Šta je novo?

Kada igram generals dobijam:Your hardware is overheated ....

velikizoki

Slavan
Učlanjen(a)
11.04.2008
Poena
319
Dakle posle nekog vremena igranja Generalsa dobijem tu gresku: Your hardware is overheated i kada naravno kliknem ok izbaci me iz igre.

Sada ja sam promenio procesor i plocu - i na starom se isto ovako ponasala. Sto se tice procesora radi na 30 stepeni,ploca isto graficka je prilicno hladna jedno 50 stepeni.

Sta bi tu mogao da bude problem - mozda memorija ili graficka kartica. Mada da je memorija u pitanju (ostala iz stare konfiguracije 2gb ddr2) verovatno bi se restartovao a ovako me samo izbaci iz igre.

Ima li neko ideju sta bi to moglo da bude jer je meni nestalo ideja.

Dakle posle nekog vremena igranja Generalsa dobijem tu gresku: Your hardware is overheated i kada naravno kliknem ok izbaci me iz igre.

Sada ja sam promenio procesor i plocu - i na starom se isto ovako ponasala. Sto se tice procesora radi na 30 stepeni,ploca isto graficka je prilicno hladna jedno 50 stepeni.

Sta bi tu mogao da bude problem - mozda memorija ili graficka kartica. Mada da je memorija u pitanju (ostala iz stare konfiguracije 2gb ddr2) verovatno bi se restartovao a ovako me samo izbaci iz igre.

Ima li neko ideju sta bi to moglo da bude jer je meni nestalo ideja.

Procitaj jos jednom tu gresku koju ti izbaci - nije samo "overheated hardware" ;) sigurno ti je izbacilo gomilu nekih gluposti kao moguci problem - a u stvari je samo problem sa crack-om ;) tj, sa nelegalnom kopijom.. probao sam razne crack-ove... reinstalacije, drajvere - probao na tri konfiguracije... nece !

u lan mrezi izbacuje najcesce problem "game detected a missmatch" (data sinc problem) ili tako nesto,ne sjecam se..

probao sam svaki moguci update (zadnji je 1.4 ako se ne varam).. pa razne modove (kao ZH Reborn) -> nece !
ponekad te pusti da odigras do kraja.. ponekad "puca" poslije par minuta igranja...komp dobro provetren..

dobio sam od kolege original C&C i ZH (u paketu) na poklon - instalirao (cd mora biti unutra,***) i radi !!! :banana:

e sada nije ovo anti-piracy reklama -> ja jednostavno nisam mogao rijesit problem sa generalsom... mislim da sam sve pokusao... gomila ljudi ima isti problem ...

Upravo tako, HW nije kriv, kriva je piraterija:)
Isti problemi na bar 5-6 mashina.
Kupi original, neshto je bio dzaba, ako si pravi zaludjenik za CnC.

Meni je Zero Hour na staroj masini (NF7S 2.0, 2500+,1GB DDR i 9700Pro) non stop pucao sa nekom greskom, problem sam resio tako sto sam stavio pasivni alu hladnjak na juzni most. Stim da napomenem da je neki zvuk loopovo vrlo kratko momenat pre greske, da bi posle toga igra pukla. Na osnovu toga sam dosao do zakljucka da je u pitanju zvuk, tj. south bridge (koji je bio bez hladjenja, samo go MCP-T cip) gde se nalazi Sound Storm kontroler. Posle lepljenja hladnjaka problem je bio nestao bez ikakvog menjanja instalacija i slicnog.

Najcesci problem je u vertikalnoj sihronizaciji monitora.Naime C&C ZH je zakljucan na 30FPS-a, medjutim kada se mapa napuni sa mnogo jedinica to prelazi tu brojku.Dovoljno je da predje za jedan frame i desice se takva greska.Igram Generale od 2003 god kad su izasli i imao sam slicne probleme.......ne bitno dal je krekovana ili sad legalna verzija.
Probaj da uradis sledece:

My documents >>>>> Generals Zero Hour i obrisi ceo direktorijum.

Startuj igru i postavi podesavanja na 1/2 .Znam da tu igru sad sve masine guraju na HI medjutim stavi samo na medium.
Udji u Generale i startuj Skirmish igru....cim udjes...posle 2 mina izadji.
Iskljuci igru i opet idi u My documents>>>>>>Generals ZH>>>>>>option.ini .....to kod mene ovako izgleda :

AntiAliasing = 4
BuildingOcclusion = yes
DrawScrollAnchor =
DynamicLOD = yes
ExtraAnimations = yes
FirewallBehavior = 0
FirewallNeedToRefresh = FALSE
FirewallPortAllocationDelta = 1
GameSpyIPAddress = 192.168.1.5
Gamma = 50
HeatEffects = yes
IPAddress = 192.168.1.5
IdealStaticGameLOD = High
LanguageFilter = false
MaxParticleCount = 5000
MoveScrollAnchor =
MusicVolume = 55
Resolution = 1600 1200
Retaliation = yes
SFX3DVolume = 79
SFXVolume = 71
ScrollFactor = 50
SendDelay = yes
ShowSoftWaterEdge = yes
ShowTrees = yes
StaticGameLOD = Custom
TextureReduction = 0
UseAlternateMouse = no
UseCloudMap = yes
UseDoubleClickAttackMove = no
UseLightMap = yes
UseShadowDecals = yes
UseShadowVolumes = yes
VoiceVolume = 70

Stavi gamu na 30 ......i AA na 0 ...sacuvaj i opet pokreni igru.

To bi trebalo da resi tvoj problem.
E sad moze da bude i DirectX 8.1 .....kao i mnostvo drugih stvari.U svakom slucaju probaj pa javi.

Pozdrav!!

Najcesci problem je u vertikalnoj sihronizaciji monitora.Naime C&C ZH je zakljucan na 30FPS-a, medjutim kada se mapa napuni sa mnogo jedinica to prelazi tu brojku.Dovoljno je da predje za jedan frame i desice se takva greska.Igram Generale od 2003 god kad su izasli i imao sam slicne probleme.......ne bitno dal je krekovana ili sad legalna verzija.
Probaj da uradis sledece:

My documents >>>>> Generals Zero Hour i obrisi ceo direktorijum.

Startuj igru i postavi podesavanja na 1/2 .Znam da tu igru sad sve masine guraju na HI medjutim stavi samo na medium.
Udji u Generale i startuj Skirmish igru....cim udjes...posle 2 mina izadji.
Iskljuci igru i opet idi u My documents>>>>>>Generals ZH>>>>>>option.ini .....to kod mene ovako izgleda :

AntiAliasing = 4
BuildingOcclusion = yes
DrawScrollAnchor =
DynamicLOD = yes
ExtraAnimations = yes
FirewallBehavior = 0
FirewallNeedToRefresh = FALSE
FirewallPortAllocationDelta = 1
GameSpyIPAddress = 192.168.1.5
Gamma = 50
HeatEffects = yes
IPAddress = 192.168.1.5
IdealStaticGameLOD = High
LanguageFilter = false
MaxParticleCount = 5000
MoveScrollAnchor =
MusicVolume = 55
Resolution = 1600 1200
Retaliation = yes
SFX3DVolume = 79
SFXVolume = 71
ScrollFactor = 50
SendDelay = yes
ShowSoftWaterEdge = yes
ShowTrees = yes
StaticGameLOD = Custom
TextureReduction = 0
UseAlternateMouse = no
UseCloudMap = yes
UseDoubleClickAttackMove = no
UseLightMap = yes
UseShadowDecals = yes
UseShadowVolumes = yes
VoiceVolume = 70

Stavi gamu na 30 ......i AA na 0 ...sacuvaj i opet pokreni igru.

To bi trebalo da resi tvoj problem.
E sad moze da bude i DirectX 8.1 .....kao i mnostvo drugih stvari.U svakom slucaju probaj pa javi.

Pozdrav!!

Herros nije pomenuo da ova operacija uspeva samo ako se izvede za vreme mladog meseca :d.

Ma radi kad oces.Mada sam ja za svaki slucaj ubacio nogu od zabe u kuciste pre operacije :)

Vrh Dno