Šta je novo?

Kablovski u Medakovicu

• Začetnik teme Začetnik teme Deki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Deki

Čuven
Učlanjen(a)
14.05.2002
Poena
604
Ako je neko od Vas korisnik kablovke televizije Pogled u Medakovicu i proucio je njihovu ponudu za kablovski net, volio bih cuti Vase misljenje.

Ja se godinama zlopatim sa PCM uredjajem, pa sam i kablovsku televiziju uzeo samo zbog najavljene ponude kablovskog neta. Sada sam konacno docekao tu priliku, ali mi se sada to cini preskupo (osnovni mjesecni paket - 500 MB/28 Eura). Najavljuju brzine od 3Mb/s za download i 1Mb/S upload. Meni to djeluje fantasticno brzo (narocito u odnosu na sadasnju PCM liniju), ali ne znam koliko je to realno ostvarivo.

Problem je sto cesh 500 mb skinuti sa nekom 128 konekcijom za 2 dana, a 28 eura za to je stvarno previshe.

Ma nema od tog Pogleda nista. Ja ih imam u Zelezniku. Ne valja mi signal za TV a kamoli da puste internet. Proveravaju koliko ima zainteresovanih i plase se da im SBB ne pokupi sve korisnike pa sad obecavaju net na 3Mb/s a svi znamo da je to nemoguce. O ceni ne treba ni raspravljati posto je previsoka.
Bolja ti je varijanta wireless. Verat je pustio baznu stanicu na Banjici. Mozda je vidis. E sad kako radi.... ?

@Deki : da nemas mozda digitalni broj na 39 ?
Pokusavam ljudima na Medaku da sredim modem , ali nece preko 14000 i posle 1-2 min stane veza , i uskoro pukne ...
Svaka pomoc dobrodosla 🙂

Pozdrav , Misa...:boom:

Ne vjerujem da ti mogu pomoci nekim pametnim savjetom, ali..

Broj je na 39.., centrala jeste digitalna, ali su stari ulicni vodovi usko grlo, pa su nam svima u zgradi nakacili PCM uredjaje, tako da je protok ogranicen na 14000.

Ostalih problema nema - uvijek imam izlazni signal ...(ipak je to digitalna centrala). Imao sam ranije Rockwell 33.6, sada imam neki integrisani modem i nikada nisam imao problema sa modemima. Isprobao sam gotovo sve provajdere u Beogradu i nisam imao ni sa njima nikakvih problema.
Znaci ako je broj na PCM-u, to objasnjava ogranicenu brzinu, a pucanje veze mozda ima veze sa "losim danom" provajdera. Desava mi se da mi poneke subote ili nedelje (u opterecenim terminima) veza puca, ali to rijesim konektujuci se na neki drugi provajderov broj (kod BEotela ih ima nekoliko, pa uvijek nedjem neki koji nije toliko opterecen).

Nazad
Vrh Dno