Šta je novo?

Kablovski Operateri + Internet

Evo sta najveci i najbolji SBB radi, i to sve po EU i svetskim standardima i propisima: KABLOVSKA, GROME MOJ
Par excellance primer.
Nesto nigde nisam video da je neko s IKOM-a ili AVcom-a imao slicnih problema... a jos manje neko sa RV&PTT KDS-a...

Poslednja izmena:
Slazem se da batalimo I. U principu, da mi je toliko lose verovatno bih vec preduzeo neke mere ...

pozd.

@KizaTheDeath
Na zalost,nemam pogled ka Novom Beogradu,a skoro su me prebacili na digitalnu centralu,i nisam imao uslova za adsl.Podneo sam Telekomu zahtev za adsl,pa cenim da cu (mozda) tako brze dobiti prikljuchak,pod uslovom da se oni sastave i da uopshte skapiraju da pochinju sa adsl-om s obzirom na prijem od strane njihovih sluzbenika prilikom podnoshenja zahteva.I o tome sam vec pisao da su oni pali sa Marsa,i da nemaju pojma ni o chemu,sem priche o promenama u Telekomu...I da,manimo se priche o Ikomu,ionako je postavljeno pitanje koji su dobri provajderi.Loshih ima isuvishe...:S:

Ma da, batalimo :) Ja jednostavno nisam proveravao mogucnosti za adsl, jer smatram da... je li... dodavanjem dvojke, nisam valjda te qrate srece da me metnuse na PCM (rekose da nisu)... da... hmmm... ima mogucnosti. Ali i da ima, 64k upload-a mi nije dovoljno, a 512/128 je suvise skup. Ne vidim ni ja Nbgd, tako da nemam neku wifi alternativu... imam Verat sa Palate Albanije, al koliko cujem, shugava je veza (a kosta i "vremena"). Hehe, a mogu... ustvari, planiram da napravim jedan jednostavan IC sharing, preko dialup modema (da postanem jos losiji "provajder" :D). Hocu da jednom dobrom ortaku omogucim free net preko noci... ali o tome cu da otvorim poseban topic... da ne OT-ujem vise :angel:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Poslednja izmena:
oftopic a mozhda i ne: U NS imash dva cable Internet providera: SBB i KDS-NS i bio sam na oba i mogu reci da je SBB mama svih providera u NS, ne samo cablovskih (ping, download, packet loss minimal ili ga nema), paket 512k sa lokalom 1024k konstantno na max, a problemi se jave samo onda kada telekom prekine net svima, osim toga jedan dan u zadnja 4 meseca je bilo zagushenja i veci ping dok su bili oni radovi koji, nazalost, u BG izgleda jos uvek traju.

Pitajte nekog iz NS za cable verujem da ce vam reci slicno, a dovoljan je pokazatelj da na forumu sbb-a najmanje zalbi za net ima iz NS. Znaci sve zavisi od mesta i od infrastrukture, koja je da kucnem u drvo u NS-u sasvim odlichna (barem moj deo grada i drugova u komshiluku chije sam parametre modema sa statusa imao prilike da gledam) + posle radova su dodali neke nove chvorove i ovaj na kome sam ja rasteretili tako da mi sada ping ka gateway-u 5 - 7 nekada bio oko 10, prema CS SBB serveru oko 16 - 25, a prema Quake 3 mi ponekad pokazhe i 6 ping, ali je tu oko 10.

Da sam u BG mozda bih i razmislio pre nego sto se nakacim na SBB posto vidim preplavljen forum zhalbama...

PS. Neretko se desi da na kraju meseca imam download i preko 100 GB-a i to lezhernog max 6 chasovnog downloada na dan lokal + net i naravno nema ogranichenja nikakvog niti opomena.

Poslednja izmena:
Slazem se da batalimo I.

Moze da batalimo I ako se jasno ovde kaze preporuka i upozorenje: ako postoje bilo kakve mogucnosti da se izbegne doticna hmmm.... kako da je krstim a da ne popijem brisanje od strane admina? Dakle, ako se ikako moze izbeci te ......... onda ih treba zaobici u sirokom luku i ustedeti sebi vremena, truda, novaca i zivaca jer doticna ...... ne zasluzuje ni da postoji u registru privrednih subjekata a kamoli nesto drugo. Nazalost plasim se da bench nema dovoljno prostora da sad krenem sa nabrajanjem mana i prituzbi.... o poslovnom maniru doticnih ne vrdi ni trositi reci. Kratak rezime: DOTICNE TREBA UKINUTI.

OFFFFFFF Topic !

Ako nekog ne bude mrzelo da pogleda koji je originalni post i koja mu je sadrzina slobodno pogledajte !
Bas sam ostavio da vidim dokle bi ste ishli u teme koje nisu ni pitane.... a jednostavan spisak bi resio pitanje teme...

Hvala na trudu, mislim da cu pitati na drugom mestu

moje preporuka : drzi se podalje od sbba

Koliko god tuzno to bilo SBB je trenutno najbolji.Mesecima radi savrseno a onda krenu da "unaprede strukturu" i sjebu net naravno.U proseku im treba mesec dana da zavrse "unapredjivanje" a onda net radi savrseno narednih 6-10 meseci u zavisnosti kad im padne na pamet opet da "unapredjuju".
Lokal i organizovana lokalna p2p zajednica je ipak nesto sto ih drzi visoko iznad ostalih.

Izvini HuLsH, uvek upadnemo u vatru kada se pomene I (cudi me da se Stormbringer_bg nije ukljucio :) ). Znaci moja iskrena preporuka ide SBB-u. Znam gomilu ljudi koji koriste njihovu internet uslugu i svi su vise nego zadovoljni (256kb flat paket). Ranije je bilo nekih sitnijih problema, tipa morao je modem da se resetuje svakih par sati, ali poslednjih meseci sve radi perfektno.

pozd. i sorry za spam ...

ovoj topic je otisao mnogo daleko
mnogi su mnogo pisali
nego,
ja sam koristio SBB kablovski interent i samo reci hvale
i jos jedan OGROMAN plus je lokal eto toliko o tome

e sad mene zanima kakav je KDS PTT net?
posto sam se sada preselio, a zgrada ima KDS PTT.

e sad mene zanima kakav je KDS PTT net?
posto sam se sada preselio, a zgrada ima KDS PTT.

Ako nemas mogucnosti za ADSL a ne petlja ti se oko wireless-a onda nije lose resenje.

Mislim da se ne isplati kupovati modem i placati 256k - 2000 dinara ukoliko postoji alternativa, recimo ADSL.

Trebaju mi konkretne informacije kako se ponaša PTT-ov kablovski net u okolini Tošinog Bunara?
Imam tehničke uslove za ADSL ali u centrali nema portova, Telekom nije uzimao već pola godine i neće sigurno do nove godine a ne mogu više na dialupu, plaćam ~1500-2000 mesečno (flat + telefon koji je 100% poskupeo, hvala ti Telekome, nabijem te) a pritom ništa ne mogu da skinem, pa me zanima kabl kao alternativa pošto imam kablovsku TV kod njih. Dakle, da li 64 i 128k izguraju tih 8 ili 16kB downloada, ili su velike oscilacije pa na kraju izađe prosek ko na modemu?

Poslednja izmena:
Nemoj uzimati nista ispod 256 kbps. Nerviracete sporost i kad radi tih punih 128 kbps.

Izvini HuLsH, uvek upadnemo u vatru kada se pomene I (cudi me da se Stormbringer_bg nije ukljucio :) ).
...

Ma tu sam ja, samo sve ovo gledam iz potaje, a i nemam sta da kazem, a da ne kopiram Kizu. Poslednja 3 meseca nisam skidao nista veliko sa neta, tako da ne znam da li jos uvek vazi ono da ti stave ban ako preteras sa divljanjem. Jedino sto sam radio je to sto sam igrao Fear, i ping je negde ~50 ms (naravno, u zavisnosti od servera), sto je sasvim pristojno. Inace, u poslednjih par meseci, koliko znam jedino me je net zezao preksinoc, inace sve radi kako treba. Preko dana 64k, posle 18:00 je 128k, i to je sve za 10 evra mesecno.

Edit: Sad vidim da je preksinoc pukao telekomov link ka napolju, tako da onaj prekid nije do Ikoma. Enivej, iskren da budem, zvao sam sbb da vidim da li mogu da se prebacim kod njih, zbog lokalnog haba i nize cene kada je 256k u pitanju, ali kad vec ne moze, i ovo je odlicno.

Poslednja izmena:
Trebaju mi konkretne informacije kako se ponaša PTT-ov kablovski net u okolini Tošinog Bunara?
Imam tehničke uslove za ADSL ali u centrali nema portova, Telekom nije uzimao već pola godine i neće sigurno do nove godine a ne mogu više na dialupu, plaćam ~1500-2000 mesečno (flat + telefon koji je 100% poskupeo, hvala ti Telekome, nabijem te) a pritom ništa ne mogu da skinem, pa me zanima kabl kao alternativa pošto imam kablovsku TV kod njih. Dakle, da li 64 i 128k izguraju tih 8 ili 16kB downloada, ili su velike oscilacije pa na kraju izađe prosek ko na modemu?

Imam ortaka kod njih, Tosin Bunar. Na 256k paketu DL mu ide oko 30kb/s. Tokom protekle godine imao je solidnu seriju prekida, barem dva-tri puta mesecno net mu nije radio po par sati, pola dana, kako kad. Imao je i problema sa pingom, mesec i kusur dana je bio nenormalan ali u principu je ok, sada su to sredili. Sve u svemu nije idealno resenje ali je svakako bolje od dial up-a. BTW, moj ortak planira da predje na ADSL pa ako ti treba modem....;)

Imam ortaka kod njih, Tosin Bunar. Na 256k paketu DL mu ide oko 30kb/s. Tokom protekle godine imao je solidnu seriju prekida, barem dva-tri puta mesecno net mu nije radio po par sati, pola dana, kako kad. Imao je i problema sa pingom, mesec i kusur dana je bio nenormalan ali u principu je ok, sada su to sredili. Sve u svemu nije idealno resenje ali je svakako bolje od dial up-a. BTW, moj ortak planira da predje na ADSL pa ako ti treba modem....;)
E, treba mi, aj pitaj ga da li prodaje!
Mada, ako namerava da pređe na ADSL a pripada centrali Tošin Bunar, od tog nema ništa, pošto sam isto pokušao jer imam uslove, ali portova nema niti će biti do nove godine jer Telekom ne daje. Zato i hoću da uzmem kablovski.

Poslednja izmena:
E, treba mi, aj pitaj ga da li prodaje!
Mada, ako namerava da pređe na ADSL a pripada centrali Tošin Bunar, od tog nema ništa, pošto sam isto pokušao jer imam uslove, ali portova nema niti će biti do nove godine jer Telekom ne daje. Zato i hoću da uzmem kablovski.

Da, to je i meni palo na pamet ali racunam da ce Telekom sigurno postaviti novu turu portova, makar za svoje korisnike. :)

Ja sam do sada zadovoljan sa SBBom, mesečno deljem od 150 do 220GB zavisno od paketa.
Nadam se da će i dalje ostati kvalitetni.

Poslednja izmena:
Jel zna neko gde još mogu da se kupe Motorola SB5100 i SB5101, osim na ona dva mesta koja "preporučuje" PTT?

zahvaljujem se onima koji su se potrudili i odoleli iskushenjima i najzad dali odgovor, iako nepotpun misli mda sam stvorio sliku sta je ipak bolje uzeti. Sam sam bio vlasnik ADSL-a kod PTT-a u NS-u i bio sam zadovoljan sa jednim izuzetkom (upload). Zbog toga se i razmisljam da uzmem kablovski net i verovatno cu ako ima mogucnosti odabrati SBB

HVALA

Cisto da se zna ukoliko neko bude zeleo da uvede kablovsku a zivi na vozdovcu, da u kvartu oko ulice Borisavljeviceve (jedna od bocnih ulica, ulice Vojvode Stepe, pri dnu) postoji mogucnost uvodjenja kablovske. Danas sam proverio i verovatno cu uvesti za koji dan.

Uzdravlje

Vrh Dno