Šta je novo?

Kablovski net. Gde???

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Interesuje me kome treba da se obrati za uvodjenje kablovskog neta? Preporucite mi neku firmu. Ja sam na ivici Vracara i Vozdovca, kod Druge ekonomske gimn., blizu Kalenic pijace.
Takodje bi mi trebala i kablovska televizija.

POZ cheers

ako ti nisu vec nudili kablovsku TV, onda nema nista ni od cele price za net.. Moras prvo biti korisnik nekog operatera da bi ti uveli net, ako uopste imaju tu ponudu na tvom podrucju.

E...ja imam kablovsku ali kome da se obratim za net
Nisam na KDS nego na avkomu

pa onda njima, mislim zar ti nije logicno? :rolleyes:

e moji su u bg-u na kds ali malo morgen jos nam nisu uveli net. a medju prvima smo u gradu dobili kablovsku TV!

hal83 je napisao(la):
E...ja imam kablovsku ali kome da se obratim za net
Nisam na KDS nego na avkomu
Ako je tvoj kablovski operater I-Kom imaš šanse da dobiješ internet odmah ako si na Dorcolu. Za druge lokacije ne znam. Ja ga koristim od septembra prošle godine i zadovoljan sam uslugom. Cena je viša od PTT KDS ali ko može da plati neka uzme. Surfovanje je prava uživancija. Stranice se otvaraju odmah posle klika. Upališ računar i odmah si na netu, ne gledaš na sat i ne strepiš koliko će da te dođe telefon.

IKOM je najveca prevara od svih KDS operatera.....

legend je napisao(la):
IKOM je najveca prevara od svih KDS operatera.....
Kad se kaže prevara onda bi to u ovom slučaju značilo da ti potpišeš ugovor u kome se oni obavezuju da isporučuju 24h sata internet 128kbs ti uredno platiš a oni ti isporuče recimo 64 kbs ili sa prekidima.
Tvrdim iz ličnog iskustva da se to ne dešava. Ono što piše u ugovoru oni poštuju. Nema prekida u internetu, konstantno 128 kbs (izgleda da se to na PTT-u ipak događa) .
Da je skupo, jeste. Ali ni to nije prevara. Kažu ti koliko košta. Pravilno obračunavaju protok, nema uračunavanja broadcast saobraćaja kao na SBB-u. Možeš u svakom trenutku da proveriš dnevni saobraćaj iz minuta u minut. E-mail servis radi uredno. Ja uzimam paket od 120 MB mesečno za 500 din (7eu) i za te pare svakdnevno izčitavam novine surfujem po forumima oko 4h dnevno, skinem po neki programčić ili mp3. Kad se setim telefonskih računa, pucanja veze, stalnih zauzeća i nemogućnosti logovanja.... Ne ponovilo se.
Znači I-KOM preporuka od mene.

Jel ima neko IKOM net na Vracharu, a da je prevara jeste, ja chak nisam nikad ni potpisao ugovor sa njima nego dva ugovora sa daniel sattv-om ili vec kime, a ovi su me samo preuzeli:).
update posle gagstovog posta
na koji fon da im se javim poshto su oni sa uplatnica stalno zauzeti?

Arahne je napisao(la):
Jel ima neko IKOM net na Vracharu, a da je prevara jeste, ja chak nisam nikad ni potpisao ugovor sa njima nego dva ugovora sa daniel sattv-om ili vec kime, a ovi su me samo preuzeli:).
update posle gagstovog posta
na koji fon da im se javim poshto su oni sa uplatnica stalno zauzeti?
064/830-80-21 011/633627 e-mail:[email protected]
Ovo su telefoni za reklamacije. Nikad ih nisam koristio, valjda i to nešto govori.
Evo i njihove prezentacije. Na linku kontakti ima mnogo telefona.
http://www.ikomline.net

ne kazem da neverujem da tvoj ikom internet ne radi kako treba, vec mislim na konstantno laganje ljudi iz ikom-a u vezi interneta u drugim delovima grada, recimo cukarica. vec dve godine na moja pitanja a i pitanja drugih ljudi kada ce internet biti pusten odgovor je u 99.9 % slucajeva bio za mesec-dva najkasnije. malo neozbiljno, zar ne?

Da, imas pravo legend. IKOM su do jaja neprofesionalni. Ja im poslao mail pitao za net.. naravno nema odgovora.

Dripci. A tek sto ni TV kanale ne mogu da nameste da rade kako valja.. sramota.

@gagast: sine tih 120 MB mesecno bi meni trajali 5 dana. :D

isto poslao sam im e-mail da mi pinguju jedan server za igranje,da bih znao da li da uzimam net kod njih ili ne,i evo proshlo je skoro 3 nedelje,nisu josh uvek odgovorili

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Da, imas pravo legend. IKOM su do jaja neprofesionalni. Ja im poslao mail pitao za net.. naravno nema odgovora.

Dripci. A tek sto ni TV kanale ne mogu da nameste da rade kako valja.. sramota.

@gagast: sine tih 120 MB mesecno bi meni trajali 5 dana. :D
Ma tih 120 MB može da iscuri i za jedno popodne bez problema.
Međutim ima i druga strana medalje. Prosečna strana na forumu (10 postova) je bez grafike teška 10KB. Znači 100 stranica na Benchmark-u dođe te oko 1MB. Znači samo za čitanje Benchmarka je tih 120MB dovoljno za četiri meseca naravno ako čitaš 100 stranica na dan. To te košta 7EU za 4 meseca. Ajde sad prebaci to u trošak na dial-up-u. Neuporedivo.
Da ne bude zabune, nisam ja od onih što se zadovoljan šta god mu se ponudi, po sistemu, dobro je da nije gore. Smeta mi to ograničenje još kako. Naravno da bih voleo da surfujem sa grafikom. Još kad vidim da PTT ima jeftinu flat tarifu, dođe mi da puknem. Ali to ti je ono što naš narod kaže: That´s life... Take it or leave it... Alternativa je dial-up. Svi znamo šta je to.

Axa.. a kako surfujes bez grafike?? Podesis browser da ne ucitava slike? Dobro to za benchmark.. odnosno za forume.. ali sta je sa ostalim www sajtovima? Ne moze to nikako dovoljno da bude.. ni za chat po meni.
Ali ako ti kazes da ti se isplati, super.. i ako net teras samo zbog bencha. :)

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Axa.. a kako surfujes bez grafike?? Podesis browser da ne ucitava slike? Dobro to za benchmark.. odnosno za forume.. ali sta je sa ostalim www sajtovima? Ne moze to nikako dovoljno da bude.. ni za chat po meni.
Ali ako ti kazes da ti se isplati, super.. i ako net teras samo zbog bencha. :)
Znam da 120 MB zvuči mizerno malo. Zato je nužan kompromis. Isključim grafiku i vozim. Ako naiđe neka slika koju treba da vidim, desni klik i load image. Ako mi na celoj stranici zatreba grafika, to je jedan klik na tool bar-u u Operi. Znači za surfovanje pri čemu je najbitnije čitanje teksta na webu ovo je upotrebljivo. Ko čita stručne časopise, publikacije gde je informacija tekst ovih 120 MB nije tako malo. Za download koristim dial-up. Naravno navijam da uvedu flat-rate pa da se potpuno skinem sa dial-up-a. Kad god sam bio u kontaktu sa tehničkim osobljem isticao sam da će jedino uvođenjem flat-rate-a po pristojnim cenama (kao one na PTT KDS-u) privući veći broj mušterija.

Stigao racun za PTT KDS umanjen za 30% zbog smetnji koje smo imali u toku januara dok su radili na mrezi. Mislim da su fer, mada je meni samo jednom ispao net i to na par sati. :banana:

Taj PTT ispade jos najposteniji, iako su lopine? :d

Izaslo je i obavestenje na sajtu.
Stvarno su ispali profesionalni!
Pohvalno.

Nazad
Vrh Dno