Šta je novo?

Kad neko ima srece ...

• Začetnik teme Začetnik teme maxer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

maxer

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2002
Poena
680
Pitao me je jedan poslovni prijatelj da mu pomognem u kupovini prvog racunara (za kucnu upotrebu) ali da prodje sto jeftinije a da kupi "dobar" kompjuter :beat: . Ja mu naravno sastavim ovo:
- Abit NF7 (bez S)
- AMD XP 2200+ box (ispod toga ja nedam a preko on nece da trosi pare :d)
- Transcend DDR400 256MB (obicna jeftina a druge i nema 😛)
- ATi 9200 (128-bit)
- Maxtor 80GB
- Neo kuciste 300W (obicno jeftino ali vrlo lepo na izgled)
- LG 17" (neki novi model 702B, jos ga nema u cenovniku NovoSadjana, solidan model, bolji od 700S)
- LiteOn combo DVD/CD-RW
... itd.
Sve u svemu 40.350 din.
Sad dolazi glavno, overklokovanje na: 217x10.5 @ 1.65V :shock: :hair: (za stabilan rad pozeljnije je 1.675V ili 1.7V).
Voltaze ocitane iz Bios-a ili iz MBM 5:
+12 = 12.04/12.10V
+5V = 5.05/5.12V
+3V = 3.04/3.14V
Nisam mogao ocima da verujem !!!
Sve ovo bez i jedne greske u mem86 testu (na FSB 220, ima par gresaka) a za Prime95 vec rekoh mora povecana voltaza.

Bas ga je :wc: :beat:

Poslednja izmena:
maxer je napisao(la):
Sad dolazi glavno, overklokovanje na: 217x10.5 @ 1.65V :shock: :hair: (za stabilan rad pozeljnije je 1.675V ili 1.7V).
Voltaze ocitane iz Bios-a ili iz MBM 5:
+12 = 12.04/12.10V
+5V = 5.05/5.12V
+3V = 3.04/3.14V
Nisam mogao ocima da verujem !!!
Jel' to i na unimeru tako, ili samo u MBM-u i biosu?

Jer, tek je unimer merodavan... mislim, ako biosi i programi za ocitavanje za voltazu mogu da lazu *na dole*, zasto ne bi mogli i *na gore?
Da ocitavaju vise vrednosti nego sto jesu... k'o sto cuvena A7V266-C ocitava i 60C u leru.

P.S. Odakle si iskopao taj combo? 🙂

Poslednja izmena:
ma i ovi kineski unimeri od 1000 dindzi bas daju tacne vrednosti 🙂, dobro tacne prva 2 koriscenja 😀

CAR je napisao(la):
Jel' to i na unimeru tako ...
P.S. Odakle si iskopao taj combo? 🙂
Nisam koristio unimer (a i nemam ga). Meni je dovoljno da masina radi onako kako "ne bi trebala" 😀
Pazi, nisam napomenuo da je CPU 2200+ onaj "U" tj. na 1.6V.

Combo je nabavljen u PS iz NS (moj drug koji ih zastupa ovde u Zajecaru, rece da nije cuo da je neka nestasica tih kombo-a. Uzgred uredjaj ne moze da se meri sa obicnim CD-RW, prilicno lose cita. Neke CD-e je jedva ocitao a neke je procitao ali sa greskom. Ne mogu ga preporuciti).

maxer je napisao(la):
Nisam koristio unimer (a i nemam ga). Meni je dovoljno da masina radi onako kako "ne bi trebala" 😀
Pazi, nisam napomenuo da je CPU 2200+ onaj "U" tj. na 1.6V.
Ma, baronise ploca.

Mislim, ja takve napone jos uvek nisam *video* na mom Ener-u, koji je neuporedivo jaci (dobro, jesam, i to dosta bolje 😀... ali tek na unimeru), ... a i jos da tako nesto bude na nekom Neu od "nekih" 300W.

maxer je napisao(la):
Combo je nabavljen u PS iz NS (moj drug koji ih zastupa ovde u Zajecaru, rece da nije cuo da je neka nestasica tih kombo-a. Uzgred uredjaj ne moze da se meri sa obicnim CD-RW, prilicno lose cita. Neke CD-e je jedva ocitao a neke je procitao ali sa greskom. Ne mogu ga preporuciti).
Ovaj moj zasad cita kao nevreme... kad se zalaufa, to bude nesto kao rik ranjene zveri :d... ali bas cu da mu poturim par nekih grozota diskova, da vidim kako ce da se snadje sa njima.

Nazad
Vrh Dno