Šta je novo?

Kad da overklokujem ?

Melhisedek

Čuven
Učlanjen(a)
01.10.2002
Poena
609
Evo danas sam kupio novu karticu Radeon 9500 i modovao je u 9700 i sada bih naravno u o/c duhu zeleo da je overklokujem :)
Pitanje je...
Da li je zdravo da je sada gnjavim ili da cekam koji dan, ono u fazonu "burn in"
Sta vi mislite ??? I u tom slucaju koliko da cekam ???
Unapred zahvalan !

Melhisedek je napisao(la):
Evo danas sam kupio novu karticu Radeon 9500 i modovao je u 9700 i sada bih naravno u o/c duhu zeleo da je overklokujem :)
Pitanje je...
Da li je zdravo da je sada gnjavim ili da cekam koji dan, ono u fazonu "burn in"
Unapred zahvalan !

Ma kakav burn in udri odma po oc-u i testiraj kroz 3dmark

Pitanje je...
Unapred zahvalan !

Za lep overklok, pusti je da radi u normalom radu overklokovana recimo minimum 12 sati, i kada cela kartica dostigne radnu temperaturu, onda udri po O/C da vidis koliko zaista maximalno moze.

A onda bi bilo lepo kada bi postovao rezultate i utiske
i sa srecom u overklokovanju

Ok

Mogao bi i nama da odas tajnu o kojoj se kartici radi. A sto se tice cekanja, samo napred gazi to odma nemoj da cekas da se ulenji...:beat:

Sto je jos bitnije javi da li rezultati skacu bar priblizno na nivo 9700 ili je cela korist to sto se karta sada prijavljuje kao 9700 ctp;

Pitanje je...
Unapred zahvalan !

Ne rece samo cime i kako si je modifikovao. Jesi li menjao bios?

Ajoooooj pa s' kim se ja druzim :rocket:
Pa de ste bili zadnjih dana. Soft9700 mod i ta cuda ?!?
U svakom slucaju mozete pogledati na www.guru3d.com za detalje.
Radi se o software modu ( pre su picili i hardware medjutim sada je suvisan ) sa kojim se otvaraju 4 zatvorena pipelines koje 9500 ima ( non pro ) tako da se podize bus na 256 bita i time dobija 9700 ( non pro ponovo )
Ima rizika posto izgleda da su na nekim karticama losi ovi pipelines tako da dobijaju zestoke ( neki i blage ) glitcheve.
Moja je OEM njesra :( ( sto se tice o/c-kovanja ) Ali je sve radilo po propisima :)
Sa karticom unutra bez ikakvig moda 10 0xx posle moda 12 6xx sa o/c

http://service.futuremark.com/compare?2k1=5636814

Ali totalno imam osecaj da nesto radim pogresno !!! :( Moze ovo garant puno brze! Ne znam sa ovim ATi-jom. Treba mi pomoc za sva setovanja i cuda.

Bas me :hump: TV-out recimo nikako da ga osposobim. Pa ako je neko raspolozen da mi pomogne bio bih neizmerno zahvalan !

To bi bilo to !!! Unapred zahvalan !

I umalo da zaboravim naseg Acu :)
Nema poterbe da se flashuje BIOS ali sam to uradio da bi overclockao. Inace ne moze sa retail BIOS-om, nesto su zakljucali!

Ajoooooj pa s' kim se ja druzim :rocket:
Pa de ste bili zadnjih dana. Soft9700 mod i ta cuda ?!?
U svakom slucaju mozete pogledati na www.guru3d.com za detalje.
Radi se o software modu ( pre su picili i hardware medjutim sada je suvisan ) sa kojim se otvaraju 4 zatvorena pipelines koje 9500 ima ( non pro ) tako da se podize bus na 256 bita i time dobija 9700 ( non pro ponovo )
Ima rizika posto izgleda da su na nekim karticama losi ovi pipelines tako da dobijaju zestoke ( neki i blage ) glitcheve.
Moja je OEM njesra :( ( sto se tice o/c-kovanja ) Ali je sve radilo po propisima :)
Sa karticom unutra bez ikakvig moda 10 0xx posle moda 12 6xx sa o/c
Ej ja ako se ne varam ti na 3DMarku nemas 126xxx sad sam kliknuo na link i u 3DMark2001 Project Comparison pokazuje da ti je rezultat 13813
stim da ti je procesor na 2423 (kao P4 2.4 kod mene)verovatno ti je klok karte na defaultu radeona 9700pro,tako da ti je sem ploce(kod mene asus P4PE) sve isto kao i kod mene,a kod mene na defaultu daje oko 14000 tako da si dobio pravi 9700pro:wave;

Sto se tice 12 i kusur soma to je samo stock !
Ocih 13 811 je kad sam sve overclockao.
Brate kad rece ovo za 14 000 pravo si me obradovao :) Ja sam mislio da bi trebao dobiti minimum 15 000, ne znam odakle mi ideja :)
Nego reci mi koji procesor koristis i koliko je o/c ( ako je o/c )

Sto se tice 12 i kusur soma to je samo stock !
Ocih 13 811 je kad sam sve overclockao.
Brate kad rece ovo za 14 000 pravo si me obradovao :) Ja sam mislio da bi trebao dobiti minimum 15 000, ne znam odakle mi ideja :)
Nego reci mi koji procesor koristis i koliko je o/c ( ako je o/c )
Procesor je P4 2.4 kada overklokujem karatu maxsimalno mi ide na 365/342 da odradi 3D mark a procesor 2.92 i tad je rezultat preko 16k:wave;

Nazad
Vrh Dno