Šta je novo?

kablovski modem?

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
koliko sam shvatio ptt kds vishe ne izdaje modeme? ... dakle koji modem uzeti ... ostvarila mi se jedna zhivotna zhelja pa sad josh samo modem treba da kupim ... predlozhite neki ... kao i gde ima da se kupi i cena ako nije frka ...

i josh da vas pitam ... poshto ce sada mashina biti non stop na netu ... mislim da bih trebao da podignem mere bezbednosti ... koristim sygate firewal ... koji zaista ne pravi nikakve probleme ... jel bi trebao da razmislim o necehmu drugom?

koji biste mi AV preporuchili poshto trenutno nemam nijedan? moze i neki koi je besplatan nisam vishe u fazonu nortona i avp-a ... samo da se redovno apdejtuju definicije i to?

ako ima josh neshto shto treba da znam a da nisam na to obratio pazhnju recite ...

uzmi motorolu, ali ako naletis na neki drugi, uzmi slobodno, sve je to manje vise isto...

odvoji 35e ako imas i kupi hardverski firewall, ima u netiksu. ako pak imas neku staru masinu, 486, p1, ubaci dve mrezne i instaliraj firewall na njega

mislim da mozes da odes u SBB i kupis kablovski modem Motorolin. Mozda cak i ubodes nesto da dodju i ugrade ti sve to da se ne cimas

poz

mogu da ga kupim u sbb-u ali mi rekoshe da je kod njih 4500 din a da ima ovako da se najde za 3500 ...

to za firewall cu malo posle ... ne mogu sad odma sve ...

elem ... da ne idem sad u domace trzhishte gde ima ta motorola za 3.500 din?

ja moram da ga kupim sutra da bi ovi kad dodju u ponedeljak imali modem tu pa da mi to odmah nameste ... ajde ako iko zna neka pricha ...

jel taj hardverski firewall znachi da sam siguran 100% ili opet postoje shanse za one naprednije?

motorole nema uopshte na pc berzi???

da znam za to ... al kazhu da negde ... samo izgleda niko ne zna gde ima za nekih 100 din jeftinije ... shto bi mi dobro doshlo da uzmem firewall ... ukoliko je opravdano da obichna home mashina ima firewall ... nisam neshto vidjao da ljudi koji imaju kabl praktikuju takve stvari?

a kako cable modemi stoje sa hardverskom kompresijom? Znachi, treba mi neki koji ce da radi npr. ko ovaj 56k intel 536EP (tj. odlichno).

pa svi kazhu da je svaki isti ... tj: "motorulu ili bilo koji drugi nije uopshte bitno" ...

Ji 4Tze je napisao(la):
a kako cable modemi stoje sa hardverskom kompresijom? Znachi, treba mi neki koji ce da radi npr. ko ovaj 56k intel 536EP (tj. odlichno).
nije bitno ji uopste. oni se dosta razlikuju, recimo jedan moze da propusta 7mbps-a, drugi 12... kod nas je sve to nebitno, pa verovatno i u naredne 4 godine :)

Motorola SB4200e ima u sebi hardverski firewall, kod mene filtrira NetBIOS Verovatno može da se blokira još nešto, ali meni su podešavanja zaključana :mad:
Inače, modem ima 10Mbps uplink i 51Mbps downlink, mislim da će ti biti dosta ;)

to ovaj shto poshta valja? missim shto poshta preporuchuje na sajtu tu prodavnicu?

SumAnuT je napisao(la):
koji biste mi AV preporuchili poshto trenutno nemam nijedan? moze i neki koi je besplatan nisam vishe u fazonu nortona i avp-a ... samo da se redovno apdejtuju definicije i to?

F-Prot for Windows. To, firewall i pouzdan browser tipa Firefox, i nema brige.

ipak sam instalirao nortona ... poshto sam mislio da niko nece odgovoriti jel tamo ima 10 strana o tome ... kombinacija je opera+outpost+NAV

Nazad
Vrh Dno