Šta je novo?

Kablovski provajderi sa 'bridge mode'

zabiralov

Zapažen
Učlanjen(a)
15.05.2025
Poena
1
Pozdrav svima.

Sada sam korisnik SBB (DOCSIS) i oni nije imaju tz 'bridge mode' na routeru za fizicko lice.
Takođe u mojoj zgradi imam MTS i Yettel via opticki kabl. Da li oni imaju ovu stvar?

Hvala na odgovor

Nikada nisam koristio opticku mrezu. ONT je obicno dolazi sa adminskim pristupom? Ali ova oprema moze se konfigurisati samo sa strane provajdera?

Obično ne dolazi (sa pravim admin login nalogom). Ali za neke ONT modele koje MTS koristi su podaci poznati, "procureli" login podaci. Pa i korisnici može da 'neovlašćeno' koriste admin nalog.

Okej, pa, ovaj ONT redovno radi kao router (sa wifi, nat, firewall i sl)? Ali korisnik moze samostalno (mozda kroz podrsku provajdera) instalirati svoj posle ONT-a, a ONT koristiti kao media konverter u kom sa jednoj strani ima optiku a sa drugoj obicni Ethernet?

Okej, pa, ovaj ONT redovno radi kao router (sa wifi, nat, firewall i sl)? Ali korisnik moze samostalno (mozda kroz podrsku provajdera) instalirati svoj posle ONT-a, a ONT koristiti kao media konverter u kom sa jednoj strani ima optiku a sa drugoj obicni Ethernet?
Da, ali pitanje je da li bi mogao da izvučeš PPPoE password
Zvanično daju samo uz statičku IP adresu

Yettel daje preko podrske sa zahtevom za bridge (ne mora javna IP da se zakupljuje). A moze i bez, svojerucno preko skripte za dekriptovanje konfiguracije rutera.

Za mtsov huawei i nokia ont isto imaju neke skripte za dekriptovanje konfiguracije.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno