Šta je novo?

Kad god pustim neku igru ugasi se komp?!?!?

• Začetnik teme driverGT
  • Datum pokretanja
D

driverGT

Guest
Kao sto rekoh u poslednje vreme kad pustim neku igru aktivira se neki servis koji automatski ugasi kompjuter.Ustvari resetuje ga...
Nikako ne znam sta da radim.To je sa svakom igrom ali nije sa onim starim i prostim kao sto su karte i tako to..
Sta li moze biti u pitanju.

Koja masina?
Koji procesor?
Overklokovan?
.....
Generalno imas problem sa strujom, napajanje.
Kad AGP i procesor povuku struju, napajanje manjka i eto restarta.

Uffff, svasta moze da bude...Verovatno imas neku amd-based masinu (ovo nije provokacija, zadnjih 20 ovakvih tredova se odnosilo na neku amd masinu). Moze da bude pre svega napajanje ili recimo da se ploca i memorija "ne piju"...
Ajde nam kao sto covek rece izdeklamuj celu masinu....

Broz je napisao(la):
Verovatno imas neku amd-based masinu (ovo nije provokacija, zadnjih 20 ovakvih tredova se odnosilo na neku amd masinu).

To je zato što je one, koji su kupili Intel mašinu zbog stabilnosti, blam da pitaju zašto im je mašina nestabilna. :D:D

Poslednja izmena:
Brate nemoj da palish igre i sve ok -_-;;

Menjaj napajanje. Kupi neko od 300w pa na gore, pozeljno od 400w ^^

Koliko sam ja razumeo, driverGT sumnja na neki servis koji mu gasi/resetuje racunar. Da nije slucajno problem sa cuvenim trojancima tipa saser i sl? Moguce da nije problem u HW-u, mada nije zgoreg proveriti napone 5V i 12V ako imas odgovarajuci instrument (unimer) i osnovna znanja koriscenja istog. Jesi li proverio temperaturu procesora/ploce? A broj obrtaja ventilatora na kuleru?

Ma koristm komp vec godinu dana i nikad se to nije desavalo.Napajanje je 350 wati.
Konfiguracija je sledeca: AMD barton 2500+ hdd maxtor 120 Gb,Ati radeon 9200 vivi 128 mb,RAM 512 mb,Ploca MSI NVIDIA nFORCE 2 k7N2 delta-L,Monitor ViewSonic G75f,Lg combo 52x24x52.........inace to je pocelo da se gasi odjednom pre jedno 10 dana.Znaci one sugave igre tipa karte i mine ne gase komp.

Nije virus saser vec sam resio taj problem :) On ne ugasi komp odmah vec odbrojava minut.A meni se komp resetuje trenutno kad kliknem na ikonicu igre,znaci istog sekunda....

E da napise na ekranu kad se upali ponovo sistem was recovered from serious error!
Error raport:error files-minidump.dmp i sysdata.xml

Widows ili,
napajanje (99 posto napajanje)
A na kraju jos i mozda ram, vga, ploca.
Ali meni se to desavalo dosta puta i UVEk je bilo napajanje

Meni ovo lichi na preklokovanu mashinu...Ako to nije sluchaj, proveri CPU i memoriju

reinstall windowsa (verovatno nije skorije radjen) ili grafichka (reinstall drajvera i proveri da nisi dizao frekvence)

driverGT je napisao(la):
Ma koristm komp vec godinu dana i nikad se to nije desavalo.Napajanje je 350 wati.
Konfiguracija je sledeca: AMD barton 2500+ hdd maxtor 120 Gb,Ati radeon 9200 vivi 128 mb,RAM 512 mb,Ploca MSI NVIDIA nFORCE 2 k7N2 delta-L,Monitor ViewSonic G75f,Lg combo 52x24x52.........inace to je pocelo da se gasi odjednom pre jedno 10 dana.Znaci one sugave igre tipa karte i mine ne gase komp.

Ili napajanje ili memorija.

Ne verujem da je napajanje...Da je napajanje, ne bi bilo pravila (igre)...Memorija ili CPU, ev. bi moglo da padne i reinstall Win-a...Pusti prime, gold memory test, vidi da li ce da zakuca i sl....

probaj i DirectX test... deshavalo mi se da igrice resetuju komp npr. kada mi je devojka instalirala directx6 preko 8-ice... ^_^

proveri kakvo ti je hladjenje procesora.. ako ti se pregreje ~ otje da resetuje

a shta ti ispishe taj "automatski servis" koji ti resetuje?

Ma sredio sam stvar.Uradio sam "sistem restore" i vratio komp na datum kada je sve bilo ispravno.Izgleda da je bio neki softverski problem.....

Doslo je do konfikta do izmedju Direct X-ova ,100%,zato ti je i pomogao sistem restore

eh kada igrachi preuzmu reshavanje problema :rolleyes:

Nazad
Vrh Dno