada trebam nekome nešto da kopiram pa ponesem u komšiluk...
Primetio sam nekada (retko se dešava ali se ipak dešava) da izgubi kontakt na primer kada neko od ukućana briše prašinu pa podigne hard disk ili kada ga slučajno pomerim pošto mi je na stolu brdo stvari itd.
Recimo tri puta pomerim - sve super, četvrti put izgubi kontakt.
Mislim da je 99% do kabla.
U pitanju je Verbatim, a kupljen je u ComTrade-u.
Ako do kraja garancije odnesem u servis šta mogu da očekujem, da li će reći da takav "kvar" ne podleže garanciji, da li će mi zameniti USB 3.0 kabal?
Da li se neko susretao sa ovim problemom (lično ili poznaje nekoga ko se našao u istoj situaciji), da li je nosio hard u servis, šta su mu rekli...?
Unapred hvala!
:wave:
Edit: znam da je rešenje kupovina drugog kabla ali ne bih na to bacao pare...
Isto tako zaboravio sam da postavim sliku da je sve OK što se tiče diska:

Poslednja izmena od urednika: